Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Bing Chat AI nu beschikbaar in Microsoft Edge (Windows 11)

In de Microsoft Edge browser versie 111.0.1661.41 (Officiële build) kunt u nu gebruik maken van Bing Chat AI als u hiervoor aangemeld bent.

Bent u niet aangemeld om gebruik te kunnen maken van Bing chat AI dan kunt u zich aanmelden op een wachtlijst. In Windows 11 moet u met hetzelfde Microsoft account inloggen als waarmee u op de wachtlijst bent aangemeld.

Wanneer u Microsoft Edge heeft bijgewerkt met de laatste versie, dan ziet u in de rechterbovenhoek een Bing Chat AI pictogram. Als u hierop klikt dan wordt er een zijbalk geopend waarmee u kunt communiceren met Bing Chat AI.

U ziet er drie verschillende tabbladen. De eerste is “Chatten”.

Chatten

Dit is een tabblad waarmee u kunt communiceren met de Bing chatbot. Deze AI bot begint in het Engels, maar u kunt deze bot alles vragen, ook in het Nederlands. Na een vraag wordt er een antwoord gegenereerd en die is direct zichtbaar in het chatvenster in de Edge browser.

Bing Chat AI in Microsoft Edge chatten

Opstellen

Het tweede tabblad biedt de optie “Opstellen”. Hiermee kunt u verschillende teksten opstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld paragraaf laten schrijven door Bing AI of een e-mail, blog bericht of een idee.

U kunt zelf eerst het onderwerp ingeven en vervolgens een toon selecteren als antwoord. Zo kunt u een enthousiaste e-mail laten schrijven over een specifiek onderwerp of een professioneel blog artikel (niet aan te raden voor websites, maak uw eigen content).

Als laatste kunt u selecteren of het een kort, gemiddeld of lang antwoord betreft. Vervolgens klikt u op “Generate draft” en het antwoord wordt gegenereerd door de Bing chat AI bot. U kunt er mooie dingen mee maken, het is erg handig voor allerlei onderwerpen.

Opstellen functie in Bing Chat AI Microsoft Edge browser

Inzichten

Als laatste is er het tabblad “Inzichten”. Dit is een functie die de gerelateerde content weergeeft op basis van de website die u op dat moment bezoekt. Als u PC tips bezoekt, dan ziet u mijn artikelen, en gerelateerde artikelen van andere websites. Het is niet zozeer AI gebaseerd, maar meer interesse of inhoud gerelateerd. Handig als u op zoek bent naar nog meer informatie over een bepaald onderwerp.

Bing chat AI inzichten

Bing AI achter Microsofts zoekmachine Bing, probeert te concurreren met Google AI door de kwaliteit en relevantie van zijn zoekresultaten te verbeteren en door innovatieve functies net als diensten aan te bieden die zich onderscheiden van het toekomstig aanbod van Google.

Bing AI is gericht op het gebruik van machinaal leren (machine learning) en technieken voor natuurlijke taalverwerking (NLP) om de bedoeling van de gebruiker te begrijpen en meer gepersonaliseerde zoekresultaten te leveren. De intregratie van Bing AI in Microsoft Edge is weer een stap om de concurrentie voor te zijn. Of het gaat werken, we gaan het meemaken in de toekomst.

Mocht u de Bing AI chat functie willen uitschakelen, dan kunt u dit Bing Chat AI pictogram verwijderen uit de Microsoft Edge browser.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. Goedemorgen. Ik probeer wat meer te weten te komen over chatgpt en kom op uw artikel. Alvast dank voor de info.

    Ik heb een vraag over chatgpt. Kan er ook ondersteuning gevraagd worden over het maken van Excel sheets en/ of Macro’s?

    Bij voorbaat dank.
    Met vriendelijke groet
    Herman

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!