Energiebesparingsmodus inschakelen in macOS

Stefan
Energiebesparingsmodus inschakelen in macOS

Zoals de naam al suggereert, energiebesparingsmodus is een functie die, wanneer geactiveerd, uw Mac onmiddellijk de helderheid van het scherm vermindert en de kloksnelheid van de processor verlaagt, om zo het batterijverbruik te verminderen.

Als gevolg hiervan wordt het scherm donkerder en worden de algehele systeemprestaties ook trager dan normaal. Maar daar staat een langere gebruikstijd tegenover. Dit is essentieel in bepaalde situaties, zoals wanneer u uw Mac buiten gebruikt en de oplader vergeet mee te nemen.

De spaarstand op de Mac kan ook stiller werken en is enigszins vergelijkbaar met de spaarstand op de iPhone. U kunt echter geen specifieke waarde voor het batterijpercentage kiezen om deze stand automatisch te activeren op uw Mac, zoals u dat wel kunt bij een iPhone.

Zoals gezegd, is de energiebesparingsmodus door Apple ingebouwd in de macOS 12 Monterey update en later. Daarom ondersteunen MacBook en MacBook Pro modellen die vanaf begin 2016 tot nu zijn uitgebracht deze functie. Vanaf december 2021 zijn er nog steeds geen MacBook Air modellen die de energiebesparingsmodus ondersteunen. Maar dat kan in de toekomst allemaal veranderen.

Energiebesparingsmodus inschakelen in macOS

U kunt de energiebesparingsmodus zowel activeren wanneer het apparaat op de batterij werkt als wanneer het rechtstreeks op een stopcontact is aangesloten.

Om te beginnen klikt u op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en klikt u op Systeemvoorkeuren in het menu. Klik daarna op Batterij.

Energie instellingen mac

Om de energiebesparingsmodus in te schakelen klikt u op “Energiebesparingsmodus” en schakelt u de optie in. Uw Mac heeft nu een lager energieverbruik en een stillere werking.

Lees ook
Finder reageert niet op uw Mac? Probeer deze tips!

Energiebesparingsmodus inschakelen mac

Lees meer over hoe batterij te besparen in macOS. U kunt batterij besparen door de sluimerstand instellingen in macOS aan te passen en door uw Mac sneller te maken en op te schonen. U kunt onderhoud plegen aan uw Mac met CleanMyMac een geweldig hulpmiddel voor uw Mac.

cleanmymac meer informatie, lees meer

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *