Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Maak van Windows 11 een mobiele hotspot? Dit is hoe!

In een ideale wereld zou u al uw apparaten op één WiFi-netwerk aansluiten en onmiddellijk met het internet verbinden. Echter, zo werkt het niet altijd. Er zijn situaties waarin u die optie niet hebt.

In die situaties heeft u een manier nodig om internet te delen via een ander apparaat, zoals bijvoorbeeld een Windows 11 computer of Windows 11 laptop.

U kunt de internetverbinding van uw Windows 11 PC delen met andere apparaten via Wi-Fi. Dit is hoe u van Windows 11 een mobiele hotspot maakt. Let op u heeft hiervoor een ingebouwde Wi-Fi adapter nodig of een externe Wi-Fi adapter via USB.

Maak van Windows 11 een mobiele hotspot

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen

Klik links in het menu op Netwerk en internet. Schakel de mobiele hotspot functie in.

Mobiele hotspot inschakelen in Windows 11

Als de mobiele hotspot is ingeschakeld dan klikt u onderin op de Bewerken knop om de netwerknaam van de mobiele hotspot weer te geven. Ook ziet u hier het wachtwoord waarmee u kunt inloggen op de mobiele hotspot van Windows 11.

Om de netwerknaam en het wachtwoord aan te passen geeft u een nieuwe SSID (netwerknaam) in en het gewenste wachtwoord. Klik daarna op Opslaan.

Windows 11 mobiele hotspot inloggegevens en SSID

U heeft nu met succes een mobiele hotspot gemaakt van uw Windows 11 computer. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
9 REACTIES
 1. Dag mensen,
  heb een vraag over het instellen van een mobiel hotspot op de pc. Kan hier ook een tijdslot aan worden gehangen of ie er een andere makkelijke manier om de hotspot aan / uit te zetten (anders dan via de instellingen van de pc). Ik hoor het graag.

 2. Goedenavond,

  Ik wil mijn telefoon Iphone 11 als hotspot gebruiken voor mijn Laptop met windows 11.
  Echter zie ik in de wifi omgeving mijn Iphone niet staan.
  Ook een andere Iphone 12 Pro ziet de laptop niet.
  De telefoons zijn getest met andere laptops c.q. Ipad. Dit werkt perfect.
  Wat doe ik fout?

  Alvast bedankt.
  Grt. Wil Slenders

  • Hallo, ik raad aan om de iPhone naam te wijzigen, soms kan een spatie bv “iPhone van …” een probleem zijn voor Windows om te verbinden met een WiFi hotspot. Als tweede raad ik aan het wachtwoord van de iPhone hotspot te wijzigen. Dit zijn mijn twee tips! Succes! Groet, Stefan

 3. Hallo Stefan, is het mogelijk dat de hotspot in Windows 11 automatisch wordt geactiveerd als ik de PC opstart? Ik ben er bijna door de weblink ‘ms-settings:network-mobilehotspot’ te starten bij het opstarten van de PC, maar dan moet ik daarna nog steeds de schakelaar handmatig op ‘aan’ zetten. Groet, Urbain

 4. Goedendag,
  Dank u voor de informatie. Is erg duidelijk. Ik heb echter een vraag over de omgekeerde weg.
  Ik heb een Iphone 12. Die kan ik op hotspot zetten.(maakt ook als zodaning contact met de tablet. Echter, op de laptop met Windows11 tref ik deze niet aan. Kan dus ook geen gebruik maken van de hotspot. Heeft u hiervoor een oplossing?
  Met vriendelijke groeten.

  • Hallo Jan, als ik het goed begrijp kan de laptop geen verbinden maken met de hotspot van uw telefoon? Of vind de hotspot niet? Het opnieuw in en uitschakelen van Wi-Fi op de laptop kan helpen, ook een herstart. Ik kan helaas geen hardware of instellingen beoordelen via het internet. Groet, Stefan.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!