Windows beveiliging meldingen uitschakelen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

De meldingen die Windows beveiliging toont zijn over het algemeen nuttig. Als u ze al minder nuttig ervaart dan kunt u de Windows beveiliging meldingen uitschakelen.

Windows beveiligingsmeldingen zijn bedoeld om u te waarschuwen voor potentiële beveiligingsrisico’s, zoals malware of virussen. Ook kunnen de meldingen u informeren over beschikbare beveiligingsupdates en patches voor uw computer u om te helpen beschermen tegen mogelijke bedreigingen.

Wanneer u een ander antivirus of beveiligingspakket heeft geïnstalleerd dan zijn de Windows beveiligingsmeldingen mogelijk minder relevant. U kunt deze meldingen dan ook uitschakelen.

Om de meldingen van Windows beveiliging volledig uit te schakelen dient u een aanpassing te doen in het Windows-register. Er is in de beveiligingsinstellingen van Windows 11 geen optie om de meldingen niet meer te tonen.

Windows beveiliging meldingen uitschakelen in Windows 11

Houdt er rekening mee dat als u via onderstaande stappen de meldingen in Windows beveiliging gaat uitschakelen dat u geen enkele melding meer ontvangt. Dit betekent dat u geen melding ontvangt bij een virusscan, een virusdetectie of als er een beveiligingsonderdeel niet meer werkt of uitgeschakeld is. In het geval van een virusmeldingen verplaatst Windows het schadelijke bestand direct naar Quarantaine en krijgt u dus geen melding.

Om te beginnen opent u het Windows-register. Ga naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender Security Center\Notifications\

Klik met de rechtermuisknop op de map “Notifications” en klik op “Nieuw” en “DWORD 32-bit waarde”. Geef deze waarde de naam “DisableNotifications”. Dubbelklik op de nieuwe waarde en stel de waardegegevens in op “1” in plaats van “0”.

DisableNotifications

Ga nu naar sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\

Klik met de rechtermuisknop op de map “Microsoft” en klik op “Nieuw” en vervolgens op “Sleutel”. Geef deze sleutel de naam “Windows Defender Security Center”.

Klik opnieuw met de rechtermuisknop op “Windows Defender Security Center” en klik op “Nieuw” en vervolgens op sleutel. Geef deze sleutel de naam “Notifications”.

Klik nu met de rechtermuisknop op de map “Notifications” en klik op “Nieuw” en op “DWORD 32-bit waarde”. Geef deze waarde de naam “DisableNotifications” en wijzig de waardegegevens in op “1” in plaats van “0”.

Klik opnieuw met de rechtermuisknop op de map “Notifications” map en klik op “Nieuw” en “DWORD 32-bit waarde”. Geef deze waarde de naam “DisableEnhancedNotifications” en wijzig de waardegegevens in op “1” in plaats van “0”.

Hieronder ziet u het eindresultaat.

Alle meldingen van windows beveiliging uitschakelen

Sluit het Windows-register en herstart uw computer. U heeft nu alle meldingen van Windows beveiliging uitgeschakeld in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
  1. Ik heb deze laptop gekregen en wil graag weten wat voor processor hij heeft en wat er verder onder de motorkap zit.
    Het is een Windows 11 en dit wijkt nogal af ten opzichte van W 10.
    Graag een antwoord van u.
    Met vriendelijke groet van Jef.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!