Windows register openen en bewerken in Windows 11 of 10

Stefan
Windows register openen en bewerken in Windows 11

Het Windows-register is een geavanceerde database die alle configuratie-instellingen van het Windows-besturingssysteem opslaat in een hiërarchische structuur. Deze database bevat niet alleen instellingen van het besturingssysteem zelf, maar ook van de meeste applicaties die op de computer zijn geïnstalleerd.

Het register biedt gebruikers de mogelijkheid om diverse taken uit te voeren, waaronder het diagnosticeren en herstellen van systeemfouten, het personaliseren van gebruikersinstellingen en functies, en het optimaliseren van de algehele prestaties van het Windows-systeem. Vanwege zijn complexiteit en centraliteit in het functioneren van Windows, is het register een krachtig maar potentieel risicovol hulpmiddel. Onjuiste wijzigingen kunnen leiden tot systeeminstabiliteit of andere ernstige problemen. Daarom wordt aanbevolen dat alleen ervaren gebruikers of professionals wijzigingen aanbrengen in het register.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren gebruiken van het Windows-register, zijn er verschillende stappen die gevolgd kunnen worden. Deze stappen omvatten het veilig openen en navigeren in het register, het begrijpen van de structuur en het functioneren ervan, en het leren hoe registerwaarden kunnen worden bekeken, bewerkt en indien nodig veilig verwijderd kunnen worden. Het is cruciaal om te onthouden dat voorzichtigheid geboden is bij het werken met het Windows-register, en het wordt aangeraden om een back-up van het register te maken voordat er wijzigingen worden aangebracht.

Windows register openen en bewerken in Windows 11

Register openen

Om te beginnen moet u weten hoe u het Windows register opent. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type:

regedit.exe

regedit openen in Windows 11

Het Windows register wordt nu geopend. In het Windows register kunt u een bepaalde structuur openen.

Register navigeren

Dit kunt u doen door de mappen aan de linkerzijde stuk voor stuk open te klikken. U kunt ook een gehele structuur direct kopiëren en plakken in het navigatieveld.

Windows register

Als u de locatie map hebt bereikt, vind u binnen de sleutel of map string waardesleutels. Deze individuele waardes zijn de eigenlijke instellingen die Windows gebruikt om zijn gedrag te veranderen.

Register waarde wijzigen

Zodra u in een registersleutel of -map bent, kunt u de waarden bewerken of verwijderen. Om een waarde te bewerken, dubbelklikt u gewoon op de naam van de waarde die u wilt bewerken.

Er wordt dan een venster geopend waarin u de waarde van de tekenreeks kunt wijzigen.

Register waardes aanpassen

Als u een register waarde wilt toevoegen dan klikt in de rechter vrije ruimte en kiest u nieuw en daarna de waarde uit het menu.

U kunt de volgende waarden aanmaken: Sleutel, tekenreekswaarde, binaire waarde, dword (32-bit) waarde, dword (64-bit) waarde, waarde met meerdere tekenreeksen en waarden met uitbreidbare tekenreeks.

Register waardes aanmaken

Register waarde verwijderen

Om vervolgens een register waarde te verwijderen of een sleutel te verwijderen klikt u met de rechtermuisknop op de waarde en klikt u op verwijderen in het menu.

Windows register waarde verwijderen

Lees ook: Windows 11 register opschonen? Dit is hoe!

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

15 reacties
 1. Hallo,

  In win 11 met als browser Chrome.
  Hoe komt het dat mijn browser geschiedenis altijd tevoorschijn komt als ik iets zoek in google?
  Al veel dingen geprobeerd niks lukt.
  Grt

    1. Hallo, dit is, vermoed ik aan de hand van uw antwoord, data die Google opslaat. Dit wordt opgeslagen in web activiteit. Deze kunt u hier beheren:
     https://support.google.com/websearch/answer/54068?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DDesktop
     Succes!

 2. Er staat bij mij nergens SecurityHealth in register editor. Elke keer als ik een dvd opstart krijg ik die irritante microsoft store in beeld, en dara wil ik van af. Wat kan ik doen?

  1. Hallo, hier staat een oplossing:
   https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/microsoft-store-opens-when-i-insert-a-dvd/69ecc6a0-7c4d-4a5d-a6ff-f2f3d852b9e8
   Succes!

 3. Ik ben sinds op twee na laatste update mijn accuindicator op de taakbalk kwijt. Wat ik ook zoek, ik zou niet weten hoe ik hem tevoorschijn kan toveren.

  Mijn tijd loopt niet meer syncroon met de server van microssoft.
  wat kan daar de oorzaak van zijn?

 4. Ik krijg bij het maken van een backup met SyncBackFree de foutmeldimg Mislukt: Kijk in logboek. Daar wordt aangegeven \Dumstack.log.tmp
  Kopiëren van Bron: bestand (5) kan niet worden gekopieerd Toegang geweigerd is Mislukt.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *