More
  Startpagina Handige tips Google Chrome Google Chrome resetten, dit hoe u Chrome hersteld naar standaardwaarde

  Google Chrome resetten, dit hoe u Chrome hersteld naar standaardwaarde

  Webbrowsers zoals Google Chrome bevatten nu de optie om de browser te resetten. Een reset van de Chrome browser kunt u gebruiken om snel van adware af te komen. Hier is hoe u Google Chrome kunt resetten.

  Als uw Google Chrome webbrowser plotseling een ongewenste werkbalk heeft, of de startpagina is gewijzigd zonder uw toestemming, of uw zoekresultaten verschijnen in een zoekmachine die u nooit hebt gekozen, dan is het misschien tijd om een reset uit te voeren.

  Veel legitieme stukken software, vooral freeware, die u downloadt van het internet kunnen adware installeren in uw browser. Adware is een verzamelnaam voor software die “ad” – advertenties weergeeft in uw browser, “ware” voor software.

  Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem in de vorm van een volledige Chrome browser reset en Google maakt het ons gelukkig gemakkelijk om een reset uit te voeren.

  Door Google Chrome te resetten worden uw startpagina en zoekmachine teruggezet naar de standaardinstellingen. Ook worden alle browser extensies uitgeschakeld en worden uw cookie en browser tijdelijke bestanden (cache) gewist. Maar uw bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden blijven behouden.

  Houd er rekening mee dat, hoewel uw extensies niet worden verwijderd, u ze handmatig weer moet inschakelen. U moet ook weer inloggen op websites waar u normaal gesproken ingelogd blijft, zoals social media en e-mail providers.

  Google Chrome resetten is voor zowel Google Chrome Windows, als Google Chrome Mac en Linux identiek.

  Google Chrome resetten

  Open de Google Chrome browser. In de rechterbovenhoek klik op het menu. Dit menu ziet eruit als 3 verticale puntjes.

  Klik op Instellingen uit het Google Chrome menu.

  google chrome reset

  Navigeer naar beneden in de Google Chrome instellingen, klik op Geavanceerd om de geavanceerde Google Chrome instellingen weer te geven.

  google chrome herstellen naar standaard waarde

  Navigeer nogmaals helemaal naar beneden en klik op: Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden.

  google chrome herstellen

  Klik op de Instellingen resetten knop.

  Hiermee worden uw homepage, nieuwe tabblad pagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen opnieuw ingesteld. Ook worden alle extensies uitgeschakeld en tijdelijke gegevens zoals cookies gewist. Uw bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist.

  google chrome opnieuw instellen

  Herstart Google Chrome als u Google Chrome heeft gereset.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Windows 10 tablet modus, alle informatie over Tablet modus

  Windows biedt naast een "normaal" uiterlijk met start knop en bureaublad, ook een tablet modus. Deze tablet modus is geschikt als u Windows 10...

  Uw Mac Bureaublad opruimen, deze tips helpen!

  Heeft u ook een heleboel mappen en losse bestanden op uw bureaublad staan en wilt u deze opruimen? Mac OS biedt uitkomst. In Mac...

  Automatisch inloggen op Mac (opstarten zonder Wachtwoord)

  Automatisch inloggen op een Mac. Als u wilt inloggen op uw Mac zonder een wachtwoord dan is dat mogelijk in Mac OS. Het probleem...

  Windows Cache legen, tijdelijke bestanden opruimen

  De Windows Cache, ook wel tijdelijk bestanden kunt u legen. Door het legen van de Windows cache-bestanden kunt u problemen oplossen in Windows, schijf...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x