Seconden weergeven in de taakbalk klok in Windows 11

Stefan
Seconden weergeven in de taakbalk klok in Windows 11

Als u seconden wilt weergeven in de taakbalk, meer specifiek in de standaard klok, dan is dit mogelijk.

Op dit moment is het standaard nog niet mogelijk om de seconden via de instellingen weer te geven. Er wordt op dit moment wel een optie getest in het developer Windows insider programma voor Windows 11. Deze optie om seconden weer te geven komt mogelijk later in een nieuwere – nog niet beschikbaar – versie van Windows 11.

Dus, om de seconden weer te geven in de taakbalk is er een app van derden nodig. U kunt hiervoor de ElevenClock app gebruiken. Na het installeren van deze gratis app kunt u de secondes weergeven in de klok bij het systeemvak in de taakbalk.

Seconden in de taakbalk klok in Windows 11

Seconden weergeven in de taakbalk klok in Windows 11

U kunt de ElevenClock downloaden via de Microsoft Store. Open de Microsoft Store. In het zoekvak bovenin typt u: ElevenClock. Klik vervolgens op “Installeren”.

ElevenClock installeren

Het is mogelijk dat de app direct begint met het downloaden van een update. Klik hierna op de Startknop. In de apps zoekt u naar “elevenclock settings”. Open deze app.

Elevenclock settings

In de ElevenClock instellingen opent u de “Datum & tijd instellingen”. Schakel vervolgens de optie “Toon seconden op klok” in om de seconden weer te geven in de klok op de taakbalk.

Toon seconden op de klok

Er zijn nog meer opties die u kunt inschakelen om weer te geven in de klok. Zo kunt u een aangepaste datum en tijdnotatie weergeven. De tijd verbergen, de seconden tonen, de datum verbergen, het weeknummer weergeven en de weekdag tonen op de klok.

Lees ook
Windows 11 wil niet updaten? Probeer deze tips!

De ElevenClock app biedt dus verschillende opties om de klok te wijzigen op de taakbalk. De app is gratis te gebruiken en beschikbaar in het Nederlands.

Lees meer: 16 tips voor de Windows verkenner.

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *