Windows 11 installeren zonder Microsoft account

Stefan
Windows 11 installeren zonder Microsoft account

Als u Windows 11 gaat installeren, dan kunt ervoor kiezen om wel of geen Microsoft-account te gebruiken. Als u geen Microsoft-account heeft of u wilt er geen, dan kunt u Windows 11 alsnog installeren via een lokaal gebruikersaccount.

Het zal u verbazen hoe simpel het is om Windows 11 zonder Microsoft-account te installeren. Het enige wat u tijdens installatie hoeft te doen is een specifiek e-mailadres in te geven om Windows 11 zonder Microsoft-account en met een lokaal account te installeren.

Als u een lokaal account gaat aanmaken, dan kunt vervolgens kiezen om dit met of zonder wachtwoord aan te maken. Als u geen wachtwoord instelt voor het lokale account wat u aanmaakt, dan zal Windows 11 automatisch inloggen zonder wachtwoord.

Windows 11 installeren zonder Microsoft account

Ik raad u aan om Windows 11 installatie media aan te maken op USB. Ik ga ervan uit dat u dit al heeft gedaan en dat u de installatie van Windows 11 heeft gestart.

U ziet dan onderstaande afbeelding en kan vanuit hier de Windows 11 installatie vervolgen.

Selecteer de gewenste taal voor installatie. Windows 11 wordt in deze taal geïnstalleerd.

Windows 11 taal selecteren

Om Windows 11 te activeren dient u een productcode in te geven. Heeft u deze niet, klik dan op “Ik heb geen productcode”.

Windows 11 ik heb geen productcode

Selecteer de gewenste Windows 11 versie waar u een licentiecode voor heeft. Selecteer geen “professional” als u geen “professional” licentie heeft.

Windows 11 versie selecteren

Accepteer de licentievoorwaarden.

Windows 11 voorwaarde accepteren

Selecteer de partitie waar u Windows 11 op gaat installeren.

Windows 11 partitie aanmaken

Windows 11 wordt voorbereid en geïnstalleerd.

Windows 11 wordt geinstalleerd

Uiteindelijk wordt de configuratie van de nieuwe Windows 11 installatie gestart. U krijgt enkele vragen voordat u onderstaand scherm ziet.

Lees ook
Alles wat u wilt weten over Windows Defender Antivirus voor Windows 10

Als de Windows 11 installatie u vraagt om u aan te melden met uw Microsoft-account (die u niet heeft of niet wilt) dan kunt u als e-mail adres ingeven:

no@thankyou.com

blijkbaar is dit e-mail adres zo vaak ingegeven dat Microsoft heeft besloten het te blokkeren. Het gevolg is dat de installatie doorgaat naar een lokaal account. Geen trucs en moeilijke aanpassingen dus.

Klik op volgende.

Microsoft account ingeven

Geef nu een willekeurig wachtwoord in voor het Microsoft-account “no@thankyou.com”. Klik vervolgens op “Aanmelden”.

Wachtwoord voor microsoft account ingeven

U ziet nu de volgende foutmelding.

“Er is iets fout gegaan. Iemand heeft te vaak een verkeerd wachtwoord voor dit account ingevoerd. Om je te beschermen hebben we je account tijdelijk geblokkeerd. Probeer het later nog een keer.”

Klik op “volgende” om door te gaan.

Er is iets fout gegaan

U ziet nu dat u een lokaal account kunt aanmaken. Geef de naam in het voor het lokale account en klik op “volgende”.

Gebruikersnaam voor lokaal account

Geef wel of geen wachtwoord in voor het lokale account. Als u geen wachtwoord ingeeft dan wordt u automatisch aangemeld met dit lokale account in Windows 11.

Later kunt u via de instellingen altijd nog een wachtwoord instellen. Klik op “volgende”.

Wachtwoord voor lokaal account

Beantwoord nog een hele hoop vragen over verschillende functies in Windows 11. U ziet nu dat Windows 11 is geïnstalleerd zonder Microsoft-account en met lokaal account.

Windows 11 geinstalleerd zonder Microsoft-account

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Download Windows 11 22h2 update.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

30 reacties
 1. Dag Stefan , ik weet nog altijd niet hoe ik de nieuwe voorwaarden voor het gebruik van ” Microsoft-servicesovereenkomst ” , die ” vanaf 30 september dit jaar van kracht gaan ” ongeacht of ik ze heb goedgekeurd , kan omzeilen . Ooit had ik een ms-rekening ofte ‘account’ , doch die heb ik al lang ingeruild , en nu gebruik ik Tutanota , een duits bedrijf dat erop prat gaat nooit te volgen .
  Dus , hoe kan ik die nieuwe voorwaarden omzeilen , of , in mijn geval , kan ik die gewoon weigeren ?
  bij voorbaat dank
  Erika

  1. Hallo, ik heb geen idee. Misschien haalt u hier iets uit:
   https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/decline-license-terms-for-windows-10/5b657551-87d4-4fa9-bc91-65aee878fd7d

   Dit soort privacy gerelateerde vragen kunt u ook bij Microsoft stellen:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/contactus
   Succes!

 2. Hallo,

  Wat voor nut heeft het om je met een locaal account bij Windows 11 aan te melden, als je al een Microsoft-account hebt, omdat je Microsoft 365 Personal gebruikt? Gebruikt u dit dan niet? Wat zijn de verschillen t.a.v. privacy en kraakbaarheid (van de nieuwe pc) tussen aanmelding met een Microsoft-account of met een locaal account?

  1. Hallo, als u al een Microsoft-account gebruikt, heeft het weinig nut inderdaad. Sommige mensen stellen meer waarde aan hun privacy. Bij een Microsoft-account wordt er meer informatie gedeeld met Microsoft. U bent dus minder afhankelijk van Microsoft met een lokaal account. Een Microsoft-account biedt vooral gemak i.c.m. Microsoft-services bij bijv. het instellen of gebruiken van apps.
   Een groot voordeel van een Microsoft-account is dat er verschillende externe herstelopties zijn bij het verliezen van een account. Een lokaal-account biedt alleen lokale opties die niet extern hersteld kunnen worden. Iets om te overwegen voor mensen die liever een lokaal-account gebruiken. Wat betreft privacy en kraakbaarheid, is het belangrijk dat het gebruik van een lokaal-account niet noodzakelijkerwijs betekent dat uw apparaat volledig onkwetsbaar is. Beide soorten accounts kunnen doelwit zijn van verschillende vormen van aanvallen en beveiligingsrisico’s.

   Over het algemeen hangt de keuze tussen een lokaal account en een Microsoft-account af van uw persoonlijke voorkeuren, behoeften en zorgen over privacy en beveiliging. Als u de integratie met Microsoft-services waardeert, kan een Microsoft-account handig zijn. Als privacy en minder afhankelijkheid van cloudservices belangrijk voor u zijn, is een lokaal account mogelijk meer geschikt. Succes!

 3. hartelijk dank voor de snelle reactie. Ik zie alleen zoeken naar productsleutel van Windows; is er ook ergens een tool voor Office?

  1. In het artikel staat dat de tools ook Office licentiesleutels kunnen ophalen.
   Hier leest u wat aanvullende informatie:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/office/productcodes-gebruiken-met-office-12a5763a-d45c-4685-8c95-a44500213759

   Succes!

 4. L.S.Inmiddels al een paar nuttige tips opgehaald. Helaas ben ik het venster om code van geïnstalleerde Office op te halen kwijt (wel een printscreen gemaakt van het cmd-scherm). Waar kan ik dat vinden?

 5. Beste Stefan,

  Ik heb een nieuwe pc met (voor-geïnstalleerd) Windows 11. Sinds een paar weken heb ik problemen met de taakbalk, ik vermoed na een update. Het pictogram van Instellingen staat wel op de taakbalk maar is niet zichtbaar. Ik zie alleen ruimte tussen de andere pictogrammen, maar hij werkt wel. Ik heb van alles geprobeerd zonder resultaat. Wat kan ik nog proberen?

 6. De truuk met “no@thank.you” werkt nog steeds, schone installatie netjes afgerond zonder Microsoft-account. Dank je wel!
  Het was trouwens al met al minder werk:
  – Outlook importeerde alle data van de Ziggo-servers, geen gekl**t met pst-files
  – Het lukte me niet de oude PC (zonder accountnaam) te delen over het netwerk dus Documenten via USB-disk overgezet
  – Oude HP 2540 werkte zonder alle HP-software, voor de scanner de NAPS2-software geinstalleerd
  Bij elkaar toch 3 uur bezig geweest, maar ik liet een blije vriend achter.

 7. Dank voor de duidelijke uitleg om win 11 te installeren zonder een Microsoft account.
  Vind dat de gebruiker dit zelf moet kunnen beslissen.
  Grt Ron.

  1. U kunt dit artikel lezen om terug te gaan naar Windows 10. Laat Windows 11 eerst installeren. Ik ging ervan uit dat u Windows 11 al had geïnstalleerd aangezien u reageert op het artikel “Windows 11 installeren zonder Microsoft account”.
   Ik zou Windows 11 overigens gewoon installeren en gebruiken. Windows 10 wordt uiteindelijk toch vervangen, ooit moet u er toch aan wennen.
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-11-terugzetten-naar-windows-10/
   Succes!

 8. Dag , met mijn nieuwe [acer] laptop heb ik al een ms-account kunnen omzeilen door mijn eigen @tutanota in te geven. Helaas, nu vraagt de robot ook een pincode. Ook Die wil ik uiteraard niet (maken). Vermits ik geen uitkomst vind op andere bronnen, wend ik mij tot pc tips :o)

   1. Hooo dat lijkt mij slecht nieuws want dat betekent dat ook ik nu volgbaar ben door die gigant ! Kan ik alsnog dat omkeren ?
    (dank u voor uw bliksemsnelle antwoord !

    1. Ik heb mijn reactie aangepast, was misschien niet helemaal relevant en ingewikkeld verhaal. U gebruikt uw tutanota e-mailadres om in te loggen, dat is prima en werkt.

 9. Beste,
  ik heb een laptop demo-model gekocht waarbij de account “retailadmin” staat geïnstalleerd als lokaal account (en Administrator). Bij Account instellingen kan ik “in plaats daarvan aanmelden met een Microsoft account” niet aanklikken waardoor ik mijn eigen account niet als start-account kan toevoegen.
  Mijn eigen account heb ik wel onder “Accounts” kunnen invoegen maar ik kan die lokale account dus niet verwijderen of vervangen.
  Zijn er mogelijkheden hiervoor?
  Alvast bedankt!

  1. Hallo,

   retailadmin is een demoaccount voor demo modellen. U kunt kijken of u de PC met Windows 11? Kunt resetten.

   U installeert de PC dan opnieuw, met of zonder behoud van bestanden:
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-11-resetten/

   Een andere manier is om het verborgen “administrator” account te ontgrendelen en hiermee aan te loggen. U kunt dan deze demo accounts “retailadmin” en waarschijnlijk nog een ander verwijderen en een eigen account aanmaken. Dit eigen account moet u dan wel lid maken van de “administrators” groep.

   1. Aanmelden als administrator: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/aanmelden-als-administrator-in-windows-11/

   2. Lokaal account aanmaken: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/lokaal-gebruikersaccount-toevoegen-in-windows-11/

   3. Account wijzigen naar administrator: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/accounttype-wijzigen-in-windows-11/

   Het is even wat werk. Succes!

 10. Nou ik heb een Windows 11 Home splinternieuw .Alleen buiten de Microsoft store kan ik niets downloaden.
  Settings Apps and Features op Everywhere zetten.Ik vind die keuze nergens? Hebben omdat het een showmodel was Alles gereset?
  Kan niets vinden de apps in de Store.Wil die store functionaliteit niet! Beste,wat kan ik doen?Heb ook op “ontwikkelmodes”gezet;helpt ook niet.Wil ouderwets mijn apps van internet halen,daarvan weet ik dat die niet “giftig”zijn!

  1. Hallo, dat klinkt alsof “Windows 11 S mode” actief is. Hier leest u meer:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/de-s-modus-uitschakelen-in-windows-4f56d9be-99ec-6983-119f-031bfb28a307
   Succes!

 11. Hoi, mijn laptop heeft allang windows 11, alleen kan ik nu de nieuwste versie niet updaten dan krijg ik een scherm te zien dat mijn laptop niet geschikt is de processor zou niet goed zijn, heb alles al een keer gereset en opnieuw geïnstalleerd maar het blijft komen die melding, kan dus die nieuwste versie niet downloaden en tegelijkertijd waarschuwt windows dus dat er een probleem is wat opgelost moet worden, ik heb alle software wat niet van microsoft is ook al een keer verwijderd maar dat maakt ook niks uit, de TPM in bios staat ook goed en de nieuwste bios staat er ook op.
  Weet nu niet meer wat te doen, misschien weet U nog iets?
  Mvg. Ton van Dongen en alvast bedankt.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *