Tekst grootte aanpassen in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Hoewel de standaardlettertype-instelling in Windows 11 voor sommige mensen geschikt is, willen anderen de tekst op hun computerscherm liever groter of kleiner maken.

Of u nu een lang artikel op een nieuwswebsite probeert te lezen of een verslag probeert te schrijven in een tekstverwerkingsprogramma, soms moet de lettergrootte worden aangepast.

Gelukkig kunt u met Windows de lettergrootte aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren, zodat iedereen comfortabel kan lezen en schrijven op zijn PC.

Tekst grootte aanpassen in Windows 11

Om de grootte van de tekst aan te passen begint u met een rechtermuisklik op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Toegankelijkheid en daarna op Tekengrootte.

Tekst grootte aanpassen in Windows 11

Sleep de balk bij “Tekengrootte” naar links om tekst kleiner te maken en naar rechts om tekst groter te maken. Klik daarna op de toepassen knop. U ziet bovenin in het voorbeeld de uiteindelijke aangepaste tekstgrootte.

Er wordt een blauw scherm weergegeven met “even geduld”. Daarna ziet u direct de toegepaste tekstgrootte in de standaard tekst in Windows 11.

Formaat van lettertype aanpassen in Windows 11

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓