Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes

Stefan
Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes

Als u problemen ondervindt met Windows update dan kunt u de melding “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” zien in de Windows update instellingen.

Windows 11 of 10 probeert dan om kwaliteit updates te installeren, maar is hier niet in geslaagd. Het kan ook zijn dat Windows nog aan het wachten is op een onderdelen update.

Windows wordt vrij vaak bijgewerkt, en veel van die Windows updates zijn beveiligingsgerelateerd. Meestal verloopt het proces van het bijwerken van uw pc probleemloos en wordt het automatisch uitgevoerd. In sommige gevallen zijn er fouten zoals “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” die Windows update-installaties verhinderen.

In deze tip leg ik u uit hoe u de foutmelding Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes kunt oplossen.

Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes

Windows update assistent

Als u updates mist, zoals onderdelen updates of kwaliteitfixes dan dient u deze te installeren. Het is daarom aan te raden om eerst te beginnen met het installeren van updates. De updates in Windows kunt u direct installeren via de update assistent.

Open de browser en ga naar de website: https://www.microsoft.com/software-download/windows10.

Klik op “nu updaten” en download en installeer de Windows update assistent. De Windows Update assistent is een hulpprogramma van Microsoft dat is ontworpen om u te helpen bij het bijwerken van uw Windows computer naar de nieuwste versie. Het kan ook worden gebruikt om belangrijke beveiligings- en kwaliteitsupdates te installeren.

Windows update assistent downloaden

Volg de instructies om de update assistent te laten zoeken naar de laatste Windows updates. Als er updates beschikbaar zijn zal Windows deze voor u installeren. De melding “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” zal dan verdwijnen.

Als u echter problemen heeft met het installeren van een update dan volgt u onderstaande stappen.

Windows update probleemoplosser

Om problemen met Windows update op te lossen bestaan er in Windows hulpprogramma’s. Deze extra hulp programma’s zoeken automatisch naar problemen met Windows update en lossen deze problemen ook automatisch voor u op.

Lees ook
BitLocker instellen in Windows? Stap voor stap instructie!

In de Windows zoekbalk type: problemen oplossen. Klik op het “Andere problemen oplossen” resultaat.

windows update problemen oplossen

In de extra probleemoplossers instellingen klikt u op Windows update. Deze probleemoplosser kan problemen oplossen die ervoor zorgen dat u Windows niet kunt bijwerken.

Windows update probleem oplossen

Om de probleemoplosser te starten klikt u op de knop “Probleemoplosser uitvoeren”.

Windows update probleemoplosser uitvoeren

Windows gaat nu controleren of er problemen zijn met Windows update. Indien er problemen zijn vanwege de “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” melding, dan worden deze automatisch voor u opgelost.

Windows update bestanden verwijderen

Soms wil een update gewoon niet installeren door problemen met update bestanden. Er ontstaat dan een foutmelding “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” die zichtbaar is in de Windows update instellingen.

Het is daarom aan te raden om de tijdelijke Windows Update bestanden te verwijderen om te zien of daarna de update wel geïnstalleerd kan worden in Windows.

Om te beginnen gaan we de Windows update service stopzetten. Het stoppen van deze onderbreekt lopende of hangende update processen in Windows en helpt ons om de tijdelijke bestanden te verwijderen.

In het zoekvenster onder in de Windows taakbalk zoekt naar: services. Open het services resultaat.

windows services openen

In het services venster zoekt u naar de service: Windows update. Klik op het resultaat en klik links boven in op De service stoppen.

windows update service stoppen

Laat het services venster open. Als we klaar zijn dan moet de Windows-update service weer worden opgestart.

Open de Windows verkenner (1) en open de volgende map (2): C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ selecteer vervolgende alle bestanden en mappen in de Download folder met CTRL+A (3) en verwijder de bestanden en mappen door er met de rechtermuisknop op te klikken en vervolgens te “verwijderen”.

softwaredistribution map leegmaken

Ga nu terug naar de services. Klik op de Windows update service en klik links boven in op “de service starten”

windows update service starten

Sluit alle vensters. Ga in de Windows instellingen naar Windows update en controleer of de foutmelding “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” nu is verdwenen uit Windows update.

Lees ook
Inhoud van bestanden of mappen met elkaar vergelijken op verschillen

windows update

Als het goed is worden de update bestanden die eerder niet installeerde nu wel geïnstalleerd. Indien het nog niet werkt, ga door naar de volgende stap.

System File Checker (SFC)

System File Checker is een applicatie die automatisch beschadigde of ontbrekende systeembestanden kan herstellen in Windows of in Windows update. Als er systeembestand problemen veroorzaakt dan kan er in Windows van alles misgaan, denk aan vastlopers, blauw scherm, een traag systeem, Windows update foutmeldingen etc.

System File Checker afgekort SFC kan deze belangrijke systeembestanden herstellen.

Open een Opdrachtprompt als Administrator. Type in het venster van de opdrachtprompt het volgende:

SFC /scannow

System File Checker wordt nu uitgevoerd. Het SFC proces kan wel tot 2 uur duren. Als er problemen worden gevonden in Windows worden deze problemen automatisch opgelost.

system file checker uitvoeren

DISM (Deployment Image Servicing and Management)

DISM kunt u inzetten als u problemen ervaart met Windows update. Bijvoorbeeld als een foutieve update is geïnstalleerd of u mist een update. Alle problemen met updates kunt u met DISM oplossen. Als de Windows update client zelf (dus de applicatie waarmee u Windows update) is beschadigd kunt u onderstaande commando niet uitvoeren.

Open een Opdrachtprompt als administrator. Type in het venster van de opdrachtprompt het volgende:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

dism windows update bestanden repareren

Windows schoon opstarten zonder apps

In Windows kunnen conflicten ontstaan door verschillende apps. Sommige apps kunnen Windows update blokkeren en daarom krijgt u de foutmelding “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” te zien.

Om conflicten te voorkomen kunt u Windows “schoon” opstarten. Hiermee wordt Windows opgestart met alleen de benodigde functionaliteit, alle overige apps en instellingen worden niet mee opgestart. Controleer hierna of Windows update nu wel updates kan installeren en de foutmelding “Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes” verdwijnt.

U dient administrator te zijn van de computer om onderstaande acties uit te kunnen voeren.

Begin met het openen van msconfig. In de Windows zoekbalk type: msconfig en open de Systeemconfiguratie.

msconfig openen

In de Msconfig systeemconfiguratie klik op het tabblad “Services”. Klik daarna op “Alle Microsoft-services verbergen” en daarna op de knop “Alles uitschakelen”.

alle microsoft services verbergen

Klik op tabblad Opstarten en daarna op de link: Taakbeheer openen.

Lees ook
Kies zelf wanneer Windows uw beeldscherm uitschakelt

In taakbeheer klik op tabblad “Opstarten”. Controleer de kolom status, waar de status “Ingeschakeld” is per opstart programma klik met de rechtermuisknop op de naam en wijzig de status naar “uitgeschakeld”.

alle opstart programmas uitschakelen in windows

Herstart nu uw computer.

Als uw computer terug opgestart is dan is Windows opgestart in een schone omgeving zonder alle niet Microsoft services en niet essentiële opstart programma’s. Controleer nu opnieuw op Windows updates.

Windows update service herstellen

Een andere manier om Windows update te repareren bij foutmelding is door de Windows update service opnieuw in te stellen.

In de Windows zoekbalk type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies “Als Administrator uitvoeren”.

Opdrachtprompt openen

In het Opdrachtprompt plak elke onderstaande regel en voer uit met de ENTER toets. Elk commando dus op een aparte regel.

net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits net stop msiserver
Ren C:\Windows\SoftwareDistribution\ SoftwareDistribution.old
Ren C:Windows\System32\catroot2\ Catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Windows update herstellen

Windows update opnieuw installeren

Om het Windows update component in Windows volledig opnieuw te installeren download u het Windows update reset bestand.

Pak het zip-bestand uit en plaats WUReset.cmd op het Windows bureaublad. Klik met de rechtermuisknop het WUreset.cmd bestand en klik op “als Administrator uitvoeren”.

WU reset uitvoeren als Administrator

De Windows Update componenten en aanverwante bestanden worden nu volledig gereset.

Als het Windows update reset hulpmiddel klaar is herstart dan uw computer en controleer opnieuw op Windows updates. Controleer of de foutmelding: Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings en kwaliteitsfixes is verdwenen.

Windows update service resetten

Windows opnieuw instellen

Als niets meer werkt dan kunt u Windows herstellen met behoud van bestanden. Windows bevat een optie “Uw pc opnieuw instellen” waarmee Windows snel kan worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit is sneller en handiger dan Windows helemaal opnieuw installeren of de herstelpartitie van de fabrikant gebruiken.

In de Windows zoekbalk type: pc opnieuw instellen. Klik op het “Deze PC opnieuw instellen” resultaat.

PC opnieuw instellen

Klik op de knop Aan de slag om systeemherstel met behoud van bestanden te starten.

Systeemherstel

Klik op “Mijn bestanden behouden” en volg de instructies.

Systeemherstel mijn bestanden behouden

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

3 reacties
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *