Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Configuratiescherm openen in Windows 11

Het Configuratiescherm is nog steeds een integraal onderdeel van Windows 11 en huisvest de Windows 11 instellingen. Deze applet ontbreekt echter in het menu Start, het menu Power User en het bureaublad en wordt bewaard als een verborgen hulpmiddel.

Dus het vereist meer klikken dan normaal wanneer u het configuratiescherm opent in Windows 11.

Microsoft probeert het Configuratiescherm al een tijdje uit te faseren, door de meeste instellingen te verplaatsen naar de Instellingen-app met een modern uiterlijk. Maar het configuratiescherm is nog niet verdwenen. Als u ooit op een Instellingen-pagina naar beneden bent gescrold en op de ‘Verwante opties’ hebt geklikt, weet u waar dat toe leidt, inderdaad het welbekende configuratiescherm.

Configuratiescherm openen in Windows 11

De meeste simpele en meest effectieve manier om het configuratiescherm in Windows 11 te openen is door met de rechtermuisknop op de startknop te klikken. Klik daarna op Uitvoeren. In het Uitvoeren venster type: control.

Control uitvoeren

Het configuratiescherm wordt geopend.

Configuratiescherm in Windows 11 openen

Een andere manier om het configuratiescherm te openen is via de Windows verkenner. Open de Windows verkenner. Klik op het kleine pijltje naar beneden in de adresbalk. Klik daarna op Configuratiescherm.

Configuratiescherm openen via Windows verkenner in Windows 11

Het is allemaal erg simpel, maar voor sommige mensen even zoeken. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
56 REACTIES
 1. Mijn vraag. Als ik een spel speel word mijn muis heel klein, ik kan hem wel gewoon groter/kleiner maken maar zodra ik een spel speel klein. ik zal dat ooit wel eens zelf ingesteld hebben maar weet niet hoe,waar,wat. Ik heb een LENOVO LEGION.

  • Hallo, ik zou het zoeken in software van derden. Bijvoorbeeld in Steam instellingen of iets. Als u een snelkoppeling gebruikt om het spel te starten, op eens de eigenschappen en controleer of u iets ingesteld heeft. Meer kan ik hier helaas niet over zeggen. Succes!

 2. In Windows 11 heb ik af en toe het Configuratiescherm nodig.
  Ik weet wel hoe ik het vinden moet, maar tot mijn verbijsterering blijkt er niets in te zitten,of het wordt niet aangegeven, Windows 11 kan het niet meer vinden. Komt dit door een update van Windows 11 of zo?
  Ik heb Open-Shell geinstalleerd, dat menu programma heeft het Configuratiescherm, als ik er met de muis op klik, (leeg) aan.
  Ik heb dit nog nooit meegemaakt.
  Wat moet ik doen?

  • Hallo. Open-Shell is zeker het probleem. Ik raad dit soort software nooit aan. Ik kan er dan ook geen ondersteuning op bieden. Deze app injecteert een DLL bestand om het uiterlijk van Windows aan te passen met allerlei vage klachten tot gevolg.

   • Dank voor de snelle reactie! Als ik allerlei vage klachten blijf houden, wil ik wel een alternatief menu systeem proberen, er moeten meerdere goede zijn, maar Open-Shell ontbrak in artiekel artikel hierover.. Liefst Gratis, maar als het betaald moet, dan moet het wel beter zijn dan Open-Shell, want ik hou niet van dit soort rare fouten.

  • Hallo, klinkt alsof uw computer in slaapstand gaat of schermbeveiliging wordt actief. Als u de computer dan “wakker” maakt wordt er gevraagd opnieuw in te loggen.
   Hier leest u hoe u dit kunt aanpassen:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/instellingen-voor-uw-schermbeveiliging-wijzigen-a9dc2a0c-dc8e-9161-d270-aaccc252082a
   Succes!

 3. Hallo, een vraagje.
  Wat kan ik doen om de lettertype te veranderen van de toets. ik heb windows 11.
  Op een of andere manier krijg ik het apenstaartje van mijn mail niet, in plaats daarvan krijg ik ”
  Dus moet ik eerst naar mijn mailadres en dan mijn email adres kopiëren en dan kan ik mijn email intoetsen.

  vr groet Dinah

 4. Mijn PC start op met een oudere gebruikersnaam, die ik niet meer gebruik. IK moet dan naar mijn nieuwe naam, en daarna alsnog inloggen. Ik wil die oude gebruikersnaam verwijderen, maar in het overzicht accounts beheren, verschijnt alleen mijn huidige account. (als administrator). Hoe kan ik dat andere account verwijderen?

  • Hallo, klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “uitvoeren”. In het uitvoeren venster type: lusrmgr.msc
   Klik op “Gebruikers”. Klik met de rechtermuisknop op het gebruikersaccount welke u wilt verwijderen, klik op “verwijderen”.

   Let op: dit kan zonder back-ups niet ongedaan worden gemaakt. Een account wat u verwijderd is definitief. Succes!

   • Bedankt voor de tip, maar ik krijg als respons dat deze module niet met deze versie van windows10 gebruikt kan worden. Er wordt dan verwezen naar gebruikersaccounts in het config. scherm, maar daar zie ik dat andere account dus niet.

    • Hallo, dat is apart. Het komt blijkbaar vaker voor, hier staat in het Engels een oplossing. U kunt dit proberen:
     https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/local-users-and-groups-issue-on-windows-10/6b6dba82-3b80-467f-98ee-239613e0f051 Succes!

     • Blijft lastig voor mij; ik heb de link aangeklikt, maar dan moet ik programma’s starten die niet in het systeem voorkomen. Bv gpedit; ik zie wel een gpedit.dll in mijn system32 map, maar geen programma waar naar verwezen wordt. IK begrijp wel eenbeetje wat er beschreven wordt, maar ik ben bang fouten te maken waardoor mijn systeem onhanteerbaar wordt. Ik zie meer rare punten; ik kan bv het configuratiescherm niet op de normale manier oproepen, alleen via een run commando. Is een reparatie/herstelbehandeling van Windows een optie? Dus niet reug naar een oude versie, maar een soort diagnose en reparatie van onjuiste of onvolledige onderdelen? IK heb een legitieme versie van W10, versie 19044.2364 als je dat wat zegt. Iig bedankt voor het meedenken en de suggesties.

     • Hallo, herstellen of problemen oplossen is zeker een optie. Ik raad het volgende aan.

      Laat Windows automatisch problemen oplossen door “SFC” en “DISM” uit te voeren. Hoe dit werkt leest u in dit artikel:
      https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/3-tips-om-een-probleem-in-windows-op-te-lossen/

      Mocht dat niet helpen, dan kunt u de PC herstellen met behoud van bestanden. Hoe dit werkt leest u hier:
      https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/herstelopties-in-windows-31ce2444-7de3-818c-d626-e3b5a3024da5#WindowsVersion=Windows_10

      Succes!

 5. Gisteren op mijn laptop voetbal gekeken met geluid.
  Nu wil ik kijken ,maar ik heb geen geluid meer.
  Audio programma niet bekend op mijn laptop.
  Mijn browser is firefox .
  Alle mogelijkheden nagekeken en geprobeerd.
  Toch naar een herstelpunt?

   • Beste Stefan, heb dit geprobeerd maar geen resultaat, heb gekeken of er een update van de externe harde schijf, Samsung s2, te verkrijgen is, misschien dat dat het probleem zou kunnen zijn of zou het kunnen zijn dat de externe had niet compatibel is met Windows 11, via de tv heb ik kunnen controleren dat de foto’s en bestanden er gewoon op staan. Wat doe ik fout?

    • Hallo, hardware beoordeling is voor mij niet te doen. Ik moet u dus verwijzen naar informatie met mogelijke oplossingen. Dat de externe schijf niet direct geschikt is voor Windows 11 lijkt me sterk. Dit kan, indien er bijvoorbeeld stuurprogramma’s nodig zijn of Samsung software om de schijf te openen.

     Begin altijd met de data veilig te stellen, mogelijk via een andere laptop!

     1. Probeer deze software:
     https://www.seagate.com/nl/nl/support/downloads/item/samsung-drive-manager-master-dl/

     2. Controleer of de externe harde schijf is aangesloten aan een USB 2.0 poort i.v.m. verouderde schijf die geen ondersteuning heeft voor USB 3.0 zo te zien. Wissel dus USB poorten.

     3. Hier staan nog wat aanvullende tips:
     https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/samsung-portable-s2-hdd-500gb-doesnt-work-on/0b2457fa-1e98-44dc-9153-b542d1fcd539
     Succes!

 6. Ik heb een Intel Nuc met windows 11 en daarnaast heb ik een PC met Windows 10. Ik kan de Nuc wel zien in mijn Windows 10 PC en ik kan daarop inloggen, maar andersom zie ik de windows 10 pc niet. Mijn windows 10 pc is als detecteerbaar ingesteld. Kunt U mij helpen.

  Groet,
  Joop van Haalen

  • Hallo,

   er kan vuil in het muiswiel zitten. Het is ook mogelijk dat de batterij bijna leeg is.

   Controleer ook de muis scroll instellingen.
   Open het configuratiescherm. Wijzig weergeven op naar “grote pictogrammen” en klik op muis. Klik op tabblad wiel en stel het aantal regels in dat verschuift moet worden met het muiswiel.

   Mocht dit het niet zijn, controleer of de muis stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd als het een speciale muis betreft die stuurprogramma’s vereist. Succes!

 7. Goedendag,
  Ik heb de startknop als een blauw vierkantje staan. ( Windows 11 )maar ik wil naar classic shell, dat ergens op mijn beeldscherm staat.
  Hoe kan ik dit als startknop maken?
  B.v.d.
  Hans Monsma

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!