Yahoo zoekmachine verwijderen uit uw browser – PC-Tips.info
Yahoo zoekmachine verwijderen? De Yahoo zoekmachine is een legitieme zoekmachine.  Echter, de nl.search.yahoo.com zoekmachine wordt door meerdere soorten kwaadaardige software geïnstalleerd vaak geïnstalleerd zonder medeweten van de gebruiker, waarom?

Yahoo gebruikt net als Google advertenties om inkomsten te genereren, ze geven publishers, dit zijn kopers van advertentie ruimte, de kans om advertentie ruimte in te kopen. Deze advertentie ruimte wordt gevuld zodra een gebruiker een specifieke zoekopdracht uitvoert waar de zoekwoorden van de koper in voorkomen.

Als de zoekwoorden van de advertentie koper (publisher) overeenkomen met de zoekopdracht wordt de advertentieruimte in de Yahoo zoekmachine gevuld. Het probleem vind ik bij Yahoo is dat de advertentieruimte bovenaan staat en een volledige pagina vult met daaronder de zoekresultaten.

yahoo zoekmachine

De reden dat kwaadaardige software, meestal adware of een andere vorm van malware de Yahoo zoekmachine installeert als standaard zoekmachine in de Google Chrome, Firefox, Internet Explorer browser is de advertentie ruimte, deze wordt gevuld met advertentie ruimte van de publisher.

De computer gebruiker merkt de Yahoo zoekmachine meestal pas op als er zoekopdrachten uit de adresbalk in de web browser worden uitgevoerd.

De browser verwijst de zoekopdracht van de gebruiker dan door naar nl.search.yahoo.com of search.yahoo.com.
Yahoo zoekmachine verwijderen

Hoe kun je de Yahoo zoekmachine verwijderen uit de browser? In deze instructie geef ik meerdere tips om Yahoo te verwijderen als zoekmachine in uw web browser.

Het is naast het verwijderen van Yahoo ook aan te raden om uw computer te controleren op adware, Yahoo wordt vaak door adware geïnstalleerd.

Yahoo verwijderen uit Google Chrome

Open de Google Chrome browser, in het menu (rechts bovenaan 3 verticale puntjes) open Meer hulpprogramma’s en dan Extensies.

Controleer de geïnstalleerd browser extensies.

Browser extensie verwijderen

Als er browser extensies instaan die u niet kent, open de Extensie instellingen door op Details te klikken.

In het kopje rechten, ziet u meestal de rechten die zijn verleend aan de extensie. Hierdoor kunt u zien welke rechten de extensie heeft en of deze zijn ingesteld om gebruikers om te leiden via verschillende websites.

Rechten (voorbeeld)
Je browsegeschiedenis lezen
Je zoekinstellingen wijzigen in: srchbar.com
Je bladwijzers lezen en wijzigen
Je apps, extensies en thema’s beheren

browser extensie verwijderen uit google chrome

De extensie heeft rechten om zoekinstellingen te wijzigen in srchbar.com. Deze website verwijst gebruikers door naar Yahoo. Het is aan te raden om de extensie te verwijderen.

Controleer dus alle geïnstalleerd extensies en verwijderen deze uit de Google Chrome browser waar nodig.

Meestal is hiermee het probleem al opgelost, zo niet, ga dan verder.

Yahoo zoekmachine wijzigen

Ga terug naar de Google Chrome instellingen, in het kopje “Zoekmachine” klik op zoekmachines beheren.

Bij standaard zoekmachines, klik op de 3 verticale puntjes naast de zoekmachine Google, klik op Instellen als standaard.

google instellen als standaard zoekmachine

Klik op dezelfde manier op Yahoo! Nederland en selecteer verwijderen uit lijst.

yahoo zoekmachine verwijderen uit google chrome

Ga terug naar de Google Chrome instellingen. In het menu zoekmachine, wijzig de instelling: De zoekmachine die wordt gebruikt in de adresbalk, naar Google in plaats van Yahoo.

yahoo verwijderen uit adresbalk in google chrome

De Yahoo zoekmachine is nu verwijderen uit Google Chrome, het is belangrijk dat u de volgende stap ook uitvoert om er zeker van te zijn dat er geen adware meer achterblijft in uw computer.

Zemana Anti-malware free, de software die we gaan gebruiken om de computer op adware te controleren is gratis voor altijd.

Computer controleren op adware

Het is belangrijk dat uw computer wordt gecontroleerd op adware. Ik heb in het verleden heel veel adware gezien die Yahoo als zoekmachine had ingesteld terwijl de gebruiker hier niet van op de hoogte was. Deze adware dient verwijderd te worden om te voorkomen dat Yahoo nogmaals de browser kaapt.

Download Zemana Free.

Installeer Zemana via het installatie proces, geen specifieke kennis vereist.

Klik op de knop Scan now om te starten met controleren van adware die op uw computer is geïnstalleerd.

zemana adware verwijderen

Als Zemana adware heeft gevonden wordt het venster rood en verschijnt er een knop Apply Action.

zemana heeft adware gevonden in google chrome browser extensie

Er verschijnt nu een venster dat de adware HijackExt:Chrome is verwijderd.

HijackExt is de browser extensie die we eerder aanmerkte als de Yahoo browser hijacker. Ik heb deze extensie juist niet verwijderd als voorbeeld, Zemana heeft de adware gedetecteerd en zal deze volledig gratis verwijderen.

Last van adware of malware in uw Mac?

Ik hoop dat deze instructie u geholpen heeft om Yahoo en bijkomende adware te verwijderen.
Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie