More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Windows 10 Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen.

  Als u Slimme opslag inschakelt worden bestanden die in de prullenbak staan automatisch verwijderd. Deze standaard interval is 30 dagen. Na 30 dagen worden bestanden dus automatisch uit de prullenbak verwijderd. De prullenbak wordt dus leeggemaakt.

  U kunt deze prullenbak legen interval wijzigen of uitschakelen. Dit is hoe!

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Klik op de Windows start knop. Klik op het tandwiel icoon aan de linkerzijde om de Windows instellingen te openen.

  windows 10 instellingen

  In de Windows instellingen klik op Systeem instellingen.

  windows 10 systeem instellingen

  Klik in het linker menu op Opslag. Indien de optie Slimme opslag nog niet aan staat klik op de schuif om de Slimme opslag in te schakelen.

  Open daarna de Slimme opslag instellingen door op de link: Slim opslaan configureren of nu uitvoeren te klikken.

  windows 10 opslag instellingen

  Onder het kopje Tijdelijke bestanden ziet u de optie: Bestanden in mijn prullenbak verwijderen die niet door mijn apps worden gebruikt. Ik raad aan deze optie aan te zetten.

  U kunt de bestanden die in de prullenbak automatisch verwijderd dienen te worden wijzigen door de interval te wijzigen van 30 dagen naar nooit verwijderen, 1 dag, 14 dagen, 30 dagen of de bestanden pas na 60 dagen verwijderen.

  automatisch bestanden in prullenbak opruimen

  U kunt ook de bestanden in de Downloads map automatisch opschonen en nu ruimte vrijmaken. Slimme opslag!

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x