Bestandstype associaties herstellen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Standaard kan Windows 11 alleen apps per bestandstype automatisch openen. Als er meerdere apps zijn geïnstalleerd, zal slechts één van de apps worden toegewezen en gebruikt worden om het specifieke bestandstype automatisch te openen.

Het gebruik van app associatie voor bestandsextensie is een per gebruiker profiel instelling. De standaard bestandsassociaties van een gebruiker zal niet hetzelfde zijn voor alle andere gebruikers op de computer. Elke gebruiker zal aangemeld moeten zijn bij zijn account om de standaard associaties voor bestandstypes in te stellen. Dit is ook het geval als u de standaard bestandstype associaties van Windows wilt resetten of herstellen.

Bestandstype associaties zijn niet nieuw in Windows 11. In Windows 10 kunt u ook bestandstype associaties wijzigen.

Bestandstype associaties herstellen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Windows instellingen

Klik links in het menu op Apps. Klik daarna op Standaard-apps.

Standaard apps herstellen in Windows 11

Navigeer naar beneden tot u bij: Stel alle standaardapps opnieuw in bent. Klik daarna op de Opnieuw instellen knop. Bevestig daarna met OK.

Stel alle standaardapps opnieuw in

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓