Heeft mijn computer een TPM chip? Controleer het zo!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een Trusted Platform Module is een kleine chip op het moederbord van uw computer die hardwarematige beveiligingsfuncties biedt.

Het is in wezen een veilige cryptoprocessor die bewerkingen kan uitvoeren zoals het genereren van encryptiesleutels en een mix van software- en hardwaregebaseerde authenticatie op een fraudebestendige manier.

Moderne standaardcomputers hebben meestal al een standalone TPM-chip op het moederbord gesoldeerd. Echter, niet alle computers hebben een TPM-chip terwijl het een vereiste is om Windows 11 te installeren volgens Microsoft.

Heeft mijn computer een TPM chip?

Om te controleren of uw computer een TPM-chip heeft op het moederboard voert u de volgende stappen uit.

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik op Uitvoeren in het menu.

uitvoeren

In het Uitvoeren venster type:

tpm.msc

TPM msc

Er wordt nu een nieuw “Trusted Platform module beheer” venster geopend. In de kolom status ziet u direct of er een TPM chip aanwezig is of niet.

Trusted Platform Module beheer

Als er geen TPM chip aanwezig is volgens het Trusted Platform module beheer dan dient u mogelijk de TPM beveiligings-optie in de BIOS in te schakelen. Dit is alleen mogelijk als u ervan overtuigd bent dat uw computer wel over een TPM chip beschikt, maar Windows 10 de melding geeft dat deze niet is geïnstalleerd.

Kan geen geen compatibele TPM vinden op deze computer. Controleer of TPM 1.2 (of hoger) is geinstalleerd op deze computer en of TPM in de BIOS is ingeschakeld.

Het is echter voor mij niet mogelijk om precies uit te leggen hoe u de TPM-instellingen in de BIOS activeert. Elke BIOS is weer anders op iedere computer. U kunt het beste opstarten naar de BIOS met DEL of F2 en daarna in de beveiligings- instellingen in de BIOS de TPM chip te activeren.

Als er wel een TPM chip is geïnstalleerd en geactiveerd dan ziet u de volgende melding.

De TPM is klaar voor gebruik

Windows-computers met een TPM (Trusted Platform Module) bieden verbeterde beveiligingsfuncties. Met deze module wordt er informatie weergegeven over de TPM van de computer en kunnen administrators het apparaat beheren.

 

De TPM is klaar voor gebruik

Lees meer: Windows 11 installeren zonder TPM chip.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓