More
  Startpagina Handige tips INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND foutmelding Microsoft Edge - PC-Tips.info

  INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND foutmelding Microsoft Edge – PC-Tips.info

  Microsoft Edge kan een moderne Internet Explorer worden genoemd en maakt nu deel uit van het Windows 10 besturingssysteem naast de Internet Explorer. Dat betekent  niet dat het de Internet Explorer heeft vervangen, u kunt IE nog steeds gebruiken. Internet Explorer is echter grotendeels overgenomen door Microsoft Edge als de standaard browser sinds Windows 10. Het is niet de meest populaire webbrowser die er is, maar dit betekent niet dat Microsoft Edge niet goed is.

  Microsoft Edge heeft zijn marktaandeel (ook al is het klein) en biedt functies die ook kunnen worden gevonden op browsers zoals Google Chrome en Mozilla Firefox. Een van de grootste verschillen tussen Microsoft Edge en andere populaire browsers is dat het niet een browser van derden is en het vooraf geïnstalleerd is in elke kopie van Windows 10. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan Microsoft Edge. Sommige gebruikers willen echter mogelijk overschakelen naar een andere browser vanwege problemen met de huidige, in dit geval Microsoft Edge browser. Maar dit alleen betekent niet dat de ene browser beter is dan de andere. Er is geen perfecte browser en u kunt verschillende problemen tegenkomen met elke beschikbare browser.

  Als u dit leest, dan bent u waarschijnlijk een van de Microsoft Edge gebruikers en bent u een “INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND” fout tegengekomen bij het openen van een bepaalde website. Deze foutmelding geeft meestal aan dat er een tijdelijke DNS fout is, dat de pagina niet gevonden kon worden of dat de verbinding met de DNS server is verbroken. Veel gebruikers melden dat ze dit probleem ondervond toen ze probeerden toegang te krijgen tot een van de pagina’s van Google. Dit kan echter ook gebeuren wanneer u andere websites probeert te bezoeken.

  Deze “INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND” fout betekent niet dat er iets mis is met Microsoft Edge en er zijn veel gevallen waar deze fout geen aanwijsbare reden heeft. Er zijn echter ook verschillende oplossingen om dit probleem op te lossen. In dit artikel lopen we stap voor stap door verschillende oplossingen voor de “INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND” foutmelding in Edge.

  Microsoft Edge repareren

  Het eerste wat we u aanraden om uit te proberen is om de Microsoft Edge browser te repareren met behulp van de instellingen. Meestal wordt deze reparatieoptie gebruikt als de web browser niet goed werkt. Om dit te doen typt u “edge” in Zoeken en klikt u met de rechtermuisknop op het resultaat “Microsoft Edge”. Selecteer nu App-instellingen uit het menu.

  microsoft edge app instellingen

  Scroll nu een stuk naar beneden en selecteer “Herstellen” onder het menu “Opnieuw instellen”. Herstart Microsoft Edge.

  microsoft edge herstellen

  Winsock catalogus opnieuw instellen

  U kunt de Winsockcatalogus ook opnieuw instellen met een paar netsh-opdrachten. Netsh is een hulpprogramma voor commandoregelscripting waarmee u, lokaal of op afstand, de netwerkconfiguratie kunt weergeven of wijzigen van een computer die momenteel wordt uitgevoerd. Netsh beschikt ook over een scriptingfunctie waarmee u een groep commando’s in batchmodus tegen een bepaalde computer kunt uitvoeren.

  Hiervoor moet u een Administrator opdrachtprompt openen. Om een Administrator opdrachtprompt te openen, typt u in Zoeken “opdrachtprompt” en klikt u met de rechtermuisknop op het resultaat “opdrachtprompt”. Kies “Als Administrator uitvoeren”. Wanneer u “Uitvoeren als Administrator” selecteert, verschijnt een prompt voor accountbeheer waarin u wordt gevraagd of u de opdrachtbevestiging toestemming geeft om wijzigingen aan te brengen aan uw computer. Klik op “Ja”.

  opdrachtprompt uitvoeren als administrator

  Typ nu deze twee commando’s en druk na elke opdracht op Enter:

  “netsh int ip reset c:\ipreset.txt”.
  “netsh winsock reset”.

  Sluit het opdrachtprompt en start uw computer opnieuw op.

  DNS Servers veranderen

  In deze methode laten we u zien hoe u DNS-instellingen kunt wijzigen en de Google Public DNS kunt gebruiken. Het is een gratis alternatieve DNS-dienst (Domain Name System) die wordt aangeboden aan internetgebruikers over de hele wereld. De openbare DNS-dienst en -servers worden onderhouden door en zijn eigendom van Google. Het fungeert als een recursieve naamserver die domeinnaamresolutie biedt voor elke host op het internet. Wij raden u aan Google DNS te gebruiken voor een snellere en veilige verbinding. Bovendien zou het gebruik van Google DNS ook het probleem met de fout “INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND” kunnen oplossen.

  Ga naar de instellingen voor Netwerkverbindingen om uw DNS-server te wijzigen in de DNS-server van Google. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het Startmenu en kies de optie “Netwerkverbindingen” of ga naar Instellingen en klik op “Netwerk & internet”.

  Selecteer in het venster Netwerk- en internetinstellingen in het linkerdeelvenster uw verbindingstype (in ons geval “Ethernet”) en klik vervolgens in het rechterdeelvenster op “Adapteropties wijzigen”.

  adapteropties wijzigen windows 10 edge

  Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkverbinding en kies in het contextmenu “Eigenschappen”.

  ethernet eigenschappen windows 10

  Selecteer het item “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)” en klik op de knop “Eigenschappen”.

  Het venster Eigenschappen van Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) verschijnt. Selecteer de optie “De volgende DNS-serveradressen gebruiken” en maak 8.8.8.8 als “Voorkeurs DNS-server” en 8.8.4.4 als “Alternatieve DNS-server”. Sla de wijzigingen op door op “OK” te klikken en start uw computer opnieuw op. Open dan Microsoft Edge opnieuw en probeer toegang te krijgen tot het internet, controleer of de fout “INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND” nog steeds bestaat.

  alternatieve dns instellen edge

  We hopen dat één van de methoden het probleem voor u heeft opgelost en u kunt nu websites bezoeken zonder de foutmelding “INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND” te krijgen. Als er een andere manier is om het probleem op te lossen en het niet in onze instructie wordt genoemd, aarzel dan niet om het met ons en met de anderen te delen door een opmerking achter te laten in onze commentaar veld hieronder. U kunt Microsoft Edge verwijderen middels deze instructie.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ton
  Ton
  10 maanden geleden

  Ik zie overal bij google zoek “Edge verwijderen” maar ik geen oplossingen ??

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x