Windows register openen en bewerken in Windows 11 of 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het Windows register is een database die alle Windows-instellingen in een hiërarchische structuur opslaat, inclusief instellingen van de meeste apps die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Men kan vele taken uitvoeren in het Windows register, waaronder het herstellen van fouten, het aanpassen van functies, en het verbeteren van de prestaties van Windows. Het register is een zeer krachtige database die ook gevaarlijk is als het onjuist wordt aangepast. Daarom worden wijzigingen in het register overgelaten aan professionals en iemand die kennis heeft van het omgaan met problemen in het register.

Als u wilt leren hoe u het Windows register kunt openen en gebruiken, dan zullen de onderstaande stappen u laten zien hoe. De stappen zullen u helpen te leren hoe u het Windows-register kunt openen en bekijken, bewerken en verwijderen van registerwaarden.

Windows register openen en bewerken in Windows 11

Om te beginnen moet u weten hoe u het Windows register opent. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

regedit.exe

regedit openen in Windows 11

Het Windows register wordt nu geopend. In het Windows register kunt u een bepaalde structuur openen.

Dit kunt u doen door de mappen aan de linkerzijde stuk voor stuk open te klikken. U kunt ook een gehele structuur direct kopiëren en plakken in het navigatieveld.

Windows register

Als u de locatie map hebt bereikt, vind u binnen de sleutel of map string waardesleutels. Deze individuele waardes zijn de eigenlijke instellingen die Windows gebruikt om zijn gedrag te veranderen.

Zodra u in een registersleutel of -map bent, kunt u de waarden bewerken of verwijderen. Om een waarde te bewerken, dubbelklikt u gewoon op de naam van de waarde die u wilt bewerken.

Er wordt dan een venster geopend waarin u de waarde van de tekenreeks kunt wijzigen.

Register waardes aanpassen

Als u een register waarde wilt toevoegen dan klikt in de rechter vrije ruimte en kiest u nieuw en daarna de waarde uit het menu.

U kunt de volgende waarden aanmaken: Sleutel, tekenreekswaarde, binaire waarde, dword (32-bit) waarde, dword (64-bit) waarde, waarde met meerdere tekenreeksen en waarden met uitbreidbare tekenreeks.

Register waardes aanmaken

Om vervolgens een register waarde te verwijderen of een sleutel te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op de waarde en klikt u op verwijderen in het menu.

Windows register waarde verwijderen

Lees ook: Windows 11 register opschonen? Dit is hoe!

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓