More
  Startpagina Handige tips Clean My Mac Review - Handige tool om uw Mac te optimaliseren!

  Clean My Mac Review – Handige tool om uw Mac te optimaliseren!

  Cleanmymac x is een handige applicatie voor uw Mac om uw Mac te onderhouden. In deze review leg ik U uit welke functies CleanMyMac allemaal heeft en hoe u deze functies kunt gebruiken om uw Mac te optimaliseren.

  Onnodig veel mensen denken nog steeds dat een Mac maar een beperkt onderhoud nodig heeft om goed te blijven functioneren. Dit is gedeeltelijk waar. Een Mac is niet zoals bijvoorbeeld Microsoft Windows die na de installatie van software een hoop verwijzingen in het register en instellingen behoud.

  Echter, een Mac houdt wel een bepaald aantal bestanden achter, zogenaamde cache bestanden. Deze cache bestanden dienen te worden opgeruimd, en hier is CleanMyMac onder andere uitermate geschikt voor, maar dat is niet de enige functionaliteit die CleanMyMac biedt.

  CleanMyMac beschikt over veel meer functies om uw Mac te optimaliseren. In deze review ziet u over welke functies CleanMyMac beschikt en hoe U deze kunt inzetten om uw Mac optimaal te laten presteren.

  Clean My Mac Review

  Als we CleanMyMac starten zien we in het begin scherm al vijf categorieën waarin de functionaliteit van CleanMyMac wordt onderverdeeld. Deze vijf categorieën bevatten allen bepaalde tools waarmee u de Mac kunt opruimen, beschermen tegen virussen of malware, hoe u de Mac sneller kunt maken, applicaties kunt beheren of bestanden kunt identificeren en verwijderen.

  cleanmymac beginscherm

  Zo heeft iedere categorie weer onderdelen welke individueel te gebruiken zijn om bepaalde onderdelen in uw Mac te optimaliseren. De slimme scan, helemaal in het begin omvat alle functies die nodig zijn om uw Mac in één klik te optimaliseren.

  U kunt ook per categorie verschillende tools inzetten om uw Mac te optimaliseren. Onder de categorie Opruiming bevinden zich bijvoorbeeld onderdelen om alleen uw systeem bestanden, foto’s, mail bijlagen, iTunes bibliotheek of prullenmanden te optimaliseren.

  CleanMyMac - Optimaliseer uw Mac

  Optimaliseer je Mac met één klik. Maak kennis met CleanMyMac: een zeer eenvoudige tool waarmee je je volledige Mac optimaliseert. Start alle taken om je Mac netjes, snel en beschermd te houden met één enkele klik.
  Download (nieuw venster)

   

  CleanMyMac – Systeem bestanden opruimen

  In het onderdeel systeembestanden kunt u het volgende onderhoud plegen aan uw Mac. Het systeem optimaliseren, tijdelijk bestanden verwijderen en hiermee de prestaties van uw Mac verbeteren. Daarnaast kunt u beschadigde applicatie verwijderen en overbodige taal bestanden verwijderen die u waarschijnlijk toch niet gebruikt.

  cleanmymac - systeembestanden

  CleanMyMac – Foto’s opruimen

  In het onderdeel Foto’s kunt u het volgende onderhoud plegen aan de fotobibliotheek op uw Mac. Foto’s kunnen veel ruimte innemen op uw Mac. CleanMyMac kan overbodige foto’s identificeren en verwijderen en uw lokale iCloud foto cache-bestanden verwijderen om schijfruimte vrij te houden op uw Mac.

  cleanmymac - fotos

  CleanMyMac – Mail bijlagen

  In het onderdeel mail bijlagen kunt u het volgende onderhoud plegen op uw Mac. Mail bijlagen biedt u de opties om e-mail bijlagen te verwijderen die u niet gebruikt en schijfruimte van de lokale e-mail cache, bijvoorbeeld logo’s en andere afbeeldingen die bijgevoegd worden in e-mails.

  cleanmymac mail-bijlagen

  CleanMyMac – iTunes optimaliseren

  In het onderdeel iTunes kunt u het volgende onderhoud plegen op aan de iTunes applicatie en daarmee ook uw Mac. U kunt zoeken naar oude iTunes reservekopieen en software-updates van iOS (bijvoorbeeld iPhone of iPad) en deze verwijderen. Dit kan een hoop schijfruimte opleveren! Mocht een download ooit mislukt zijn dan spoort CleanMyMac deze download ook op en verwijderd deze van uw Mac.

  cleanmymac - itunes

  CleanMyMac – Prullenmanden

  Wist u dat uw Mac meerdere prullenmanden heeft? Niet alleen de prullenmand rechtsonder in het Mac menu, maar ook in applicaties zoals Foto’s en Mail. In dit onderdeel van CleanMyMac kunt u alle prullenmanden tegelijk legen, scheelt tijd en schijfruimte.

  cleanmymac - prullenmanden

  CleanMyMac – Bescherming tegen malware en adware

  Bent u nog steeds overtuigd dat een Mac niet geïnfecteerd kan worden met enige vorm van malware?

  Wij niet, een Mac kan wel degelijk geïnfecteerd raken met malware. CleanMyMac beschermt uw Mac tegen malware en voert ook periodiek een onderzoek uit om bedreigingen te verwijderen, vind CleanMyMac een kwetsbaarheid dan zal CleanMyMac dit automatisch voor U oplossen.

  cleanmymac - bescherming virus en malware

  CleanMyMac – Privacy

  In het onderdeel privacy vind U een tool om uw browser geschiedenis, en andere sporen simpel te verwijderen van uw web browser op Mac. Denk hierbij aan cookies, tijdelijke bestanden, maar ook aan WiFi netwerken waarmee U verbonden bent geweest, en recente bestanden die U heeft geopend op uw Mac.

  Kortom, alles om uw privacy zoveel mogelijk te waarborgen op uw Mac.

  cleanmymac - privacy

  CleanMyMac – Optimalisatie

  In het onderdeel Optimalisatie vind U meerdere tools om de prestaties van uw Mac te optimaliseren. CleanMyMac biedt tools waarmee U vastgelopen applicaties kunt identificeren, applicaties kunt stoppen en onnodige processen uit kunt schakelen om uw Mac sneller te maken tijdens het opstarten.

  cleanmymac - optimalisatie

  Als we gaan kijken wat we bij Optimalisatie dan allemaal kunnen optimaliseren dan zien we de volgende onderdelen, te beginnen bij.

  Startagenten

  Startagenten zijn hulpprogramma’s van bestaanden applicaties die zijn geïnstalleerd op uw Mac. Denk hierbij aan “Google Software Update”, deze startagent zorgt ervoor dat uw Google producten zoals Chrome op tijd worden bijgewerkt naar de laatste versie. In dit onderdeel kunt U ervoor kiezen om bepaalde startagenten uit te schakelen of te verwijderen, welke het opstarten van uw Mac kunnen bevorderen.

  cleanmymac startagenten

  Inlogonderdelen

  Als uw Mac opstart worden er bepaalde applicaties al meteen mee opgestart, soms zelfs applicaties die u helemaal niet van plan was te starten. In het onderdeel inlogonderdelen kunt u zelf bepalen welke applicaties wel of niet mee worden gestart bij het opstarten van uw Mac. Dit kan het opstarten van uw Mac aanzienlijk versnellen.

  cleanmymac - inlogonderdelen

  Grote verbruikers

  Sommige applicaties gebruiken ongemerkt een groot deel van de prestaties van uw Mac. Als u wilt identificeren welke applicatie er veel prestaties van uw Mac vraagt als deze actief is kunt u deze applicatie identificeren in het onderdeel grote verbruikers. Het kan U een hoop inzicht geven in welke applicatie uw Mac vertraagd en deze mogelijk stoppen of vervangen?

  cleanmymac - grote verbruikers

  Vastgelopen apps

  Als uw applicaties vastlopen dan genereren deze applicaties vaak een hoop log bestanden en kunnen ze andere processen in de wegzitten. CleanMyMac kan vastgelopen applicaties identificeren en deze tonen, indien u de vastgelopen applicatie wilt verwijderen of een foutrapportage wilt opmaken kan dat in het onderdeel vastgelopen apps.

  cleanmymac - vastgelopen apps

  CleanMyMac – Onderhoud

  In het onderdeel Onderhoud vind U meerdere tools om onderhoud aan uw Mac te plegen. CleanMyMac biedt tools waarmee uw RAM (Random Access Memory) kunt vrijmaken, onderhoudsscripts kunt uitvoeren, de DNS cache kunt legen, Mail sneller kan maken en meer.

  Ik zal alle onderhoud tools in CleanMyMac kort toelichten.

  cleanmymac - onderhoud

  Ram vrij maken

  Als het RAM geheugen van uw Mac vol raakt dan gaat uw Mac trager reageren. Dit kan voorkomen als u bijvoorbeeld grote bestanden wenst te openen, of aan het online tv kijken. Deze data wordt geladen in het RAM geheugen, het is aan te raden om het RAM geheugen periodiek op te schonen.

  cleanmymac - ram vrij maken

  Onderhoudsscripts uitvoeren

  Mac OS voert gedeeltelijk onderhoudsscripts uit sinds Mac Sierra. Echter, het is nog steeds aan te raden om de onderhoudsscripts in CleanMyMac uit te voeren om uw Mac te optimaliseren. De onderhoudsscripts in CleanMyMac ruimen log-bestanden op en voert onderhoud aan de interne referentie database op uw Mac.

  cleanmymac - onderhoudsscripts

  Wis DNS-cache

  Als u de DNS cache dient te wissen, bijvoorbeeld bij het wisselen van provider of bij het aanpassen van verwijzingen naar een website dan kunt u dat doen met de ingebouwde tool in CleanMyMac. Geen moeilijke scripts via Terminal, gewoon via CleanMyMac.

  cleanmymac - dns cache wissen

  Mail sneller maken

  Het is middels CleanMyMac mogelijk om de postbus inkomend in Mail te optimaliseren. Hiermee maakt U mail sneller waardoor het opstarten sneller gaat maar ook het zoeken in de inkomende postbus naar e-mail berichten en bijlagen.

  cleanmymac - mail sneller maken

  Startvoorzieningen opnieuw opbouwen

  CleanMyMac kan standaard applicaties opnieuw koppelen aan bestand extensies, denk hierbij aan tekstbestanden openen met Teksteditor. Erg handig als U een programma verwijderd heeft waarmee de bestands extensie los gekoppeld is van de standaard applicatie waarmee Mac OS de bestands extensie zou moeten openen.

  cleanmymac - startvoorzieningen opnieuw opbouwen

  Indexeer Spotlight opnieuw

  Door het installeren en verwijderen van applicaties op uw Mac kan het voorkomen dat Spotlight moeite heeft met zoekopdrachten. Spotlight wordt gebruikt om te zoeken op een Mac, echter door vervuiling kan Spotlight traag worden. Door Spotlight opnieuw te indexeren met deze tool wordt Spotlight weer zoals vanouds, snel en zorgt voor de juiste zoekresultaten.

  cleanmymac - spotlight opnieuw indexeren

  Schijfbevoegdheden herstellen

  Als u problemen ondervind bij het openen van bestanden met bevoegdheden, dan kunt u de schijfbevoegdheden herstellen met deze tool. Er zijn meerdere redenen om deze tool regelmatig te raadplegen.

  cleanmymac - schijfbevoegdheden herstellen

  Controleer opstartschijf

  Het bestandssysteem is een belangrijk onderdeel van uw systeemschijf, het is belangrijk deze te controleren op beschadigingen. Indien CleanMyMac een beschadiging aantreft op het bestandssysteem zal CleanMyMac U adviseren om de opstartschijf te herstellen.

  cleanmymac - opstartschijf controleren

  CleanMyMac – Applicaties beheren

  In het onderdeel Apps vind U meerdere tools om geïnstalleerde applicatie op uw Mac te beheren. CleanMyMac biedt tools om applicaties te verwijderen, applicatie te updaten (bijwerken naar de laatste versie) en systeem extensies, widgets en plugins te beheren.

  cleanmymac - applicaties verwijderen

  CleanMyMac – Grote bestanden zoeken en beheren

  In het onderdeel Bestanden vind U een twee-tal tools om bestanden te beheren, zo kunt U grote of oude bestanden identificeren en waar nodig verwijderen.

  cleanmymac - grote en oude bestanden vinden en verwijderen

  CleanMyMac – Versnipperaar

  Ook kunt U de versnipperaar gebruiken om bestanden en mappen volledig te verwijderen van uw Mac, bestanden zijn nooit meer terug te halen als ze door de versnipperaar zijn verwijderd.

  cleanmymac - versnipperaar

  CleanMyMac menu widget

  Wat ik persoonlijk heel handig vindt aan CleanMyMac is de widget in het Apple menu (naast de batterij en tijd). Als U het CleanMyMac menu opent ziet in één gemakkelijk overzicht hoe uw Mac het doet op het moment.

  cleanmymac menu

  U kunt in dit overzicht snel zien hoeveel schijfruimte uw Mac nog heeft, hoeveel RAM geheugen er nog vrij is, hoeveel procent uw batterij nog heeft en hoeveel uw CPU wordt belast. Daarnaast kunt U snel de meest belastende applicaties sluiten, het RAM geheugen vrijmaken en uw internet snelheid testen.

  In de CleanMyMac instellingen kunt u het overzicht van deze widget aanpassen naar wens.

  CleanMyMac – Conclusie

  Bent U opzoek naar een alles-in-één oplossing voor uw Mac zonder dat technische kennis is vereist, dan raad ik CleanMyMac aan. Er zijn verschillende optimalisatie applicaties voor uw Mac beschikbaar maar geen enkele is zo uitgebreid als Clean My Mac.

  MacPaw, de ontwikkelaar van CleanMyMac brengt ook zeer regelmatig applicatie updates uit om bij te blijven met de laatste applicaties en functionaliteit in Mac OS. CleanMyMac werkt op Mac OS Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra en Mojave.

  Download CleanMyMac

  Optimaliseer je Mac met één klik. Maak kennis met CleanMyMac: een zeer eenvoudige tool waarmee je je volledige Mac optimaliseert. Start alle taken om je Mac netjes, snel en beschermd te houden met één enkele klik.
  Download nu

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x