Muisaanwijzer vergroten of verkleinen in Windows 11

Stefan
Muisaanwijzer vergroten of verkleinen in Windows 11

Als u moeite heeft om uw muisaanwijzer op het scherm te zien, biedt Windows 11 een oplossing. Dit geavanceerde besturingssysteem beschikt over een functie waarmee u de muisaanwijzer groter kunt maken, zodat u deze gemakkelijker kunt zien en volgen op uw scherm. Deze verbetering kan de navigatie op uw computer aanzienlijk verbeteren.

Het vergroten van de muisaanwijzer is een aanpassing die een grote invloed kan hebben op de manier waarop u uw computer dagelijks gebruikt. Met een grotere cursor hoeft u geen tijd te verspillen aan het zoeken op het scherm. Hij wordt beter zichtbaar en is meteen gemakkelijk te vinden. Deze functie is bijzonder handig in drukke werksituaties of wanneer u met meerdere open vensters tegelijk werkt.

Het aanpassen van de grootte van uw muisaanwijzer is eenvoudig te realiseren binnen de toegankelijkheidsinstellingen van Windows 11.

Muisaanwijzer vergroten of verkleinen in Windows 11

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u aan de linkerzijde op “Toegankelijkheid”.

Klik vervolgens op “Muisaanwijzer en aanraken”.

Muisaanwijzer en aanraken

Klik eerst op “Muisaanwijzerstijl”. U kunt nu in de “Grootte” instellingen de balk van links naar rechts slepen om de muisaanwijzer te vergroten en van rechts naar links slepen om de muisaanwijzer te verkleinen. Het effect op de cursor ziet u meteen.

Muisaanwijzer vergroten in Windows 11

Lees verder:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *