Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 Home upgraden naar Windows 11 Pro

Als u een computer hebt gekocht met Windows 11 Home voorgeïnstalleerd, kunt u betalen voor een upgrade naar Windows 11 Professional. U hebt een geldige Windows 11 Pro editie sleutel nodig om uw PC te upgraden.

Een upgrade van Home editie naar Pro zal uw gegevens niet wissen, wat betekent dat het vrij veilig is. U hoeft geen opstartbaar USB station te maken en Windows helemaal opnieuw te installeren.

U kunt een geldige Windows 11 Pro licentiesleutel krijgen van een leverancier en de sleutel vervolgens toevoegen aan uw huidige computer en upgraden.

Windows 11 Pro bevat een aantal belangrijke functies die de Home editie niet heeft. Een percentage gebruikers van Windows 11 Home editie zal er blij mee zijn, maar misschien niet allemaal. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Pro editie meer gericht op professionals en computers in een werkomgeving.

Een van de exclusieve functies van Windows 11 Pro is BitLocker versleuteling. Bitlocker versleuteling helpt de gegevens op uw pc te beschermen tegen aanvallers van buitenaf. Nadat u de gegevens van uw computer hebt versleuteld, hebt alleen u er toegang toe. Als u persoonlijke of geheime gegevens op uw computer opslaat, zal BitLocker u veel helpen.

Een andere functie alleen beschikbaar in Windows 11 professional is Remote Desktop ondersteuning. Hiermee kunt u op afstand verbinding maken met uw pc en deze overal vandaan bedienen. Deze functionaliteit kan handig zijn als u vanaf andere plaatsen toegang tot uw computer wilt.

De Pro editie van Windows 11 ondersteunt ook Hyper-V virtualisatie, waarmee u virtuele machines kunt maken, zodat u specifieke omgevingen of nieuwe software kunt testen zonder uw computer te belasten.

Hierboven zijn enkele voorbeelden waarom u een upgrade van uw Windows 11 zou kunnen overwegen.

Voordat u de upgrade naar Windows 11 Pro uitvoert, moet u er rekening mee houden dat uw Windows 11 Home is geactiveerd, anders kunt u niet doorgaan met het upgradeproces. Als u een voorgeïnstalleerde computer hebt gekocht, moet uw exemplaar van Windows 11 meestal al geactiveerd zijn. Controleer indien nodig of uw Windows 11 computer is geactiveerd.

Wanneer u ziet dat uw Windows 11 home editie is geactiveerd, doet u het volgende om de upgrade naar de Pro editie uit te voeren.

Windows 11 Home upgraden naar Windows 11 Pro

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Systeem en daarna op Activering.

Controleer of uw huidige Windows 11 home licentie is geactiveerd. Klik daarna op “Een upgrade uitvoeren van uw versie van Windows”.

Voer de upgrade naar Windows 11 Pro uit voor functies die u helpen verbinding te maken met werk- en schoolnetwerken, op afstand toegang te krijgen tot een pc vanaf een andere, uw gegevens te versleutelen en meer.

Klik op de Wijzigen knop en geef de licentiesleutel in voor Windows 11 professional.

U kunt ook een licentiesleutel gebruiken van Windows 10 professional. Heeft u geen licentiesleutel? Klik dan op Store openen en koop een Windows 11 professional licentiesleutel via de Microsoft Store.

Windows 11 home naar Windows 11 professional

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook
4 REACTIES
 1. Eerste vooral bedankt voor deze tip.
  Ik heb een nieuwe versie ( Iso) van Win 11 Pro NL gekocht met activatiesleutel.
  Wat gebeurt er als in die nieuwe sleutel invoer bij Product code wijzigen invul.
  Gaat mijn huidige versie automatisch over naar de Pro versie.
  Worden er geen bestand of reeds geïnstalleerde software veranderd, of moet alle bestaande software opnieuw worden geïnstalleerd?
  Graag een feedback aub.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!