Windows 11 optimaliseren voor gaming? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Microsoft heeft met de Windows 11 upgrade speciale attentie toegewijd aan gaming. Er zijn in Windows 11 een aantal onderdelen toegevoegd die Windows 11 voor gamers verbeterd. Een van deze onderdelen is Auto HDR.

Een ander onderdeel is game modus. Game modus is in Windows 11 een speciale mode die Windows 11 optimaliseert voor games.

Microsoft optimaliseert Windows 11 via game mode door ervoor te zorgen dat tijdens het spelen van spelletjes er geen Windows stuurprogramma-installaties worden uitgevoerd en er geen melding van dit soort tijdens het gamen worden weergegeven.

Ook zou Windows 11 de prestaties van de framesnelheid verbeteren afhankelijk van het spel wat er op dat moment wordt gespeeld. Dit alles alleen als game mode is ingeschakeld.

Windows 11 optimaliseren voor gaming

Laten we daarom beginnen met het inschakelen van Game mode in Windows 11. U kunt Game mode in Windows 11 op de volgende manier inschakelen.

Game mode inschakelen

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: game mode. Klik op het Gamemodus inschakelen resultaat.

Gamemodus inschakelen in Windows 11

In de Gamemodus instellingen klik op de blauwe schuif om Game modus in te schakelen. Door nogmaals op de schuif te klikken in Gamemodus schakelt u de Gamemodus in Windows 11 vanzelfsprekend weer uit.

Game modus in Windows 11 aanzetten

Wat doet Game mode in Windows 11 ook alweer?

  • Stopt Windows Update met het uitvoeren van stuurprogramma-installaties of het versturen van herstartmeldingen.
  • Beperkt achtergrondactiviteiten en wijdt meer systeembronnen aan het computerspel.
  • Helpt een stabielere framerate te bereiken op basis van het spel en het systeem.

Grafische voorkeur toewijzen aan apps of games

Als u een computer bezit specifiek voor gaming dan kunt u een bepaalde videokaart (GPU) toewijzen aan een app of game.

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: game mode. Klik op het Gamemodus inschakelen resultaat.

Gamemodus inschakelen in Windows 11

Klik daarna op de knop: Grafische afbeeldingen.

Game modus in Windows 11 aanzetten

Hier kunt aangepaste opties toewijzen aan apps of geïnstalleerde games. De aangepaste optie is het toewijzen van een energiebesparings mode of hoge prestaties mode m.b.t. Grafische voorkeur aan apps of games.

Grafische voorkeur instellen in Windows 11

In de regel en om Windows 11 te optimaliseren voor gaming kunt u het beste de Energiebesparings mode toewijzen aan apps die weinig tot geen grafische ondersteuning nodig hebben en de Hoge prestaties toewijzen aan apps of games die wel grafische ondersteuning nodig hebben. Er is ook nog een optie om Windows zelf te laten kiezen, deze is standaard ingesteld.

Als uw game niet voorkomt in de lijst van geïnstalleerde apps dan kunt u op de knop Bladeren klikken en de executable zelf toevoegen aan de lijst. Daarna kunt u een grafische voorkeur toewijzen.

Een app toevoegen aan game mode in Windows 11

Ik hoop u met deze instellingen te hebben geholpen om Windows 11 aan te passen aan gaming. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓