Configuratiescherm openen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het Configuratiescherm is nog steeds een integraal onderdeel van Windows 11 en huisvest de Windows 11 instellingen. Deze applet ontbreekt echter in het menu Start, het menu Power User en het bureaublad en wordt bewaard als een verborgen hulpmiddel.

Dus het vereist meer klikken dan normaal wanneer u het configuratiescherm opent in Windows 11.

Microsoft probeert het Configuratiescherm al een tijdje uit te faseren, door de meeste instellingen te verplaatsen naar de Instellingen-app met een modern uiterlijk. Maar het configuratiescherm is nog niet verdwenen. Als u ooit op een Instellingen-pagina naar beneden bent gescrold en op de ‘Verwante opties’ hebt geklikt, weet u waar dat toe leidt, inderdaad het welbekende configuratiescherm.

Configuratiescherm openen in Windows 11

De meeste simpele en meest effectieve manier om het configuratiescherm in Windows 11 te openen is door met de rechtermuisknop op de startknop te klikken. Klik daarna op Uitvoeren. In het Uitvoeren venster type: control.

Control uitvoeren

Het configuratiescherm wordt geopend.

Configuratiescherm in Windows 11 openen

Een andere manier om het configuratiescherm te openen is via de Windows verkenner. Open de Windows verkenner. Klik op het kleine pijltje naar beneden in de adresbalk. Klik daarna op Configuratiescherm.

Configuratiescherm openen via Windows verkenner in Windows 11

Het is allemaal erg simpel, maar voor sommige mensen even zoeken. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

  1. Hoe schakel ik in Windows 11 het touchpath uit? Dat tou9chpath hindert me enorm tijdens het typen als het maar even aangeraakt wordt.

    • Hallo, klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik op Bluetooth en apparaten, klik daarna op Touchpad en schakel de schakelaar voor de Touchpad uit. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓