Windows 11 optimaliseren voor gaming? Dit is hoe!

Stefan
Windows 11 optimaliseren voor gaming

Microsoft heeft met de Windows 11 upgrade speciale attentie toegewijd aan gaming. Er zijn in Windows 11 een aantal onderdelen toegevoegd die Windows 11 voor gamers verbeterd. Een van deze onderdelen is Auto HDR.

Een ander onderdeel is game modus. Game modus is in Windows 11 een speciale mode die Windows 11 optimaliseert voor games.

Microsoft optimaliseert Windows 11 via game mode door ervoor te zorgen dat tijdens het spelen van spelletjes er geen Windows stuurprogramma-installaties worden uitgevoerd en er geen melding van dit soort tijdens het gamen worden weergegeven.

Ook zou Windows 11 de prestaties van de framesnelheid verbeteren afhankelijk van het spel wat er op dat moment wordt gespeeld. Dit alles alleen als game mode is ingeschakeld.

Windows 11 optimaliseren voor gaming

Laten we daarom beginnen met het inschakelen van Game mode in Windows 11. U kunt Game mode in Windows 11 op de volgende manier inschakelen.

Game mode inschakelen

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: game mode. Klik op het Gamemodus inschakelen resultaat.

Gamemodus inschakelen in Windows 11

In de Gamemodus instellingen klik op de blauwe schuif om Game modus in te schakelen. Door nogmaals op de schuif te klikken in Gamemodus schakelt u de Gamemodus in Windows 11 vanzelfsprekend weer uit.

Game modus in Windows 11 aanzetten

Wat doet Game mode in Windows 11 ook alweer?

 • Stopt Windows Update met het uitvoeren van stuurprogramma-installaties of het versturen van herstartmeldingen.
 • Beperkt achtergrondactiviteiten en wijdt meer systeembronnen aan het computerspel.
 • Helpt een stabielere framerate te bereiken op basis van het spel en het systeem.

Grafische voorkeur toewijzen aan apps of games

Als u een computer bezit specifiek voor gaming dan kunt u een bepaalde videokaart (GPU) toewijzen aan een app of game.

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: game mode. Klik op het Gamemodus inschakelen resultaat.

Gamemodus inschakelen in Windows 11

Klik daarna op de knop: Grafische afbeeldingen.

Game modus in Windows 11 aanzetten

Hier kunt aangepaste opties toewijzen aan apps of geïnstalleerde games. De aangepaste optie is het toewijzen van een energiebesparings mode of hoge prestaties mode m.b.t. Grafische voorkeur aan apps of games.

Grafische voorkeur instellen in Windows 11

In de regel en om Windows 11 te optimaliseren voor gaming kunt u het beste de Energiebesparings mode toewijzen aan apps die weinig tot geen grafische ondersteuning nodig hebben en de Hoge prestaties toewijzen aan apps of games die wel grafische ondersteuning nodig hebben. Er is ook nog een optie om Windows zelf te laten kiezen, deze is standaard ingesteld.

Als uw game niet voorkomt in de lijst van geïnstalleerde apps dan kunt u op de knop Bladeren klikken en de executable zelf toevoegen aan de lijst. Daarna kunt u een grafische voorkeur toewijzen.

Een app toevoegen aan game mode in Windows 11

Ik hoop u met deze instellingen te hebben geholpen om Windows 11 aan te passen aan gaming. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
 1. Beste ?,
  Vorige week heb ik mijn oude Asus laptop vervangen voor een nieuwe Asus met windows 11. Dat is voor mij ( ik ben 91 jaar) een hele opgave. Maar hij draait nu naar behoren. Met belangstelling heb ik de PC TIPS gelezen en enkele dingen veranderd. ik durf nog niet zo veel te veranderen om de laptop zo snel mogelijk te maken. Ik wil u dan ook bedanken voor de tips.
  Met vriendelijke groet, Evert

   1. Het stefan ik heb de rufus methode win 11
    Met jou tips ik wil je bedanken maar ik heb de usb stick met win 11 gewoon gestart van uit win pro 64 dat wil ook thx hoor luck hé.jacob

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *