Safari bladwijzers en wachtwoorden exporteren

Stefan
Safari bladwijzers en wachtwoorden exporteren

Als u overweegt over te stappen van Safari naar een andere webbrowser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, of een andere populaire browser, zijn er enkele belangrijke stappen die u kunt volgen om uw internetervaring soepel te laten verlopen.

Een van de eerste acties die u waarschijnlijk wilt ondernemen, is het exporteren van uw bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden uit Safari, zodat u uw favoriete websites en inloggegevens gemakkelijk kunt meenemen naar uw nieuwe browser. In deze gids leg ik u uit hoe u bladwijzers en wachtwoorden uit Safari kunt exporteren naar een HTML en CSV-bestand. Vervolgens laat ik u zien hoe u deze bladwijzers en wachtwoorden kunt importeren in de Google Chrome of Firefox browser.

Safari bladwijzers en wachtwoorden exporteren

Bladwijzers exporteren

Om te beginnen opent u de Safari browser. Ga naar het menu ‘Archief’ in de bovenste menubalk, kies ‘Exporteer’ en vervolgens ‘Bladwijzers’.

Exporteer bladwijzers uit Safari

Dit slaat uw bladwijzers op als een HTML-bestand, dat door de meeste browsers wordt ondersteund.

Safari bladwijzers opslaan als HTML-bestand

Open de nieuwe browser waarnaar u wilt overstappen en zoek naar de optie om bladwijzers te importeren. Dit is meestal te vinden in het menu ‘Bladwijzers’ of ‘Favorieten’. Selecteer het HTML-bestand dat u heeft geëxporteerd van Safari om uw bladwijzers te importeren.

Wachtwoorden exporteren

Om te beginnen opent u de Safari browser. Ga naar het menu ‘Archief’ in de bovenste menubalk, kies ‘Exporteer’ en vervolgens ‘Wachtwoorden’.

Wachtwoorden exporteren uit Safari

Eerst krijgt u een melding dat u zeker weet of u de wachtwoorden wilt exporteren. Uw wachtwoorden worden zonder versleuteling bewaard en zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot het geëxporteerde bestand. Klik op ‘Exporteer wachtwoorden’ als u dit risico accepteert en de wachtwoorden wilt gaan exporteren.

Lees ook
Spraakaankondigingen inschakelen op Mac

Wachtwoorden exporteren Safari waarschuwing

Dit slaat uw bladwijzers op als een CSV-bestand, dat door de meeste browsers wordt ondersteund.

Safari wachtwoorden opslaan

Safari probeert wachtwoorden te exporteren uit uw iCloud-sleutelhanger. Hiervoor is het wachtwoord nodig van uw gebruikersaccount.

Safari wachtwoorden exporteren sleutelhanger

U heeft nu uw wachtwoorden succesvol geëxporteerd naar de gekozen locatie. Op deze locatie vind u een CSV-bestand met alle websites, gebruikersnamen en wachtwoorden in platte tekst.

Safari bladwijzers importeren in Google Chrome

Om de geëxporteerde Safari bladwijzers in Google Chrome te importeren klikt u rechtsbovenin Google Chrome op het menu pictogram. In het menu klik op ‘Bookmarks en lijsten’ en vervolgens op ‘Bookmarks en instellingen importeren’. Selecteer ‘HTML-bestand met bookmarks’ en kies het geëxporteerde HTML-bestand met Safari bladwijzers.

Bladwijzers van Safari importeren in Google Chrome

Safari wachtwoorden importen in Google Chrome

Om de geëxporteerde Safari wachtwoorden in Google Chrome te importeren gaat u naar: https://passwords.google.com/options?ep=1. Klik op “Wachtwoorden importeren” en selecteer het geëxporteerde CSV-bestand met Safari wachtwoorden.

Safari wachtwoorden importeren in Google Chrome browser

Safari bladwijzers importeren in Firefox

Om de geëxporteerde Safari bladwijzers in Firefox te importeren klikt u rechtsbovenin Firefox op het menu pictogram. In het menu klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op tabblad ‘Algemeen’. Klik hierna op ‘Gegevens importeren’. Selecteer ‘Bladwijzers uit HTML-bestand’ en kies het geëxporteerde HTML-bestand met Safari bladwijzers door op ‘Bestand selecteren’ te klikken.

Safari bladwijzers importeren in Firefox

Safari wachtwoorden importeren in Firefox

Om de geëxporteerde Safari wachtwoorden in Firefox te importeren klikt u rechtsbovenin Firefox op het menu pictogram. In het menu klik op ‘Wachtwoorden’. In de rechterbovenhoek klik op de “…” knop, klik in het menu op ‘Uit bestand importeren’ en kies het CSV-bestand met Safari wachtwoorden.

Safari wachtwoorden importeren in Firefox browser

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *