Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows beveiliging pictogram mist in het systeemvak

Als u het systeemvak opent, dan ziet u standaard het Windows beveiligingspictogram. Wanneer u dit pictogram niet ziet, dan leest u in deze gids hoe u dit beveiligingspictogram weer terug kunt zetten in het systeemvak of de taakbalk.

Het Windows beveiligingspictogram in het systeemvak biedt u direct inzicht in verschillende onderdelen van Windows beveiliging. Zo kunt u direct zien of alle onderdelen ingeschakeld zijn als het Windows beveiligingspictogram een groen vinkje heeft. Wanneer niet alle onderdelen zijn ingeschakeld ziet u een geel vinkje. Deze status informatie mist u als het beveiligingspictogram niet zichtbaar is in het systeemvak.

Windows beveiliging pictogram mist in het systeemvak

Door met de rechtermuisknop op het beveiligingspictogram in het systeemvak te klikken kunt u vervolgens verschillende type opties, instellingen en scans uitvoeren met onder andere Windows Defender.

In deze gids doorlopen we verschillende stappen waarin we het Windows beveiligingspictogram gaan terugzetten in het systeemvak of de taakbalk.

Windows beveiliging pictogram mist in het systeemvak

Er is een specifiek proces verantwoordelijk voor dit beveiligingspictogram in het systeemvak. Dit is het “SecurityHealthSystray.exe” proces in de systeemmap van Windows. Wanneer dit proces niet gestart wordt tijdens het starten van de computer, dan mist het beveiligingspictogram in het systeemvak.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “uitvoeren”. In het uitvoeren venster type: taskmgr.exe

U heeft nu taakbeheer geopend. Klik nu op tabblad “Opstart-apps”. Klik met de rechtermuisknop op “SecurityHealthSystray” en klik op “Inschakelen”.

SecurityHealthSystray inschakelen

Herstart de computer om het Windows beveiligingspictogram weer zichtbaar te maken in het systeemvak.

Windows beveiliging pictogram weer zichtbaar in het systeemvak

Wanneer u dit pictogram direct wilt zien, dan kunt u het proces ook openen door er dubbel op te klikken. Het “SecurityHealthSystray.exe” proces bevind zicht in de map “c:\windows\system32\”.

SecurityHealthSystray openen

Dubbelklik op “SecurityHealthSystray.exe” om te openen. U ziet direct het Windows beveiligingspictogram verschijnen in het systeemvak of de taakbalk.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!