Toetsen opnieuw toewijzen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

In Windows 11 kunt u toetsen op uw toetsenbord toewijzen aan andere toets of functies. Het opnieuw toewijzen van toetsen kan helpen om bepaalde functies toe te wijzen aan een toets.

Het opnieuw toewijzen van een specifieke toets of toetsen is vooral handig als u bijvoorbeeld moeite heeft om meerdere toetsen tegelijk in te drukken. Het opnieuw toewijzen van toetsen kan u ook helpen productiever te zijn. Als u vaak een bepaald programma gebruikt waarvoor u een bepaalde toetsencombinatie moet gebruiken, kunt u die toetsen opnieuw toewijzen zodat u dat programma gemakkelijker en sneller kunt gebruiken.

Soms is de standaard toetsenbordindeling niet comfortabel voor u. Als u bijvoorbeeld merkt dat u vaak de verkeerde toetsen aanslaat omdat ze te dicht bij elkaar liggen, kunt u ze opnieuw toewijzen op een meer comfortabele plaats.

Stel dat u een gamer bent, kan het zijn dat bepaalde toetsen moeilijker te gebruiken zijn dan andere. Door de toetsen opnieuw in te stellen, kunt u uw toetsenbord aanpassen aan uw gamestijl en kunt u uw favoriete games gemakkelijker spelen.

Wat de reden ook is. Het is standaard niet mogelijk om bepaalde toetsen toe te wijzen in Windows 11. Hiervoor moet u een hulpmiddel gebruiken.

Toetsen opnieuw toewijzen in Windows 11

Om te beginnen download u PowerToys naar uw computer. PowerToys is een hulpmiddel van Microsoft wat verschillende tools biedt om Windows functionaliteit te verbeteren.

Klik links in het menu op “keyboard manager”. U kunt nu een toets opnieuw toewijzen of een snelkoppeling opnieuw toewijzen.

Toets of snelkoppeling toewijzen met PowerToys

Toets toewijzen

Als u een toets wilt toewijzen dan kunt u een bepaalde toets toewijzen aan een actie. Zo kunt u bijvoorbeeld de letter “A” toewijzen aan de actie “CTRL + C” (kopiëren). Dit is een voorbeeld, u kunt zelf een toets toewijzen aan een andere toets of actie naar keuze.

Om te beginnen druk op “Typ” in de “fysieke toets”. Volg hierna de aanwijzingen op het scherm.

Toets opnieuw toewijzen

Snelkoppeling toewijzen

Als u een snelkoppeling gaat toewijzen aan een andere snelkoppeling of actie, dan kunt u dit ook toewijzen aan een app. U heeft hiervoor wel de naam van het uitvoerbaarbestand nodig. In onderstaand voorbeeld is dit “msedge.exe” voor Microsoft Edge.

In onderstaand voorbeeld ziet u hoe ALT + T is gekoppeld aan CTRL + T voor alleen het msedge.exe proces. ALT + T opent in dit geval, net als CTRL + T een nieuw tabblad in de Microsoft Edge browser.

Het is aan u welke snelkoppeling u handig vindt en wilt koppelen.

Snelkoppeling toewijzen

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!