Taakbeheer openen en gebruiken in Windows 11 of 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Taakbeheer is al sinds Windows NT (Windows 2000) een essentieel onderdeel van het Windows besturingssysteem.

Windows taakbeheer stelt gebruikers in staat om taken (“processen”), opstartende programma’s, services en de algehele prestaties van de computer te bekijken.

Taakbeheer heeft verschillende tabbladen die verschillende functies en gebruiksmogelijkheden bieden. In Windows 11 en in Windows 10 biedt Taakbeheer de volgende tabbladen: Processen, Prestaties, App-geschiedenis, Opstarten, Gebruikers, Details en Services.

Taakbeheer

Al deze verschillende tabbladen kunt u gebruiken om de prestaties van verschillende onderdelen in Windows te controleren, aan te passen of te sluiten. U ziet niet alleen verschillende onderdelen, maar ook een beperkte prestatie en historie weergave van hardware dat onderdeel is van uw computer.

Taakbeheer in Windows 11 of Windows 10

Processen

Het tabblad Processen is het eerste tabblad dat zichtbaar is wanneer Taakbeheer wordt geopend. Het toont alle Windows-toepassingen en processen die momenteel op de computer worden uitgevoerd.

Prestaties

Het tabblad Prestaties toont de beschikbare systeembronnen van de computer, inclusief hoeveel CPU, geheugen, schijfruimte, Ethernet en/of Wi-Fi data wordt gebruikt. Windows toont ook de grafiek van het gebruik voor elke bron terwijl ze worden gebruikt.

App-geschiedenis

Het tabblad App-geschiedenis toont de algemene geschiedenis van alle Windows store apps die op de computer zijn uitgevoerd. U ziet de CPU-tijd, netwerk, netwerk met datalimiet en de tegelupdates.

Opstarten

Het tabblad Opstarten toont elk programma/app dat met Windows wordt gestart en de invloed ervan op de belasting van het computersysteem. Dit tabblad wordt meestal gebruikt om apps in of uit te schakelen bij het opstarten met Windows.

Gebruikers

Het tabblad Gebruikers toont alle gebruikers die op de computer zijn ingelogd. Men kan dit tabblad gebruiken om andere gebruikers te ontkoppelen of van het systeem af te melden.

Details

Het tabblad Details toont alle details van elk van de processen die op de computer op dat moment zijn gestart.

Services

Het tabblad Services toont alle Windows Services die momenteel op de computer draaien. Dit tabblad kan worden gebruikt om services die op de computer draaien te stoppen of te beëindigen.

Taakbeheer openen in Windows 11

Zoals hierboven vermeld, is Taakbeheer een zeer nuttig hulpmiddel om de prestaties van Windows te bepalen en inzicht te krijgen in taken en processen en hun invloed op de prestaties van uw systeem.

Er zijn verschillende manieren om Taakbeheer te openen. Dit zijn de vele manieren om Taakbeheer te openen in Windows 11:

U kunt drukken op CTRL + ALT + DEL. Klik daarna op Taakbeheer.

Taakbeheer openen via ctrl alt del

Een handige snelkoppeling om taakbeheer te openen is door op CTRL + SHIFT + ESC te drukken. Taakbeheer wordt daarna direct geopend.

U kunt ook op de startknop klikken en daarna zoeken op taakbeheer. Klik op het taakbeheer resultaat.

Taakbeheer openen via startmenu

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓