Wat is het verschil tussen Windows 11/10 Home en Pro?

Stefan
Wat is het verschil tussen Windows 11/10 Home en Pro?

Een veelgestelde vraag is; wat is het verschil tussen Windows home of pro licentie?

Het besturingssysteem Windows van Microsoft wordt namelijk geleverd in verschillende versies. In dit artikel richt ik me op Windows 11/10 Home en Windows 11/10 Pro. Beide versies bieden dezelfde kernfuncties en functionaliteit, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee versies. De verschillen kunnen u helpen om een keuze te maken tussen welke versie het meest geschikt is voor uw computergebruik.

Windows 10 proHet belangrijkste verschil tussen Windows Home en Pro is dat Windows Pro meer functies en functionaliteit heeft. Het bevat functies zoals BitLocker-encryptie, Hyper-V virtualisatie, Extern bureaublad, Windows Hello voor bedrijven en de mogelijkheid om de computer onderdeel te maken van een domein. Daarnaast bevat een Pro versie ook extra beveiliging en beheertools, waardoor het de betere keuze is voor bedrijven of in een werkomgeving.

Windows 10 homeHet laatste grote verschil tussen een Windows Home versie en Pro is de prijs. Windows Home is verkrijgbaar voor ongeveer 145 euro, terwijl Windows Pro verkrijgbaar is voor 259 euro (op dit moment).

Dit komt omdat Windows Pro alle bovengenoemde extra functies bevat, waardoor het de duurdere optie is. Een nieuwe licentie is echter vaak tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar bij retailers of via promoties. Bovendien worden sommige nieuwe computers geleverd met Windows Home of Pro voorgeïnstalleerd, zodat de kosten inbegrepen kunnen zijn in de aankoopprijs van het apparaat.

Kortom, Windows Home en Windows Pro bieden verschillende functies en mogelijkheden, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten gebruikers. Windows Home is meer geschikt voor thuisgebruikers die geen extra functies nodig hebben en geld willen besparen, terwijl Windows 10 Pro beter is voor bedrijven die de extra functies en beheer nodig hebben.

Lees ook
Taakbeheer toevoegen aan het taakbalk menu

Lees ook: Welke Windows versie heb ik?

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *