Geinstalleerd door je beheerder extensie verwijderen uit Chrome

Als Google Chrome-extensie een bericht “Geïnstalleerd door je beheerder” weergeeft bij het starten van Google Chrome of tijdens het beheren van een browser extensie. Mogelijk heeft u dan adware in uw web browser en op uw computer.

Een browser extensie die u zelf niet in Google Chrome hebt geïnstalleerd en die het bericht “Geïnstalleerd door je beheerder” weergeeft, is mogelijk geforceerd geïnstalleerd door een adware applicatie die uw Google Chrome instellingen probeert te beheren door een policy af te dwingen.

Bijvoorbeeld een browser extensie die het nieuwe tabblad in Chrome vervangt voor een nieuw tabblad dat u helemaal niet wilt gebruiken, of een browser extensie die opdringerige advertenties in de Chrome-webbrowser weergeeft.

Er zijn verschillende voorbeelden van ongewenste browser extensies die Google Chrome-instellingen forceren via het beleid “Geïnstalleerd door je beheerder” of “Geïnstalleerd door bedrijfsbeleid“. Er verschijnt dan een melding:

Is dit de nieuwe pagina met tabbladen die je had verwacht?

Een extensie heeft de pagina gewijzigd die wordt weergegeven wanneer je een nieuwe tabblad opent. Als je deze wijzigingen niet wilt aanbrengen, kun je je vorige instellingen herstellen.
Geïnstalleerd door je beheerder.

Het is ook goed mogelijk dat de melding “Geïnstalleerd door je bedrijfsbeleid” wordt weergegeven. Dit heeft dan mogelijk niets van doen met adware, maar meer met instellingen die geforceerd zijn in de web browser door de beheerder van de computer.

Als U de beheerder niet bent van de computer of het apparaat kunt U de instellingen mogelijk ook niet wijzigen. Als U wel de beheerder bent, volg dan onderstaande instructies om het policy te verwijderen uit Google Chrome.

geïnstalleerd door je beheerder

Geïnstalleerd door je beheerder of Geïnstalleerd door bedrijfsbeleid verwijderen uit Google Chrome

In deze instructie, zal ik uitleggen hoe u de extensie of instelling geïnstalleerd door de beheerder of bedrijfsbeleid kunt verwijderen.

Open een MS-DOS venster als Administrator. Klik met de rechtermuisknop op de startknop van Windows, kies uit het menu: Command-prompt (Admin). U kunt ook in de Microsoft Windows zoekbalk “cmd” typen, rechtsklikken op cmd.exe en selecteer Uitvoeren als Administrator.

Typ de volgende commando’s op volgorde, na elke opdracht bevestigt u de opdracht met een ENTER op uw toetsenbord.

RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers”
RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicy”
gpupdate /force

Na het uitvoeren van de commando’s in het ms-dos venster kunt u het venster sluiten. Ik raad U aan om een gratis virusscan uit te voeren met Malwarebytes om uw computer te controleren op de aanwezigheid van adware.

In de meeste gevallen, let wel: meeste, is adware verantwoordelijk voor het instellen van geforceerde policy’s in Google Chrome.

Ik hoop dat deze Google Chrome instructie U geholpen heeft.
Vragen of commentaar kunt U plaatsen in het commentaar veld onder dit artikel.

Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddelde: 5,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie