iPhone meldingen gaan niet automatisch weg? Probeer dit!

Stefan
iPhone meldingen gaan niet automatisch weg? Probeer dit!

Meldingen zijn een onmisbaar kenmerk van een iPhone. Deze meldingen informeren ons over belangrijke informatie, herinneringen, updates en berichten die we misschien gemist hebben terwijl onze telefoon niet actief was.

Soms verdwijnen deze meldingen echter niet, zelfs niet nadat ze zijn gecontroleerd. Dit kan een veel voorkomend probleem zijn voor iPhone gebruikers, zeker omdat een melding soms gevoelige inhoud toont die we liever zo snel mogelijk van het scherm willen laten verdwijnen.

Er zijn uiteraard ook nuttige meldingen die via uw iPhone worden verstuurd. Zo kunnen meldingen bijvoorbeeld nuttig zijn om directe informatie te ontvangen, bijvoorbeeld voor een update van iemand die u volgt op sociale media.

iPhone meldingen kunnen ook helpen georganiseerd en productief te blijven door u te herinneren aan belangrijke gebeurtenissen, vergaderingen en deadlines. Het is daarom belangrijk dat u per app bepaald welke meldingen u wel wilt blijven zien en welke meldingen u liever heeft dat ze na verloop van tijd automatisch verdwijnen.

Om meldingen die niet automatisch weggaan, kunt u de strookstijl instelling per app aanpassen op uw iPhone. Dit is hoe het werkt.

iPhone meldingen gaan niet automatisch weg

Open de instellingen op uw iPhone. Druk vervolgens op “Meldingen”.

Meldingen instellingen iPhone

In de “meldingsstijl” instellingen pas u per app aan welke meldingen u wel of niet automatisch wilt laten verdwijnen. In dit voorbeeld gebruik ik “Agenda”. U kiest de app op uw iPhone waarvan u de melding wilt aanpassen.

Melding instellingen per app wijzigen op iPhone

Om de melding voor deze app wel of niet automatisch te laten verdwijnen wijzigt u de “strookstijl”. Druk op “Strookstijl”.

Strookstijl wijzigen op iPhone

Wijzig de strookstijl van “Blijvend” naar “Tijdelijk” om de meldingen van deze app automatisch te laten verdwijnen na enkele seconden. Om de meldingen niet automatisch te laten verdwijnen wijzigt u de strookstrijl naar “blijvend”. De meldingen blijven dan op het scherm zichtbaar tot u ze sluit.

Lees ook
Extensies installeren en beheren in Safari voor iPhone of iPad

Strookstijl wijzigen naar tijdelijk op iPhone

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *