Wachtwoord instellen voor Google Chrome, kan het nog? Jawel!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Kun je nog een wachtwoord instellen voor Google Chrome? Nou, Google Chrome had de mogelijkheid om gebruikers als supervisor (beheerder) in te stellen in Google Chrome. Als beheerder kon je een wachtwoord instellen voor de Google Chrome webbrowser tijdens het opstarten van Chrome.

Elke keer als Google Chrome geopend wordt dient er een wachtwoord opgegeven te worden om Google Chrome te openen. Dit werkt echter niet meer, Google heeft het instellen van een wachtwoord via Google Chrome met een beheerdersaccount gestopt.

Geen idee waarom, maar de functie is niet meer beschikbaar als u gebruikmaakt van de laatste versie van Google Chrome.

Echter, het instellen van een wachtwoord bij het openen van Google Chrome heeft meerdere voordelen, zeker als de computer die u gebruikt een computer is die u met meerdere mensen deelt.

Als u een wachtwoord wilt instellen voor Google Chrome dan kan dit met de LockPW browser extensie. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe u met LockPW een wachtwoord kunt instellen voor Google Chrome.

Wachtwoord instellen voor Google Chrome

Allereerst dient u de gratis LockPW browser extensie te installeren in Google Chrome. Open op de hyperlink en klik op toevoegen aan Chrome.

lockpw installeren google chrome

Na het installeren van LockPW dient u LockPW toegang te geven tot de incognito instellingen in Google Chrome.

lockpw incognito

Zet de optie “toestaan in incognito” aan in Google Chrome voor LockPW.

incognito toestaan lockpw google chrome

Klik nu op de LockPW extensie, rechtsboven in het Google Chrome venster en selecteer Opties uit het menu.

lockpw opties google chrome wachtwoord instellen

Er verschijnt nu een instellingenmenu om een wachtwoord in te stellen in Google Chrome met de LockPW extensie. In het rechterdeel kunt u twee maal hetzelfde wachtwoord ingeven voor Google Chrome, klik daarna op Save om het wachtwoord op te slaan.

U vindt hier ook meerdere instellen zoals Auto Lock (automatisch Google Chrome vergrendelen na een x aantal seconden). Quick Click om Google Chrome te vergrendelen met een sneltoets combinatie en Minimize Chrome.

wachtwoord instellen google chrome

U kunt Google Chrome ook specifieke acties laten uitvoeren als het wachtwoord een aantal keren verkeerd is ingevoerd. Dit is het afsluiten van de Google Chrome browser, de browsergeschiedenis wissen en een nieuwe incognito profiel openen.

LockPW is een gratis en erg handig alternatief voor het instellen van een wachtwoord in Google Chrome. We hopen dat Google ooit nog eens komt functionaliteit om Chrome te vergrendelen, tot dan mag u deze browser extensie gebruiken!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓