Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 bedienen met uw vinger of een stylus pen

In Windows 11 zijn verschillende functies aanwezig die het werken met Windows 11 een stuk makkelijker en intuïtiever maken.

De functie “Pen en Windows ink” is een functie waarmee die u op een natuurlijke en intuïtieve manier uw PC kunt bedienen om er tekeningen, notities en andere inkt gebaseerde invoer mee kunt maken.

De Pen is een invoerapparaat dat lijkt op een traditionele pen of potlood, waarmee u direct op het scherm kunt schrijven of tekenen. Met de functie “Pen en Windows Ink” kunt u bijvoorbeeld handgeschreven notities maken, tekeningen maken, annotaties toevoegen aan documenten etc. die automatisch worden omgezet naar getypte tekst.

Windows Ink is de software die de Pen functionaliteit ondersteunt in Windows 11. Het biedt u toegang tot verschillende inktgerelateerde hulpmiddelen, zoals een whiteboard, een liniaal, een gum en verschillende penstijlen en -kleuren.

Windows 11 bedienen met uw vinger of een stylus pen

Om Windows 11 te bedienen via uw vinger of via een aangekoppelde stylus pen kunt u de volgende functie inschakelen.

Open de instellingen. Klik vervolgens links in het menu op “Bluetooth en apparaten” en rechts op “Pen en Windows ink”.

Pen en Windows ink instellingen

Om te werken met een pen dient u de pen eerst te koppelen via Bluetooth. Klik hiervoor op de knop “Pen koppelen” en volg de koppelinstructie.

Wanneer de pen is gekoppeld kunt u de pen gebruiken om Windows 11 te bedienen. In de “Pen en Windows ink” instellingen kunt u bijvoorbeeld instellen met welke hand u schrijft en wat de knoppen op de pen moeten uitvoeren wanneer erop wordt geklikt.

Pen koppelen

Als u handgeschreven tekst wilt gebruiken om tekst in te voeren dan klikt u op de instelling “Handgeschreven tekst gebruiken om tekst in te voeren”.

Schakel de optie “met uw vingertop schrijven” in om de functie te gebruiken. U kunt hierna nog een lettertype instellen voor handgeschreven tekst, de tekengrootte instellen en eventueel een extra vak tonen om handgeschreven tekst in te voeren bij het tikken van de pen op een tekstvak.

Met uw vingertop schrijven

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!