Iconen verwijderen uit het menu (menubalk) op een Mac – PC-Tips.info
Iconen in het menu op een Mac. Meerdere applicaties maken steeds meer gebruik van de menubalk op een Mac computer om de gebruiker sneller toegang te geven tot bepaalde instellingen in hen applicatie.

De menubalk is op zich een prima plek om gebruikers attent te maken van een actief programma, echter soms wordt de menubalk in Mac OSX zo vol dat het overzicht kwijtraakt en men de Mac icoontjes wil verwijderen uit het menu. U kunt alleen iconen verwijderen die door Mac Mojave, Sierra of High Sierra zijn geïnstalleerd, denk hierbij aan systeem iconen zoals WiFi, Bluetooth, de huidige tijd en datum, en Siri.

In dit artikel laat ik U zien hoe U op een simpele manier de iconen in het Mac menu kunt verwijderen. Sommige applicaties bieden zelf de optie om het icoon in het menu te verwijderen, deze iconen kunt u dus verwijderen door in de instellingen van de applicatie zelf te zoeken naar een optie om menu iconen te verbergen.

Iconen verwijderen uit het menu (menubalk) op een Mac

In de onderstaande video ziet U hoe U de iconen uit het menu op een Mac kunt slepen met de muis of trackpad en met de command toets (⌘) ingedrukt. Op deze manier kunt u Mac iconen in de menubalk sorteren en ook verwijderen.

 

Hopelijk heeft de instructie u geholpen om de iconen op uw Mac te sorteren, beheren en waar mogelijk te verwijderen.

Om meer instellingen te beheren op uw Mac, zie het artikel Mac opschonen en sneller maken.Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie