Iconen verwijderen uit het menu (menubalk) op een Mac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Iconen in het menu op een Mac. Meerdere applicaties maken steeds meer gebruik van de menubalk op een Mac computer om de gebruiker sneller toegang te geven tot bepaalde instellingen in hen applicatie.

De menubalk is op zich een prima plek om gebruikers attent te maken van een actief programma. Echter soms wordt de menubalk in macOS zo vol dat het overzicht kwijtraakt en men de Mac icoontjes wil verwijderen uit het menu.

U kunt alleen iconen verwijderen die door Mac zijn geïnstalleerd, denk hierbij aan systeem iconen zoals WiFi, Bluetooth, de huidige tijd en datum, en Siri.

In dit artikel laat ik u zien hoe u op een simpele manier de iconen in het Mac menu kunt verwijderen. Sommige applicaties bieden zelf de optie om het icoon in het menu te verwijderen. Deze iconen kunt u dus verwijderen door in de instellingen van de applicatie zelf te zoeken naar een optie om menu-iconen te verbergen.

Iconen verwijderen uit het menu (menubalk) op een Mac

In de onderstaande video ziet u hoe u de iconen uit het menu op een Mac kunt slepen met de muis of trackpad en met de command toets (⌘) ingedrukt. Op deze manier kunt u Mac iconen in de menubalk sorteren en ook verwijderen.

 

Hopelijk heeft de instructie u geholpen om de iconen op uw Mac te sorteren, beheren en waar mogelijk te verwijderen.

Om meer instellingen te beheren op uw Mac, zie het artikel Mac opschonen en sneller maken.

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓