Apps verplaatsen naar een andere schijf in Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows 10 maakt het makkelijker dan ooit om te bepalen waar uw gedownloade applicaties en software is geïnstalleerd.
Er is nu geen reden om u zorgen te maken over het verplaatsen van al uw apps naar een andere interne schijf, of zelfs naar een verwijderbare USB-stick.

In het geval dat u ruimte moet creëren op uw primaire harde schijf, met slechts een paar klikken van uw muis kunt u de apps verplaatsen naar de opslagruimte die het beste bij u past.

Locatie wijzigen waar applicaties zijn geinstalleerd in Windows 10

Niet iedereen weet dat het simpel is om de locatie waar apps worden geinstalleerd niet altijd de C schijf hoeft te zijn. Het gros van de mensen echter, heeft de locatie voor applicaties en bestanden standaard op de C schijf. Mocht u de locatie van deze bestanden en applicaties willen wijzigen naar een andere schijf lees dan verder.

Klik met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Selecteer Systeem uit het start menu.

start menu windows 10

Open links in het menu, de Opslag instellingen. In de Meer opslaginstellingen klik op Wijzigen waar nieuwe inhoudt wordt opgeslagen.

opslag instellingen windows 10

Selecteer de schijf, in het venster waar nieuwe apps worden opgeslagen. Zorg ervoor dat u schijf of partitie door Windows wordt herkend.

Uw nieuwe apps die worden geinstalleerd in Windows worden nu op de door u gekozen schijf of partitie geinstalleerd. Echter, bestaande applicaties zijn nog niet verplaatst, lees verder hoe u bestaande applicaties kunt verplaatsen naar de nieuwe schijf of partitie.

wijzigen waar nieuwe inhoudt wordt opgeslagen windows 10

Apps verplaatsen naar een andere schijf

Belangrijk om te weten is dat als u applicaties naar een externe schijf zoals een USB stick of andere apparaat wat gekoppeld is aan de computer verplaatst, is dat als u de verbinding verbreekt de apps niet meer beschikbaar zijn.

Let dus goed op waar u de apps naar verplaatst.

Klik met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Selecteer Apps en onderdelen uit het start menu.

apps en onderdelen windows 10

Selecteer de applicatie uit de lijst en klik op de verplaatsen knop. U kunt u de locatie kiezen, zoals een D schijf of andere schijf die is aangemaakt door uw media.

Let wel, niet alle apps zijn te verplaatsen, bijvoorbeeld Applicaties die door Microsoft zijn voorgeinstalleerd.

apps verplaatsen

Zo simpel is het om bestaande applicaties te wijzigen naar een andere locatie. U kunt door het verplaatsten ruimte besparen op de C drive, maar nogmaals let wel er wel op dat de applicatie alleen beschikbaar is als de nieuwe schijf ook beschikbaar is.

Bedankt voor het lezen.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓