Wachtwoord instellen voor Google Chrome, kan het nog? Jawel!

Kun je nog een wachtwoord instellen voor Google Chrome? Nou, Google Chrome had de mogelijkheid om gebruikers als supervisor – beheerder – in te stellen in Google Chrome. Als beheerder kon je een wachtwoord instellen voor de Google Chrome webbrowser tijdens het opstarten van Chrome.

Elke keer als Google Chrome geopend wordt dient er een wachtwoord opgegeven te worden om Google Chrome te openen. Dit werkt echter niet meer, Google heeft het instellen van een wachtwoord via Google Chrome met een beheerdersaccount gestopt.

Geen idee waarom, maar de functie is niet meer beschikbaar als U gebruik maakt van de laatste versie van Google Chrome.

Echter, het instellen van een wachtwoord bij het openen van Google Chrome heeft meerdere voordelen, zeker als de computer die U gebruikt een computer is die U met meerdere mensen deelt.

Als u een wachtwoord wilt instellen voor Google Chrome dan kan dit met de LockPW browser extensie. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe U met LockPW een wachtwoord kunt instellen voor Google Chrome.

Wachtwoord instellen voor Google Chrome

Allereerst dient u de gratis LockPW browser extensie te installeren in Google Chrome. Open op de hyperlink en klik op toevoegen aan Chrome.

lockpw installeren google chrome

Na het installeren van LockPW dient u LockPW toegang te geven tot de incognito instellingen in Google Chrome.

lockpw incognito

Zet de optie “toestaan in incognito” aan in Google Chrome voor LockPW.

incognito toestaan lockpw google chrome

Klik nu op de LockPW extensie, rechtsboven in het Google Chrome venster en selecteer Opties uit het menu.

lockpw opties google chrome wachtwoord instellen

Er verschijnt nu een instellingenmenu om een wachtwoord in te stellen in Google Chrome met de LockPW extensie. In het rechterdeel kunt u twee maal hetzelfde wachtwoord ingeven voor Google Chrome, klik daarna op Save om het wachtwoord op te slaan.

U vind hier ook meerdere instellen zoals Auto Lock (automatisch Google Chrome vergrendelen na een x aantal seconden). Quick Click om Google Chrome te vergrendelen met een sneltoets combinatie en Minimize Chrome.

wachtwoord instellen google chrome

U kunt Google Chrome ook specifieke acties laten uitvoeren als het wachtwoord een aantal keer verkeerd is ingevoerd. Dit is het afsluiten van de Google Chrome browser, de browser geschiedenis wissen en een nieuwe incognito profiel openen.

LockPW is een gratis en erg handig alternatief voor het instellen van een wachtwoord in Google Chrome. We hopen dat Google ooit nog eens komt functionaliteit om Chrome te vergrendelen, tot dan mag U deze browser extensie gebruiken!

Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddelde: 5,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie