Activiteitengeschiedenis wissen in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Privacy van gebruikers inclusief de browser historie en de activiteiten op de Windows 11 computer zijn belangrijk. In een Windows 11 installatie wordt de activiteitengeschiedenis van de computergebruiker opgeslagen om verder te gaan op een andere computer met waar u gebleven was.

Windows 11 slaat alle informatie op over de apps die u uitvoert, de services die u gebruikt, de bestanden en mappen die u opent en de websites die u dagelijks bezoekt. Deze data wordt elke keer als u aanlogt in Windows 11 gesynchroniseerd met uw Microsoft-account.

Hoewel dit handig is voor gebruikers die ook op de andere apparaten toegang willen hebben tot dezelfde activiteitengeschiedenis, kan dit voor anderen tot privacyproblemen leiden. Sommige gebruikers houden hun activiteitengeschiedenis liever uitgeschakeld om te voorkomen dat hun gegevens openbaar worden gedeeld.

Om te beginnen dient u eerst de activiteitengeschiedenis in Windows 11 uit te schakelen, daarna kunt u de al opgeslagen gegevens wissen.

Activiteitengeschiedenis wissen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen in Windows 11

Klik links in het menu op Privacy & Beveiliging. Klik daarna op Activiteitengeschiedenis.

Activiteitengeschiedenis in Windows 11

Om uw activiteitengeschiedenis uit te schakelen in Windows 11 klikt u op de checkbox: Mijn activiteitengeschiedenis bewaren op dit apparaat.

Om de activiteitengeschiedenis te wissen in Windows 11 klikt u op de Wissen knop. U heeft nu de activiteitengeschiedenis gewist van het gekoppeld Microsoft-account.

Door op de link: Activiteitengeschiedenis van mijn Microsoft-account beheren te klikken kunt u inloggen via de browser op de Microsoft-account website. Op deze website kunt u nog meer soorten van activiteiten beheren. Hierdoor kunt u specificeren welke data er wel of niet wordt verzameld.

Mijn activiteitengeschiedenis bewaren op dit apparaat uitschakelen en wissen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓