Garantie status opzoeken van uw PC of laptop? Dit is hoe!

Stefan
Garantie status opzoeken van uw PC of laptop? Dit is hoe!

Als u de garantie van uw PC of laptop wilt weten, dan kunt u dit per computer fabrikant opzoeken op de garantiekaart van het apparaat.

Over het algemeen wordt er op een PC of laptop 1 jaar garantie aangeboden door de fabrikant. In dat jaar kunt u het apparaat bij bepaalde problemen zoals hardware problemen gratis laten repareren.

Als u de garantie periode bent vergeten of u hebt de garantie papieren die bij uw PC of laptop horen niet meer. Dan kunt u deze meestal via een serienummer of servicetag opzoeken op de website van de fabrikant.

In dit artikel heb ik een lijst opgesteld met hoe de garantie status per apparaat op te zoeken op de website van deze fabrikant. Dit heb ik gedaan voor de meest gangbare computer merken.

Garantie status opzoeken van uw PC of laptop

Om de garantie status op te vragen voor uw PC of laptop heeft u een serienummer nodig van het apparaat. Deze informatie vind u vaak op de voor- of achterkant op een sticker, of op de aankoop documenten.

Hewlett-Packard PC of laptop garantie

Op de website van HP kunt u het serienummer van uw apparaat ingeven. U ziet hierna extra informatie over het apparaat zoals de garantie status.

https://support.hp.com/nl-nl/checkwarranty

Dell PC of laptop garantie

Op de website van Dell kunt u via een servicetag of servicenummer meer informatie verkrijgen over uw apparaat.

https://www.dell.com/support/home/nl-nl

Lenovo PC of laptop garantie

Op de website van Lenovo kunt u via een serienummer meer informatie verkrijgen over uw apparaat. Eventueel kunt u ook zoeken op het soort apparaat.

https://support.lenovo.com/nl/nl/warrantylookup#/

Acer PC, laptop of onderdeel garantie

Op de website van Acer kunt u via een serienummer, SNID, of onderdeelnummer meer informatie verkrijgen over uw apparaat. Ook is er een detectietool te verkrijgen die het automatisch voor u kan opzoeken.

https://www.acer.com/ac/nl/NL/content/support

Sony PC, laptop of onderdeel garantie

Op de website van Sony kunt u via een serienummer, SNID, of onderdeelnummer meer informatie verkrijgen over uw apparaat.

https://services.sony.nl/supportmvc/nl/Repair/WarrantyChecker

Asus notebook garantie

Op de website van Asus kunt u via een serienummer meer informatie verkrijgen over uw apparaat.

https://eu-rma.asus.com/nl/info/warranty

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *