Safari bladwijzers en wachtwoorden exporteren

Stefan
Safari bladwijzers en wachtwoorden exporteren

Als u overweegt over te stappen van Safari naar een andere webbrowser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, of een andere populaire browser, zijn er enkele belangrijke stappen die u kunt volgen om uw internetervaring soepel te laten verlopen.

Een van de eerste acties die u waarschijnlijk wilt ondernemen, is het exporteren van uw bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden uit Safari, zodat u uw favoriete websites en inloggegevens gemakkelijk kunt meenemen naar uw nieuwe browser. In deze gids leg ik u uit hoe u bladwijzers en wachtwoorden uit Safari kunt exporteren naar een HTML en CSV-bestand. Vervolgens laat ik u zien hoe u deze bladwijzers en wachtwoorden kunt importeren in de Google Chrome of Firefox browser.

Safari bladwijzers en wachtwoorden exporteren

Bladwijzers exporteren

Om te beginnen opent u de Safari browser. Ga naar het menu ā€˜Archiefā€™ in de bovenste menubalk, kies ā€˜Exporteerā€™ en vervolgens ā€˜Bladwijzersā€™.

Exporteer bladwijzers uit Safari

Dit slaat uw bladwijzers op als een HTML-bestand, dat door de meeste browsers wordt ondersteund.

Safari bladwijzers opslaan als HTML-bestand

Open de nieuwe browser waarnaar u wilt overstappen en zoek naar de optie om bladwijzers te importeren. Dit is meestal te vinden in het menu ā€˜Bladwijzersā€™ of ā€˜Favorietenā€™. Selecteer het HTML-bestand dat u heeft geĆ«xporteerd van Safari om uw bladwijzers te importeren.

Wachtwoorden exporteren

Om te beginnen opent u de Safari browser. Ga naar het menu ā€˜Archiefā€™ in de bovenste menubalk, kies ā€˜Exporteerā€™ en vervolgens ā€˜Wachtwoordenā€™.

Wachtwoorden exporteren uit Safari

Eerst krijgt u een melding dat u zeker weet of u de wachtwoorden wilt exporteren. Uw wachtwoorden worden zonder versleuteling bewaard en zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot het geĆ«xporteerde bestand. Klik op ā€˜Exporteer wachtwoordenā€™ als u dit risico accepteert en de wachtwoorden wilt gaan exporteren.

Lees ook
3 manieren om de Batterij status te bekijken van uw MacBook

Wachtwoorden exporteren Safari waarschuwing

Dit slaat uw bladwijzers op als een CSV-bestand, dat door de meeste browsers wordt ondersteund.

Safari wachtwoorden opslaan

Safari probeert wachtwoorden te exporteren uit uw iCloud-sleutelhanger. Hiervoor is het wachtwoord nodig van uw gebruikersaccount.

Safari wachtwoorden exporteren sleutelhanger

U heeft nu uw wachtwoorden succesvol geƫxporteerd naar de gekozen locatie. Op deze locatie vind u een CSV-bestand met alle websites, gebruikersnamen en wachtwoorden in platte tekst.

Safari bladwijzers importeren in Google Chrome

Om de geĆ«xporteerde Safari bladwijzers in Google Chrome te importeren klikt u rechtsbovenin Google Chrome op het menu pictogram. In het menu klik op ā€˜Bookmarks en lijstenā€™ en vervolgens op ā€˜Bookmarks en instellingen importerenā€™. Selecteer ā€˜HTML-bestand met bookmarksā€™ en kies het geĆ«xporteerde HTML-bestand met Safari bladwijzers.

Bladwijzers van Safari importeren in Google Chrome

Safari wachtwoorden importen in Google Chrome

Om de geĆ«xporteerde Safari wachtwoorden in Google Chrome te importeren gaat u naar: https://passwords.google.com/options?ep=1. Klik op ā€œWachtwoorden importerenā€ en selecteer het geĆ«xporteerde CSV-bestand met Safari wachtwoorden.

Safari wachtwoorden importeren in Google Chrome browser

Safari bladwijzers importeren in Firefox

Om de geĆ«xporteerde Safari bladwijzers in Firefox te importeren klikt u rechtsbovenin Firefox op het menu pictogram. In het menu klik op ā€˜Instellingenā€™ en vervolgens op tabblad ā€˜Algemeenā€™. Klik hierna op ā€˜Gegevens importerenā€™. Selecteer ā€˜Bladwijzers uit HTML-bestandā€™ en kies het geĆ«xporteerde HTML-bestand met Safari bladwijzers door op ā€˜Bestand selecterenā€™ te klikken.

Safari bladwijzers importeren in Firefox

Safari wachtwoorden importeren in Firefox

Om de geĆ«xporteerde Safari wachtwoorden in Firefox te importeren klikt u rechtsbovenin Firefox op het menu pictogram. In het menu klik op ā€˜Wachtwoordenā€™. In de rechterbovenhoek klik op de ā€œā€¦ā€ knop, klik in het menu op ā€˜Uit bestand importerenā€™ en kies het CSV-bestand met Safari wachtwoorden.

Safari wachtwoorden importeren in Firefox browser

Ik hoop u hiermee geĆÆnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *