Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd – Oplossing en Tips

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Microsoft Windows is een besturingssysteem dat strikt controleert als het gaat om de bescherming van haar gebruikers tegen elk verdacht of potentieel schadelijke applicatie. Dit is in het algemeen een goede zaak.

Echter, soms kan het u verhinderen de software te installeren die u van plan bent te gebruiken, zelfs als u denkt dat deze software veilig is. Als Windows 8 en 10 in de veronderstelling zijn dat de software schadelijk is voor uw systeem komt Windows 8 of Windows 10 met de melding “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd”.

Het is een Windows melding die voorkomt dat gebruikers schadelijke software installeren. In eerdere versies van Windows kon u deze foutmelding alleen krijgen van uw geïnstalleerde anti-virussoftware.

Echter, Windows 8 en 10 bevat de ingebouwde Windows Defender en UAC (User Account Control) die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van gebruikers tegen potentiële schade.

Als u de melding “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd” krijgt betekent dit dat het systeem u verhindert de verdachte installatie te starten. En als u niet zeker weet of het installatie bestand kan worden vertrouwd, raad ik u aan dit waarschuwingsbericht “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd” niet te negeren.

Echter, deze foutmelding kan verschijnen, zelfs wanneer u legitieme software heeft gedownload en probeert te installeren. In dit geval kan het behoorlijk frustrerend zijn.

Goed nieuws is dat er manieren zijn om deze “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd” waarschuwing te negeren.

De tips die ik u biedt kunnen u helpen om het installatiebestand alsnog te starten zonder waarschuwing.

Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd

Windows Smartscreen uitschakelen

Het eerste wat ik u aanraadt om te proberen is het uitschakelen van de Windows SmartScreen.

SmartScreen (officieel Windows SmartScreen, Windows Defender SmartScreen of SmartScreen-filter genoemd) is een cloud-based anti-phishing en anti-malwarecomponent in verschillende Microsoft-producten, waaronder Windows 10.

Smartscreen bepaalt of een gedownloade applicatie een potentieel kwaadaardig bestand is door het bestand te controleren tegen een lijst van gevaarlijke software onderhouden door Microsoft.

Het controleert ook gedownloade bestanden tegen een lijst van bestanden die bekend zijn en gedownload zijn door veel Windows-gebruikers. Als het bestand zich niet op die lijst bevindt, toont SmartScreen een waarschuwing om voorzichtig te zijn.

Deze functie is verantwoordelijk voor de fout die u ziet en verhindert de installatie van de applicatie. Als dit het geval is, schakelt u SmartScreen uit en kijk of de fout zich blijft voordoen.

Als u SmartScreen wilt uitschakelen, gaat u naar zoeken en typt u “App- en browserbeheer” en klikt u op het resultaat “App en browserbeheer” om het te openen.

app en browserbeheer openen

Klik daarna op: Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie.

Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie

Onder Windows Defender beveiligingscentrum, schakelt u Apps en bestanden controleren uit. Bevestig het bericht van het Windows Defender-beveiligingscentrum met Ja.

Let op, u heeft hiervoor Administrator (beheers) rechten nodig binnen Windows 8 of Windows 10.

windows defender smartscreen uitschakelen

Start de applicatie via Command Prompt

Command prompt is het invoerveld in een op tekst gebaseerde User Interface scherm, een command line applicatie beschikbaar in de meeste Windows-besturingssystemen.

Het wordt gebruikt om ingevoerde commando’s uit te voeren. De meeste van deze commando’s worden gebruikt om taken te automatiseren door middel van scripts en batch-bestanden, uitvoeren van geavanceerde administratieve functies, het oplossen van problemen en het oplossen van bepaalde soorten Windows-problemen.

In vroege dagen van computing werd commandprompt gebruikt als de enige manier om te communiceren met de computer. De officiële naam van de opdracht prompt is Windows Command processor, maar wordt ook wel de Command Shell of Opdrachtprompt genoemd, of zelfs aangeduid met de bestandsnaam cmd.exe.

Ik raad u aan om te proberen het installatiebestand uit te voeren door de opdrachtprompt met Administrator bevoegdheden.

Om het commandprompt te openen type “cmd” in de zoekopdracht en klik met de rechtermuisknop de Opdrachtprompt, selecteer “Als administrator uitvoeren” uit het menu.

start opdracht prompt cmd

In het opdracht prompt gaat u naar de locatie van het installatiebestand.

In mijn voorbeeld gebruiken we c:\voorbeeld-locatie\setup.exe. U dient hier de locatie van het installatiebestand op uw PC te typen of te kopiëren en plakken.

Controleer nu of de melding “Deze app is geblokkeerd voor uw veiligheid” zich nog voordoet.

Deze app is geblokkeerd voor uw veiligheid opdrachtprompt cmd

Activeer het verborgen Administrator gebruikers account

Als u de gewenste toepassing wilt installeren, kunt u mogelijk het verborgen Administrator account gebruiken.

Start de opdrachtprompt als Administrator en type het volgende in het command-prompt venster: net user administrator /active:yes

Indien succesvol verschijnt er een melding “De opdracht is voltooid”.

activeer verborgen administrator account windows 10

Meld u nu af bij uw huidige account en meld u opnieuw aan bij met het Administrator account.

Zoek het installatiebestand dat u wilt installeren en kijk of u nog steeds de “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd” waarschuwing krijgt.

Als u de verborgen Administrator-account wilt uitschakelen, typt u hetzelfde commando met de optie “Yes” vervangen door “No” dus: net user administrator /active:no

Controleer uw antivirus software

Sommige gebruikers meldden dat ze de “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd” waarschuwing krijgen vanwege hun antivirus software die verhindert dat men software installeert.

Als u antivirus software van een andere leverancier gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de antivirusinstellingen het installatie bestanden niet blokkeren. Als om wat voor reden u niet in staat bent om deze instellingen te vinden, dan raden we u aan om uw antivirus volledig te blokkeren om te zien of hiermee het “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd” probleem is opgelost.

Koop Antivirus software veilig online via Bol.com

Dat is het, ik hoop dat deze verstrekte methoden nuttig waren en u in staat bent om de specifieke toepassingen te installeren zonder het “Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd” waarschuwingsbericht in Windows 8 of Windows 10.

Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

14 REACTIES

 1. Kan iemand mij helpen? Ik heb een Lenovo ideapad. Model name 81A5. Mijn laptop geeft dezelfde melding dat het wordt geblokkeerd, maar met de bovenstaande tips lukt het mij nog steeds niet om de app te openen.

  • Hallo Rosallie, welke app probeer je te openen? Graag wat meer informatie. Ik kan kijken wat ik voor je kan betekenen. Groet, Stefan

 2. hoi stefan ik wordt regelmatig bestookt met de virus melding SAntivirusService.exe ik heb diverse keren geblokkeerd en op mijn c schijf gekeken waar ik de app kon vinden en weer geblokkeerd maar blijft terug komen ook diverse keren mijn virus scannen (mak)er over gegooit maar deze herkend deze virus niet.weet u een oplossing

   • Beste Stefan Ik heb een programma waar ik website op maak. Webcreator4 pro met licentie.(al jaren) Onder win 7 geen probleem. Ik kan het niet installeren van de CD-rom. Nu win 10. melding: Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd. Wie doet wat ?? win 10 of eset ??
    Het bovenstaande geprobeerd (smartscreen uitschakelen.
    Het grootse probleem is natuurlijk een ander programma voor de website. Naar mijn inzicht heeeeel veel wek.
    Gr Frans

    • Wat u kunt doen is het volgende. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling die u gebruikt om WebCreator4 te openen. Open Eigenschappen uit het menu. Klik in het tabblad Snelkoppeling op de knop “Bestandslocatie openen”. Klik met dec rechtermuisknop op het EXE bestand (dit ziet in u in het Snelkoppeling tabblad onder “Doel” c:\iets\iets\bestandsnaam.exe, geen idee welk dit voor webcreator4 is…). Klik met de rechtermuisknop in de map op het EXE bestand. Selecteer eigenschappen uit het menu. Zet het vinkje bij Beveiliging (onderaan) uit. Deblokkeer het geblokkeerde bestand. Ik hoop dat het duidelijk is, veel duidelijker kan ik het niet omschrijven. Succes!

     • Beste Stefan,
      Dat C; moet dan zijn E ; = CD-rom. WC4Proinstal174.EXE
      = toepassing. rechtermuisknop ok. vinkje (onderaan bestaat niet bij mij win 10. kan niets deblokkeren. zucht!
      Het programma staat dus niet op de comp.
      gr. Frans.

     • Aha, vandaar. Is het een idee om alles wat op de E:\ (cd-rom) staat te kopieren. Selecteer alles met de muis en dan rechtermuisknop kopieren, nieuwe map aanmaken op c:\ genaamd “WebCreator4” en dan plakken? Daarmee kopieert u alles op de E:\ naar de C:\ drive. Mogelijk lukt het dan wel om Smartscreen te omzeilen in Windows 10. Mocht het nog niet gelukt zijn, probeer dan wat ik voorstelde in mijn vorige bericht op de nieuwe gekopieerde locatie. Succes!

     • Beste Stefan,
      Kopie van van E:\ naar C:\ al eerder geprobeerd. Geen resultaat. Het volgende is leerzaam voor mij ! omweg gemaakt !
      1 upt stekker van internet verwijderd. (geen verbinding dus)
      2 ESET 10 minuten uitgeschakeld.
      3 autorun.EXE in C:\
      4 Zowaar het programma staat er op.(op C:\)
      5 licentie sleutel geactiveerd.
      OK. = zeer omslachtig.
      Er zijn ook nog updates voor mijn programma UpdateWC4ProP03.EXE (1 en 2) Geen van de drie krijg ik aan de praat. Alsmaar de melding : Deze app is voor uw veiligheid geblokkeerd !!!
      Nog tips??
      Gr. Frans
      ( met dit programma maak ik sint-laurens.nl )

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓