Een bestand vastmaken aan het menu Start in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In Windows 11 kunt u een map toevoegen aan het startmenu, of een snelkoppeling eenvoudig toevoegen aan het startmenu. Er is echter geen functie om een bestand toe te voegen aan het menu Start.

Als u met de rechtermuisknop op een bestand klikt dan ziet u geen “Aan start vastmaken” in het contextmenu. Er is een manier om toch een bestand vast te maken aan het startmenu in Windows 11. Hoe dit werkt leest u in dit artikel.

Zo kunt u een excel-document, een word-document of een tekstbestand vastmaken aan het menu Start. We gebruiken allemaal bepaalde bestanden meerdere keren per dag, om elke keer naar de locatie van het bestand te gaan kost veel onnodige tijd. Het bestand vastmaken aan het menu Start kan dan uitkomst bieden.

Bestand vastmaken aan het menu Start in Windows 11

Om te beginnen maakt u snelkoppeling aan van het desbetreffende bestand. Klik met de rechtermuisknop op het bestand, klik daarna op “meer opties weergeven” en klik daarna op kopiëren naar (bureaublad) snelkoppeling maken. Er verschijnt een snelkoppeling op het bureaublad.

Open daarna de Windows-verkenner. In de adresbalk type:

%APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

Kopieer de snelkoppeling van het bureaublad en plak deze in deze map. U kunt de snelkoppeling ook slepen naar het venster.

Snelkoppeling aanmaken

Klik daarna op het menu Start. Klik daarna op “Alle apps” rechtsbovenin.

Alle apps startmenu

In de lijst van apps zoek de snelkoppeling die u eerder heeft toegevoegd. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en klik op “Aan Start vastmaken”.

Aan start vastmaken in Windows 11

U ziet nu in het Startmenu in de sectie “Vastgemaakt” onderaan dat de snelkoppeling naar het bestand is toegevoegd aan het menu Start.

Bestand vastmaken aan het startmenu in Windows 11

Dit is hoe u een bestand toevoegt aan het startmenu in Windows 11. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips voor Windows 11:

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓