Tracking uitschakelen op een iPhone

Stefan
Tracking uitschakelen op een iPhone

Mobiele apps op een iPhone met iOS kunnen gebruikers tracken. Tracken betekend dat een app statistieken verzameld over hoe vaak een app wordt gebruikt, wanneer een app wordt gebruikt en hoe de app wordt gebruikt.

Ook wordt er via tracking vaak reclame getoond en verzamelde gegevens kunnen worden gedeeld met derden. Het is dan ook belangrijk dat u aangeeft of u wilt dat apps mogen tracken of dat u het per app bepaald.

U kunt in iOS op een iPhone tracking beheren. Dit is hoe het werkt.

Tracking uitschakelen op een iPhone

Open instellingen op een iPhone. In de instellingen open vervolgens “Privacy en beveiliging”. U ziet hier een instelling “Tracking”.

Tracking instellingen iPhone

Om alle tracking direct uit te schakelen wijzigt u de instelling “Sta trackingverzoeken van apps toe” naar uit. Alle trackingsverzoeken uit het verleden en in de toekomst worden automatisch geblokkeerd. U ziet dus geen melding meer om tracking wel of niet per app toe te staan.

Als u wel tracking wilt toestaan, maar enkel voor bepaalde apps, dan wijzigt u “Sta trackingverzoeken van apps toe” naar aan. U kunt dan zelf kiezen om tracking toe staan door de trackingsmelding te accepteren.

Als u zelf wilt beheren welke al geïnstalleerde app mag tracken of niet, dan kunt u per app het tracken aan- of uitschakelen door de schuif te wijzigen naar de gewenste status.

Sta trackingverzoeken van apps toe of niet

Lees meer over trackingsverzoeken van apps op een iPhone.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
  1. Top dit heeft mij geholpen tracking uit te schakelen op mijn iphone. Door dit uit te schakelen wordt volgen via apps moeilijker gemaakt. Thanks!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *