More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Mozilla Firefox Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren.

  Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers op het werk of voor welke reden dan ook. In Firefox zit standaard geen functionaliteit om website(s) te blokkeren. U kunt echter wel websites blokkeren in Firefox. Hiervoor maakt u gebruik van een add-on of een “browser extensie”.

  In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe een website kunt blokkeren in Firefox op een computer waarop Mozilla Firefox is geinstalleerd.

  Website blokkeren in Firefox

  Website blokkeren in Firefox voor desktop computers

  Open de Firefox browser (indien u deze nog niet geopend heeft). Ga naar de volgende website: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/block-website/

  Block site toevoegen aan firefox

  Klik op Toevoegen aan Firefox.

  De Block Site addon in Firefox heeft de volgende permissies nodig om te kunnen werken, accepteer deze permissies.

  • Uw gegevens voor alle websites benaderen.
  • Notificaties weergeven.
  • Browsertabbladen benaderen.

  Block site addon installeren

  Klik op toevoegen om de Block Site addon te installeren in Mozilla Firefox.

  Om vervolgens heel simpel een website te blokkeren in Firefox gaat u naar de website die u wilt blokkeren. Klikt op het “Block Site” icoon in de rechterbovenhoek en daarna op OK.

  website blokkeren in firefox

  U heeft nu simpel een website geblokkeerd in Firefox. Echter, Block site heeft nog meer opties om te verkennen.

  In de adresbalk van Firefox type: about:addons. Klik op de 3 puntjes naast de Block Site extensie om de opties van Block Site weer te geven. Open opties uit het menu.

  block site extensie opties

  Indien nodig raad ik u aan om te beginnen met het instellen van een “master” wachtwoord. Indien u na het aanmaken van een wachtwoord een websites blokkeerd dient degene die de website toch wil bezoeken of de blokkering ongedaan wilt maken een wachtwoord in te voeren.

  In de Block Site opties, navigeer helemaal naar beneden tot u bij Tools bent. Geef hier het master wachtwoord in, u kunt er zelf een verzinnen en klik op de Save knop.

  wachtwoord instellen blokkeer website firefox

  Navigeer nu helemaal naar boven om de opties van de Block Site addon weer te geven.

  In het tekstveld “Block a new hostname:” kunt u een website ingeven die u wilt blokkeren. Als u de website heeft ingegeven dan kunt u in het veld “Existing Rules” een optionele redirect aanmaken. Als iemand dan die specifieke geblokkeerde websites bezoekt wordt de Firefox browser omgeleid naar een website van uw keuze.

  In de “Schedule Blocking” kunt u een tijd vanaf tot instellen voor een specifieke dag dat de blokkering actief is. Als u het leeg laat is de blokkeer constant actief.

  block site addon opties firefox

  Indien nodig kunt u nog gebruik maken van de volgende opties.

  • Blokkeren van bestaande pagina’s na initialisatie
  • Bedienen in de omgekeerde modus (alleen overeenkomende patronen zijn toegankelijk)
  • Toon de optie Pauzecontextmenu op de context van de browseractie
  • Toon hervatten contextmenu optie op de context van de browseractie
  • Vraag niet om het masterwachtwoord om een nieuwe hostnaam te blokkeren

  In de Blocked Page opties kunt u een redirect instellen voor de weergave van de geblokkeerde pagina. U stelt dus een eigen “blokkeer pagina” beschikbaar, zelf opgemaakt in HTML/CSS.

  Daarnaast kunt u eigen script initaliseren en een eigen bericht toevoegen aan de standaard block pagina om gebruiker te informeren wat te doen als ze de block pagina zien.

  block site addon opties in firefox

  Enige technische kennis is vereist voor het correct instellen van de Block Site addon in Firefox. Alsmede de Engelse taal, deze addon is niet in het Nederlands vertaald.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x