Finder reageert niet op uw Mac? Probeer deze tips!

Stefan
Finder reageert niet op uw Mac

Als het gaat om bestandsbeheer en navigatie gaat op uw Mac, is Finder waar we allemaal naartoe gaan. Maar wat als Finder niet meer reageert of willekeurig vastloopt?

Finder is de standaard bestandsbeheerder die aanwezig is in alle Mac systemen en die zeker zijn weg zal vinden naar toekomstige iteraties. Finder is niet alleen een eenvoudig bestandsbeheerprogramma, maar is ook verantwoordelijk voor het starten van andere programma’s en het beheren van bestanden en schijven.

Maar ondanks de krachtige functies en het grote belang ervan, zijn er nog steeds verschillende gevallen waarin Finder helemaal niet meer reageert. Hij blijft hangen op het scherm of het venster geeft de melding ‘reageert niet’. Dit is een veel voorkomend probleem en treft veel Mac computers.

Er zijn een aantal redenen waarom Finder niet meer werkt.

Configuratie problemen. Dit is de meest voorkomende reden voor het besproken probleem. Omdat de Finder alle handelingen van Apple apps afhandelt, kan de interne configuratie van de Finder beschadigd raken, waardoor hij niet goed werkt.

Indexering van bestanden. Hoewel indexering het systeem in staat stelt om bestanden gemakkelijker op te halen en te lokaliseren, zijn er verschillende gevallen waarin het de Finder module kan vertragen.

Te weinig schijfruimte. MacBooks worden geleverd met erg weinig opslagruimte in vergelijking met andere computers. Als u te weinig opslagruimte hebt, zal de Finder trager worden.

Corrupte instellingen. Instellingen vormen de kern van elke applicatie. Als de instellingen van Finder corrupt of onvolledig zijn, werkt hij misschien niet goed en krijgt u problemen waardoor Finder mogelijk niet meer goed of helemaal niet meer werkt.

Problemen met gebruikersprofiel. Als het gebruikersprofiel waarmee u bent ingelogd zich in een foutstatus bevindt, zult u verschillende problemen ondervinden, waaronder de Finder die niet werkt zoals verwacht. Opnieuw inloggen op uw account helpt of een nieuw gebruikersaccount aanmaken helpt.

Plug-ins van derden. Apple raadt sterk af om niet-gepubliceerde plug-ins op uw Mac te installeren. Verschillende gebruikers schijnen deze waarschuwing echter te negeren en dit veroorzaakt later meestal problemen zoals de Finder die niet goed reageert.

Finder reageert niet of werkt niet meer

Finder opnieuw opstarten

Het eerste wat u dient te doen is Finder herstarten. Dit doet u op de volgende manier. Druk op Command + Option + ESC op uw toetsenbord.

Klik op Finder en daarna op “Start opnieuw op”.

Finder herstarten mac

Finder configuratie verwijderen

Als u nog steeds problemen ondervind dan kunt u het configuratiebestand wat Finder op uw Mac gebruikt verwijderen. Het verwijderen van dit bestand forceert Finder om een nieuw configuratiebestand aan te maken met standaard instellingen.

Druk op command + spatiebalk op uw toetsenbord. In het Spotlight venster type: terminal. Open de Terminal app.

In Terminal type of kopieer en plak:

sudo rm ~/Library/Preferences/com.apple.finder.plist

Geef daarna uw beheerderswachtwoord in van uw Mac en bevestig met ENTER. U krijgt verder geen bevestiging. Herstart uw Mac.

Controleer op plug-ins die niet werken

Een ander ding om te controleren is het controleren van de plug-ins van derden. Deze plug-ins of apps kunnen nuttig zijn voor u, maar er zijn gevallen waarin ze botsen met het macOS besturingssysteem. Het verwijderen van ongewenste plug-ins kan dan helpen.

Ga naar de geïnstalleerde apps, controleer goed op recent geïnstalleerde apps door de bewerkingsdatum te filteren op recent geïnstalleerd, de recentste datum. Klik op de app of plug-in en verwijder.

plug-ins verwijderen

Een andere simpele manier om apps op uw Mac te verwijderen of te beheren is door CleanMyMac te gebruiken. Deze app verwijderd onnodige apps zonder alles stuk voor stuk te controleren en maakt schijfruimte vrij op uw Mac. Dit voorkomt de foutmelding “Opstartschijf is vol” op uw Mac.

Lees meer over hoe u uw Mac sneller maakt door overige opslag te verwijderen en andere ongewenste bestanden. Het resultaat is dat uw MacBook batterij ook langer meegaat.

Overige oplossingen

Als de bovenstaande oplossingen niet hebben geholpen dan kunt u uw Mac opnieuw installeren. Het heeft dan weinig zin om naar oplossingen te zoeken, u bent dan meer tijd kwijt aan het zoeken naar een oplossingen dan het opnieuw installeren van uw Mac.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *