Stickers toevoegen in Windows 11 desktop of bureaublad

Stefan
Bureaublad Stickers gebruiken in Windows 11? Dit is hoe!

In Windows 11 kunt u de desktop mooier maken via stickers. Deze stickers kunt toevoegen via de instellingen.

Als u stickers voor het bureaublad heeft ingeschakeld dan kunt u kiezen uit een set van stickers zoals emoji’s etc. om toe te voegen aan de achtergrond van het bureaublad. Als u het bureaublad wisselt door de achtergrond te veranderen dan blijven het bureaublad stickers actief.

Het is mogelijk om meerdere stickers op de achtergrond te plaatsen. Deze stickers kunt u plaatsen waar u wilt en ook de grootte is aan te passen. Het is een leuke functie die het bureaublad interactief maakt.

Om bureaublad stickers te activeren heeft u op dit moment nog een Windows 11 upgrade nodig. Het werkt niet in Windows 11.

Windows 11 insider release 25126 met bureaublad stickers

Het is mogelijk dat bureaublad stickers worden toegevoegd aan een toekomstige officiële release van Windows 11. Echter, dit is niet zeker voor alle nieuwe functionaliteit die getest wordt in Windows 11 insider versies.

Om stickers voor het bureaublad in te schakelen dient u aanpassingen te doen in het Windows register. Na de aanpassing in het register kunt u via een rechtsklik op het bureaublad nieuwe stickers toevoegen aan de bureaublad achtergrond.

Desktop Stickers gebruiken in Windows 11

Bureaublad stickers inschakelen in Windows 11

Open het Windows-register. In de adresbalk kopieer en plak:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\current\device\

Klik met de rechtermuisknop op “device” en klik op nieuwe en daarna sleutel. Geef deze sleutel de naam “Stickers”.

Klik met de rechtermuisknop vervolgens op Stickers en klik op nieuw en daarna DWORD 32-bit waarde. Geef deze nieuwe waarde de naam “EnableStickers”.

Dubbelklik op “EnableStickers” en wijzig de waardegegevens naar “1” om bureaublad stickers in te schakelen.

EnableStickers

Bureaublad stickers toevoegen in Windows 11

Om stickers toe te voegen aan het bureaublad moet de achtergrond zijn aangepast naar een vaste afbeelding of naar Spotlight. Spotlight is een dynamische achtergrond die met de Windows 11 22H2 update is geïntroduceerd.

Lees ook
Extern bureaublad inschakelen in Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op Persoonlijke instellingen en daarna op achtergrond.

Wijzig de achtergrond in Windows 11 naar “Afbeelding” of “Windows-spotlight” om bureaublad stickers te kunnen gebruiken.

Achtergrond wijzigen in Windows 11

Om bureaublad stickers toe te voegen aan het bureaublad klikt u met de rechtermuisknop op vrije ruimte op het bureaublad. In het menu klik op “Stickers toevoegen of bewerken”.

Stickers toevoegen of bewerken

U kunt ook via de instellingen de stickers toevoegen of verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen.

Aan de linkerzijde in het menu klik op persoonlijke instellingen en daarna op achtergrond. Klik op de knop “Stickers toevoegen” naast “Stickers kiezen voor je achtergrond”.

Stickers kiezen voor je achtergrond

Om een sticker toe te voegen zoekt u een sticker uit de lijst. Klik erop om de sticker toe te voegen aan het bureaublad.

Sticker selecteren

Om vervolgens de plaats van de grootte van de sticker te wijzigen klikt u op de sticker zelf die op het bureaublad is geplaatst. Er verschijnt nu een venster op de grootte te wijzigen en door te slepen met de muis kunt u de locatie van de sticker op de bureaublad achtergrond wijzigen.

Sticker locatie of grootte wijzigen

Als u de sticker heeft geselecteerd dan kunt u de sticker ook verwijderen door op het prullenbak pictogram te klikken onderaan de sticker.

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om stickers in te schakelen en te gebruiken in Windows 11. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *