Tracking uitschakelen op een iPhone

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Mobiele apps op een iPhone met iOS kunnen gebruikers tracken. Tracken betekend dat een app statistieken verzameld over hoe vaak een app wordt gebruikt, wanneer een app wordt gebruikt en hoe de app wordt gebruikt.

Ook wordt er via tracking vaak reclame getoond en verzamelde gegevens kunnen worden gedeeld met derden. Het is dan ook belangrijk dat u aangeeft of u wilt dat apps mogen tracken of dat u het per app bepaald.

U kunt in iOS op een iPhone tracking beheren. Dit is hoe het werkt.

Tracking uitschakelen op een iPhone

Open instellingen op een iPhone. In de instellingen open vervolgens “Privacy en beveiliging”. U ziet hier een instelling “Tracking”.

Tracking instellingen iPhone

Om alle tracking direct uit te schakelen wijzigt u de instelling “Sta trackingverzoeken van apps toe” naar uit. Alle trackingsverzoeken uit het verleden en in de toekomst worden automatisch geblokkeerd. U ziet dus geen melding meer om tracking wel of niet per app toe te staan.

Als u wel tracking wilt toestaan, maar enkel voor bepaalde apps, dan wijzigt u “Sta trackingverzoeken van apps toe” naar aan. U kunt dan zelf kiezen om tracking toe staan door de trackingsmelding te accepteren.

Als u zelf wilt beheren welke al geïnstalleerde app mag tracken of niet, dan kunt u per app het tracken aan- of uitschakelen door de schuif te wijzigen naar de gewenste status.

Sta trackingverzoeken van apps toe of niet

Lees meer over trackingsverzoeken van apps op een iPhone.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!