Maak van Windows 11 een mobiele hotspot? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

In een ideale wereld zou u al uw apparaten op één WiFi-netwerk aansluiten en onmiddellijk met het internet verbinden. Echter, zo werkt het niet altijd. Er zijn situaties waarin u die optie niet hebt.

In die situaties heeft u een manier nodig om internet te delen via een ander apparaat, zoals bijvoorbeeld een Windows 11 computer of Windows 11 laptop.

U kunt de internetverbinding van uw Windows 11 PC delen met andere apparaten via Wi-Fi. Dit is hoe u van Windows 11 een mobiele hotspot maakt. Let op u heeft hiervoor een ingebouwde Wi-Fi adapter nodig of een externe Wi-Fi adapter via USB.

Maak van Windows 11 een mobiele hotspot

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen

Klik links in het menu op Netwerk en internet. Schakel de mobiele hotspot functie in.

Mobiele hotspot inschakelen in Windows 11

Als de mobiele hotspot is ingeschakeld dan klikt u onderin op de Bewerken knop om de netwerknaam van de mobiele hotspot weer te geven. Ook ziet u hier het wachtwoord waarmee u kunt inloggen op de mobiele hotspot van Windows 11.

Om de netwerknaam en het wachtwoord aan te passen geeft u een nieuwe SSID (netwerknaam) in en het gewenste wachtwoord. Klik daarna op Opslaan.

Windows 11 mobiele hotspot inloggegevens en SSID

U heeft nu met succes een mobiele hotspot gemaakt van uw Windows 11 computer. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓