Windows 11 installeren zonder Microsoft account

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u Windows 11 gaat installeren, dan kunt ervoor kiezen om wel of geen Microsoft-account te gebruiken. Als u geen Microsoft-account heeft of u wilt er geen, dan kunt u Windows 11 alsnog installeren via een lokaal gebruikersaccount.

Het zal u verbazen hoe simpel het is om Windows 11 zonder Microsoft-account te installeren. Het enige wat u tijdens installatie hoeft te doen is een specifiek e-mailadres in te geven om Windows 11 zonder Microsoft-account en met een lokaal account te installeren.

Als u een lokaal account gaat aanmaken, dan kunt vervolgens kiezen om dit met of zonder wachtwoord aan te maken. Als u geen wachtwoord instelt voor het lokale account wat u aanmaakt, dan zal Windows 11 automatisch inloggen zonder wachtwoord.

Windows 11 installeren zonder Microsoft account

Ik raad u aan om Windows 11 installatie media aan te maken op USB. Ik ga ervan uit dat u dit al heeft gedaan en dat u de installatie van Windows 11 heeft gestart.

U ziet dan onderstaande afbeelding en kan vanuit hier de Windows 11 installatie vervolgen.

Selecteer de gewenste taal voor installatie. Windows 11 wordt in deze taal geïnstalleerd.

Windows 11 taal selecteren

Om Windows 11 te activeren dient u een productcode in te geven. Heeft u deze niet, klik dan op “Ik heb geen productcode”.

Windows 11 ik heb geen productcode

Selecteer de gewenste Windows 11 versie waar u een licentiecode voor heeft. Selecteer geen “professional” als u geen “professional” licentie heeft.

Windows 11 versie selecteren

Accepteer de licentievoorwaarden.

Windows 11 voorwaarde accepteren

Selecteer de partitie waar u Windows 11 op gaat installeren.

Windows 11 partitie aanmaken

Windows 11 wordt voorbereid en geïnstalleerd.

Windows 11 wordt geinstalleerd

Uiteindelijk wordt de configuratie van de nieuwe Windows 11 installatie gestart. U krijgt enkele vragen voordat u onderstaand scherm ziet.

Als de Windows 11 installatie u vraagt om u aan te melden met uw Microsoft-account (die u niet heeft of niet wilt) dan kunt u als e-mail adres ingeven:

no@thankyou.com

blijkbaar is dit e-mail adres zo vaak ingegeven dat Microsoft heeft besloten het te blokkeren. Het gevolg is dat de installatie doorgaat naar een lokaal account. Geen trucs en moeilijke aanpassingen dus.

Klik op volgende.

Microsoft account ingeven

Geef nu een willekeurig wachtwoord in voor het Microsoft-account “no@thankyou.com”. Klik vervolgens op “Aanmelden”.

Wachtwoord voor microsoft account ingeven

U ziet nu de volgende foutmelding.

“Er is iets fout gegaan. Iemand heeft te vaak een verkeerd wachtwoord voor dit account ingevoerd. Om je te beschermen hebben we je account tijdelijk geblokkeerd. Probeer het later nog een keer.”

Klik op “volgende” om door te gaan.

Er is iets fout gegaan

U ziet nu dat u een lokaal account kunt aanmaken. Geef de naam in het voor het lokale account en klik op “volgende”.

Gebruikersnaam voor lokaal account

Geef wel of geen wachtwoord in voor het lokale account. Als u geen wachtwoord ingeeft dan wordt u automatisch aangemeld met dit lokale account in Windows 11.

Later kunt u via de instellingen altijd nog een wachtwoord instellen. Klik op “volgende”.

Wachtwoord voor lokaal account

Beantwoord nog een hele hoop vragen over verschillende functies in Windows 11. U ziet nu dat Windows 11 is geïnstalleerd zonder Microsoft-account en met lokaal account.

Windows 11 geinstalleerd zonder Microsoft-account

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Download Windows 11 22h2 update.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
9 REACTIES
 1. Beste,
  ik heb een laptop demo-model gekocht waarbij de account “retailadmin” staat geïnstalleerd als lokaal account (en Administrator). Bij Account instellingen kan ik “in plaats daarvan aanmelden met een Microsoft account” niet aanklikken waardoor ik mijn eigen account niet als start-account kan toevoegen.
  Mijn eigen account heb ik wel onder “Accounts” kunnen invoegen maar ik kan die lokale account dus niet verwijderen of vervangen.
  Zijn er mogelijkheden hiervoor?
  Alvast bedankt!

 2. Nou ik heb een Windows 11 Home splinternieuw .Alleen buiten de Microsoft store kan ik niets downloaden.
  Settings Apps and Features op Everywhere zetten.Ik vind die keuze nergens? Hebben omdat het een showmodel was Alles gereset?
  Kan niets vinden de apps in de Store.Wil die store functionaliteit niet! Beste,wat kan ik doen?Heb ook op “ontwikkelmodes”gezet;helpt ook niet.Wil ouderwets mijn apps van internet halen,daarvan weet ik dat die niet “giftig”zijn!

  • Hallo, dat klinkt alsof “Windows 11 S mode” actief is. Hier leest u meer:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/de-s-modus-uitschakelen-in-windows-4f56d9be-99ec-6983-119f-031bfb28a307
   Succes!

 3. Hoi, mijn laptop heeft allang windows 11, alleen kan ik nu de nieuwste versie niet updaten dan krijg ik een scherm te zien dat mijn laptop niet geschikt is de processor zou niet goed zijn, heb alles al een keer gereset en opnieuw geïnstalleerd maar het blijft komen die melding, kan dus die nieuwste versie niet downloaden en tegelijkertijd waarschuwt windows dus dat er een probleem is wat opgelost moet worden, ik heb alle software wat niet van microsoft is ook al een keer verwijderd maar dat maakt ook niks uit, de TPM in bios staat ook goed en de nieuwste bios staat er ook op.
  Weet nu niet meer wat te doen, misschien weet U nog iets?
  Mvg. Ton van Dongen en alvast bedankt.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!