3 tips om een probleem in Windows op te lossen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Iedereen heeft wel eens een probleem met Windows of met een specifiek onderdeel van Windows. In elk geval is er wel een specifieke oplossing voor een Windows probleem. Er zijn echter ook oplossingen die u kunt inzetten om een probleem op te lossen die generiek zijn voor meerdere problemen.

In Windows zijn een aantal onderdelen ingebouwd die problemen kunnen oplossen. Denk hierbij aan problemen met een Windows update of een beschadigd systeembestand. In deze instructie geef ik u 3 tips hoe u problemen in Windows kunt oplossen.

Het is aan te raden als u een probleem ervaart in Windows te beginnen met het inzetten deze tips. De onderstaande tips kunnen dus meerdere problemen in Windows oplossen!

3 tips om een Windows probleem op te lossen

System File Checker (SFC)

System File Checker is een applicatie die automatisch beschadigde of ontbrekende systeembestanden kan herstellen in Windows. Als er systeembestand problemen veroorzaakt dan kan er in Windows van alles misgaan, denk aan vastlopers, blauw scherm, een traag systeem, foutmeldingen etc.

System File Checker afgekort SFC kan deze belangrijke systeembestanden herstellen.

Open een nieuwe opdracht-prompt als Administrator. Type in het venster van de opdrachtprompt het volgende:

SFC /scannow

System File Checker wordt nu uitgevoerd. Het SFC proces kan wel tot 2 uur duren, even geduld dus. Als er problemen worden gevonden in Windows worden deze problemen automatisch opgelost.

system file checker uitvoeren

DISM (Deployment Image Servicing and Management)

DISM kunt u inzetten als u problemen ervaart met Windows update. Bijvoorbeeld als een foutieve update is geinstalleerd of u mist een update. Alle problemen met updates kunt u met DISM oplossen. Als de Windows update client zelf (dus de applicatie waarmee u Windows update) is beschadigd kunt u onderstaande commando niet uitvoeren.

Open een nieuwe opdracht-prompt als Administrator. Type in het venster van de opdrachtprompt het volgende:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

dism windows update bestanden repareren

DISM gebruikt Windows update om problemen met updates te herstellen via het internet. Als uw Windows update client is beschadigd dan dient u het commando als volgt uit te voeren.

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:D:\RepairSource\Windows /LimitAccess

Waar /SOURCE de locatie is van herstel bestanden bijvoorbeeld op uw C of D (CD/DVD) drive, bijvoorbeeld een Windows installatie CD of USB.

Windows Repair Toolbox

Een zeer handige applicatie is Windows Repair Toolbox. Deze applicatie is mogelijk voor mensen met technische achtergrond. Met Windows Repair Toolbox kunt u een legio aan problemen identificeren dan wel oplossen in Windows.

Ga naar Windows-Repair-Toolbox.com om Windows Repair Toolbox gratis te downloaden. Geen installatie nodig.

Windows Repair Toolbox

In WRT heb ik aangegeven welke tools u kunt inzetten om problemen in Windows te identificeren en op te lossen. Dit zijn veelal tools waarmee u problemen kunt identificeren, een klein aantal om echt problemen op te lossen.

In Windows Repair Toolbox zijn tools per categorie samengevat. Ook bovenin ziet u tabladen die ook ieder weer een categorie bevatten met daarin verschillende gratis applicatie om problemen in Windows op te lossen.

Ik hoop dat u hiermee het probleem in Windows kunt identificeren en oplossen. Als u hulp nodig heeft kunt u een vraag stellen onderaan in deze instructie!

Bedankt voor het lezen. Succes!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓