Configuratiescherm openen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Het Configuratiescherm is nog steeds een integraal onderdeel van Windows 11 en huisvest de Windows 11 instellingen. Deze applet ontbreekt echter in het menu Start, het menu Power User en het bureaublad en wordt bewaard als een verborgen hulpmiddel.

Dus het vereist meer klikken dan normaal wanneer u het configuratiescherm opent in Windows 11.

Microsoft probeert het Configuratiescherm al een tijdje uit te faseren, door de meeste instellingen te verplaatsen naar de Instellingen-app met een modern uiterlijk. Maar het configuratiescherm is nog niet verdwenen. Als u ooit op een Instellingen-pagina naar beneden bent gescrold en op de ‘Verwante opties’ hebt geklikt, weet u waar dat toe leidt, inderdaad het welbekende configuratiescherm.

Configuratiescherm openen in Windows 11

De meeste simpele en meest effectieve manier om het configuratiescherm in Windows 11 te openen is door met de rechtermuisknop op de startknop te klikken. Klik daarna op Uitvoeren. In het Uitvoeren venster type: control.

Control uitvoeren

Het configuratiescherm wordt geopend.

Configuratiescherm in Windows 11 openen

Een andere manier om het configuratiescherm te openen is via de Windows verkenner. Open de Windows verkenner. Klik op het kleine pijltje naar beneden in de adresbalk. Klik daarna op Configuratiescherm.

Configuratiescherm openen via Windows verkenner in Windows 11

Het is allemaal erg simpel, maar voor sommige mensen even zoeken. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ā†“

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! šŸ™‚
27 REACTIES
 1. Ik heb een Intel Nuc met windows 11 en daarnaast heb ik een PC met Windows 10. Ik kan de Nuc wel zien in mijn Windows 10 PC en ik kan daarop inloggen, maar andersom zie ik de windows 10 pc niet. Mijn windows 10 pc is als detecteerbaar ingesteld. Kunt U mij helpen.

  Groet,
  Joop van Haalen

  • Hallo,

   er kan vuil in het muiswiel zitten. Het is ook mogelijk dat de batterij bijna leeg is.

   Controleer ook de muis scroll instellingen.
   Open het configuratiescherm. Wijzig weergeven op naar “grote pictogrammen” en klik op muis. Klik op tabblad wiel en stel het aantal regels in dat verschuift moet worden met het muiswiel.

   Mocht dit het niet zijn, controleer of de muis stuurprogramma’s zijn geĆÆnstalleerd als het een speciale muis betreft die stuurprogramma’s vereist. Succes!

 2. Goedendag,
  Ik heb de startknop als een blauw vierkantje staan. ( Windows 11 )maar ik wil naar classic shell, dat ergens op mijn beeldscherm staat.
  Hoe kan ik dit als startknop maken?
  B.v.d.
  Hans Monsma

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ā†“ Ik help u graag!