Windows beveiliging meldingen uitschakelen in Windows 11

Stefan
Windows beveiliging meldingen uitschakelen in Windows 11

De meldingen die Windows beveiliging toont zijn over het algemeen nuttig. Als u ze al minder nuttig ervaart dan kunt u de Windows beveiliging meldingen uitschakelen.

Windows beveiligingsmeldingen zijn bedoeld om u te waarschuwen voor potentiële beveiligingsrisico’s, zoals malware of virussen. Ook kunnen de meldingen u informeren over beschikbare beveiligingsupdates en patches voor uw computer u om te helpen beschermen tegen mogelijke bedreigingen.

Wanneer u een ander antivirus of beveiligingspakket heeft geïnstalleerd dan zijn de Windows beveiligingsmeldingen mogelijk minder relevant. U kunt deze meldingen dan ook uitschakelen.

Om de meldingen van Windows beveiliging volledig uit te schakelen dient u een aanpassing te doen in het Windows-register. Er is in de beveiligingsinstellingen van Windows 11 geen optie om de meldingen niet meer te tonen.

Windows beveiliging meldingen uitschakelen in Windows 11

Houdt er rekening mee dat als u via onderstaande stappen de meldingen in Windows beveiliging gaat uitschakelen dat u geen enkele melding meer ontvangt. Dit betekent dat u geen melding ontvangt bij een virusscan, een virusdetectie of als er een beveiligingsonderdeel niet meer werkt of uitgeschakeld is. In het geval van een virusmeldingen verplaatst Windows het schadelijke bestand direct naar Quarantaine en krijgt u dus geen melding.

Om te beginnen opent u het Windows-register. Ga naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender Security Center\Notifications\

Klik met de rechtermuisknop op de map “Notifications” en klik op “Nieuw” en “DWORD 32-bit waarde”. Geef deze waarde de naam “DisableNotifications”. Dubbelklik op de nieuwe waarde en stel de waardegegevens in op “1” in plaats van “0”.

DisableNotifications

Ga nu naar sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\

Klik met de rechtermuisknop op de map “Microsoft” en klik op “Nieuw” en vervolgens op “Sleutel”. Geef deze sleutel de naam “Windows Defender Security Center”.

Klik opnieuw met de rechtermuisknop op “Windows Defender Security Center” en klik op “Nieuw” en vervolgens op sleutel. Geef deze sleutel de naam “Notifications”.

Klik nu met de rechtermuisknop op de map “Notifications” en klik op “Nieuw” en op “DWORD 32-bit waarde”. Geef deze waarde de naam “DisableNotifications” en wijzig de waardegegevens in op “1” in plaats van “0”.

Klik opnieuw met de rechtermuisknop op de map “Notifications” map en klik op “Nieuw” en “DWORD 32-bit waarde”. Geef deze waarde de naam “DisableEnhancedNotifications” en wijzig de waardegegevens in op “1” in plaats van “0”.

Hieronder ziet u het eindresultaat.

Alle meldingen van windows beveiliging uitschakelen

Sluit het Windows-register en herstart uw computer. U heeft nu alle meldingen van Windows beveiliging uitgeschakeld in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
 1. Ik heb deze laptop gekregen en wil graag weten wat voor processor hij heeft en wat er verder onder de motorkap zit.
  Het is een Windows 11 en dit wijkt nogal af ten opzichte van W 10.
  Graag een antwoord van u.
  Met vriendelijke groet van Jef.

    1. Hallo. In Windows 11 kunt u zelf de gewenste taal instellen. Er is dan ook een Nederlandse taalweergave aanwezig die Windows 11 instelt in het Nederlands.
     Hoe dit werkt leest u hier: https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/instellingen-voor-de-weergavetaal-beheren-in-windows-219f28b0-9881-cd4c-75ca-dba919c52321
     Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *