Extern bureaublad inschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

Stefan
Extern bureaublad inschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

Extern bureaublad in Windows 11 biedt gebruikers met een Windows 11 Pro (professional) licentie de mogelijkheid om vanaf een andere locatie te verbinden met de PC.

Lees ook: Welke Windows versie heb ik?

De extern bureaublad functie in Windows 11 is standaard uitgeschakeld. U kunt het via de instellingen van Windows 11 inschakelen.

Wat u verder nodig heeft om te verbinden via extern bureaublad met een PC is een gebruikersaccount, het IP-adres of de naam van de Windows 11 PC waarmee u wilt verbinden.

Extern bureaublad inschakelen in Windows 11

Om extern bureaublad in te schakelen klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen.

Instellingen openen in Windows 11

Klik links in het menu op “Systeem” en daarna op “Extern bureaublad”. U vindt deze functie onderaan in de systeem instellingen.

Extern bureaublad instellingen in Windows 11

Schakel extern bureaublad in door op de aan/uit knop te klikken. U dient daarna de melding “U en andere gebruikers onder Gebruikersaccounts kunnen extern toegang krijgen tot de PC” te bevestigen.

Extern bureaublad inschakelen in Windows 11

Standaard maakt extern bureaublad gebruik van poort 3389, deze kunt u wijzigen.

Als u extern bureaublad heeft ingeschakeld dan ziet u de naam van de PC. In het netwerk waar de PC zich bevind is dit de naam waar een ander apparaat mee dient te verbinden. U kunt echter ook het IP-adres van de PC gebruiken.

Extern bureaublad - naam van de PC

Er is nog een optie die we moeten aanzetten om extern bureaublad op deze PC in te schakelen. Ga terug naar de instellingen en klik links op Systeem. Navigeer helemaal tot onder, totdat u bij “Info” bent en klik erop.

Open de apparaatspecificaties en klik vervolgens op de link “Geavanceerde systeeminstellingen”.

Geavanceerde systeeminstellingen

Klik op tabblad “Externe verbindingen” en controleer of de volgende twee opties zijn ingeschakeld.

  • Externe verbindingen met deze computer toestaan.
  • Alleen verbindingen toestaan met computers waarop Extern bureaublad met verificatie op netwerkniveau wordt uitgevoerd (aanbevolen).

Externe verbindingen met deze computer toestaan

Door op de knop “Gebruikers selecteren” te klikken kunt u gebruikers beheren die toegang hebben tot deze PC via extern bureaublad.

Standaard heeft ieder gebruikersaccount wat lid is van de groep “administrators” toegang tot deze PC via extern bureaublad. Heeft u echter ook standaard gebruikers en wilt u deze ook toegang geven via extern bureaublad, dan kunt u deze toevoegen of verwijderen.

Gebruikers met toegang tot extern bureaublad

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Liever software gebruiken? Lees de 5 beste extern bureaublad tools voor Windows 11.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *