3 tips om een probleem in Windows 11 of Windows 10 op te lossen

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Iedereen heeft wel eens een probleem in Windows 10 of Windows 11 met een specifiek onderdeel van Windows. In elk geval is er wel een specifieke oplossing voor een Windows probleem. Er zijn echter ook oplossingen die u kunt inzetten om een probleem op te lossen die generiek zijn voor meerdere problemen.

In Windows zijn een aantal onderdelen ingebouwd die problemen kunnen oplossen. Denk hierbij aan problemen met een Windows-update, beschadigde instellingen of een beschadigd systeembestand. In deze instructie geef ik u 3 tips hoe u problemen in Windows 10 of Windows 11 kunt oplossen.

Het is aan te raden als u een probleem ervaart in Windows te beginnen met het inzetten deze tips. De onderstaande tips kunnen dus meerdere problemen in Windows oplossen!

3 tips om een Windows probleem op te lossen

SFC (System File Checker)

System File Checker is een hulpmiddel die automatisch beschadigde of ontbrekende systeembestanden kan herstellen in Windows. Als er een systeembestand problemen veroorzaakt, dan kan er in Windows van alles misgaan, denk aan vastlopers, blauw scherm, een traag systeem, foutmeldingen etc.

System File Checker afgekort (“SFC”) kan deze belangrijke systeembestanden automatisch voor u herstellen.

Om te beginnen dient u een opdrachtprompt als administrator te openen. Klik op zoeken in de taakbalk. In het zoekvenster type: opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

Opdrachtprompt uitvoeren als administrator

In het opdrachtprompt venster geeft u het volgende commando in:

SFC /scannow

System File Checker wordt nu uitgevoerd. Het SFC proces kan wel tot 2 uur duren. Het is niet aan te raden om dit herstelproces te onderbreken. Als er problemen worden gevonden in Windows worden deze problemen automatisch hersteld.

sfc uitvoeren

DISM (Deployment Image Servicing and Management)

“DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth” is een Dism-commando dat een scan uitvoert op corruptie en problemen repareert die het vindt met het Windows-besturingssysteem.

Om te beginnen dient u een opdrachtprompt als administrator te openen. Klik op zoeken in de taakbalk. In het zoekvenster type: opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

Opdrachtprompt uitvoeren als administrator

In het opdrachtprompt venster geeft u het volgende commando in om de automatische herstelactie te starten:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

dism uitvoeren

Windows Repair Toolbox

Een zeer handig hulpmiddel is Windows Repair Toolbox. Deze applicatie is mogelijk voor mensen met technische achtergrond. Met Windows Repair Toolbox kunt u een legio aan problemen identificeren, dan wel oplossen in Windows.

Ga naar Windows-Repair-Toolbox.com om Windows Repair Toolbox gratis te downloaden. Geen installatie nodig.

Windows Repair Toolbox

In WRT heb ik aangegeven welke tools u kunt inzetten om problemen in Windows te identificeren en op te lossen. Dit zijn vaak tools waarmee u problemen kunt identificeren, een klein aantal om echt problemen op te lossen.

In Windows Repair Toolbox zijn tools per categorie samengevat. Ook bovenin ziet u tabbladen die ook ieder weer een categorie bevatten met daarin verschillende gratis applicatie(s) om problemen in Windows op te lossen.

Ik hoop dat u hiermee het probleem in Windows kunt identificeren en oplossen. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!