More
  Startpagina Handige tips Google Chrome Geinstalleerd door je beheerder extensie verwijderen uit Chrome

  Geinstalleerd door je beheerder extensie verwijderen uit Chrome

  Als Google Chrome-extensie een bericht “Geïnstalleerd door je beheerder” weergeeft bij het starten van Google Chrome of tijdens het beheren van een browser extensie. Mogelijk heeft u dan adware in uw web browser en op uw computer.

  Een browser extensie die u zelf niet in Google Chrome hebt geïnstalleerd en die het bericht “Geïnstalleerd door je beheerder” weergeeft, is mogelijk geforceerd geïnstalleerd door een adware applicatie die uw Google Chrome instellingen probeert te beheren door een policy af te dwingen.

  Bijvoorbeeld een browser extensie die het nieuwe tabblad in Chrome vervangt voor een nieuw tabblad dat u helemaal niet wilt gebruiken, of een browser extensie die opdringerige advertenties in de Chrome-webbrowser weergeeft.

  Er zijn verschillende voorbeelden van ongewenste browser extensies die Google Chrome-instellingen forceren via het beleid “Geïnstalleerd door je beheerder” of “Geïnstalleerd door bedrijfsbeleid“. Er verschijnt dan een melding:

  Is dit de nieuwe pagina met tabbladen die je had verwacht?

  Een extensie heeft de pagina gewijzigd die wordt weergegeven wanneer je een nieuwe tabblad opent. Als je deze wijzigingen niet wilt aanbrengen, kun je je vorige instellingen herstellen.
  Geïnstalleerd door je beheerder.

  Het is ook goed mogelijk dat de melding “Geïnstalleerd door je bedrijfsbeleid” wordt weergegeven. Dit heeft dan mogelijk niets van doen met adware, maar meer met instellingen die geforceerd zijn in de web browser door de beheerder van de computer.

  Als U de beheerder niet bent van de computer of het apparaat kunt U de instellingen mogelijk ook niet wijzigen. Als U wel de beheerder bent, volg dan onderstaande instructies om het policy te verwijderen uit Google Chrome.

  geïnstalleerd door je beheerder

  Geïnstalleerd door je beheerder of Geïnstalleerd door bedrijfsbeleid verwijderen uit Google Chrome

  In deze instructie, zal ik uitleggen hoe u de extensie of instelling geïnstalleerd door de beheerder of bedrijfsbeleid kunt verwijderen.

  • Open een MS-DOS venster als Administrator.
  • Klik met de rechtermuisknop op de startknop van Windows, kies uit het menu: Command-prompt (Admin). U kunt ook in de Microsoft Windows zoekbalk “cmd” typen, rechtsklikken op cmd.exe en selecteer Uitvoeren als Administrator.

  Typ de volgende commando’s op volgorde, na elke opdracht bevestigt u de opdracht met een ENTER op uw toetsenbord.

  RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers”
  RD /S /Q “%WinDir%\System32\GroupPolicy”
  gpupdate /force

  • Na het uitvoeren van de commando’s in het ms-dos venster kunt u het venster sluiten.
  • Herstart uw computer.

  Ik raad U aan om een gratis virusscan uit te voeren met Malwarebytes om uw computer te controleren op de aanwezigheid van adware.

  In de meeste gevallen, let wel: meeste – is adware verantwoordelijk voor het instellen van geforceerde policy’s in Google Chrome.

  Google Chrome beleid nog steeds niet weg?

  Open Google Chrome. Ga naar de chrome extensies, type: chrome://extensions/ in uw Chrome adres balk.

  Klik in de rechterbovenhoek in Chrome op “Ontwikkelaars modus”.

  google chrome ontwikkelaars modus aanzetten

  U heeft nu ontwikkelaars modus aangezet in Google Chrome. Klik vervolgens op de Details van Google Chrome browser extensie die geforceerd is door een beleid of beheerder.

  Ik heb helaas geen voorbeeld van een extensie die geforceerd is in Google Chrome, dus de afbeeldingen zijn voorbeelden.

  Als u de details van de browser extensie heeft geopend, zoek naar: ID. Selecteer het ID en kopieer het ID op het klembord (rechtermuisknop > kopieren). Dit ID hebben we later nodig.

  browser extensie id google chrome

  Klik op de Windows start knop met de rechtermuisknop, selecteer Uitvoeren uit het menu.

  In het uitvoeren venster type: regedit.exe

  De Windows register-editor wordt nu geopend. Klik op de mapjes in de menu structuur en open:

  HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/POLICIES/GOOGLE/CHROME/ExtensionInstallForceList

  Klik op de sleutel waar van het ID hetzelfde is als het eerder gekopieerde browser extensie ID.

  Rechtsklik op de sleutel en selecteer verwijderen. Herstart nu Google Chrome, kijk of de browser extensie is verwijderd.

  Ik hoop dat deze Google Chrome instructie U geholpen heeft.
  Vragen of commentaar kunt U plaatsen in het commentaar veld onder dit artikel.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  6 REACTIES

  1. Er staat plots: “beheerd door je organisatie” in mijn menu ‘rechtsklik op drie puntjes’ Maar het betreft mijn eigen prive computer, en niks van organisatie of wat dan ook. Het betreft “Quic”. Ik wil dat niet, ik ‘mot’ dat niet, ik heb niemand geautorisserd of opdracht gegeven om deze extensie te plaatsen. Kortom; ik wil hem weg ! Graag hulp over hoe deze ongewenste gast uit mijn computer te verwijderen.

   • Heeft u de instructies in het artikel opgevolgd? In de meeste gevallen moet het daarmee lukken. Graag uw reactie, dan kan ik kijken wat ik nog kan betekenen.

  2. Stefan,
   Bij mij stond ook dat mijn browser beheerd word door je organisatie, ik heb je bovenstaande oplossingen via cmd als administrator toegepast en een scan uitgevoerd met Malwarebytes, geen malware of adware gevonden, daarna laptop terug opgestart en chrome geopend, gaan kijken bij de instellingen en de melding stond er nog steeds. Helaas werkte je oplossing bij mij niet. Misschien nog een andere optie?
   ik kijk er alvast naar uit!

   • Hallo, ik heb nog een tip toegevoegd, ik hoop dat deze tip voor u werkt. In het artikel onder kopje: Google Chrome beleid nog steeds niet weg?
    Succes!

  3. Hallo, Ook ik krijg de plugin niet weg. Tot stap HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/POLICIES/GOOGLE/CHROME/ExtensionInstallForceList ging het goed. Echter staat er bij mij onder policies geen Google…. Heb bijna alle mapjes (en dat zijn er nogal wat!) open geklikt maar kan ook geen CHROME/ExtensionInstallForceList vinden. Is er nog een andere oplossing?

   • 1. Download dit bestand en voer het uit als Administrator (belangrijk anders werkt het niet)
    https://www.pc-tips.info/downloads/chrome_policies_verwijderen.zip

    2. Open Google Chrome, in de adres balk type of kopieer en plak:
    chrome://extensions/ vind die extensie die geforceerd is en verwijder de extensie.

    2.1 Indien het niet werkt. Open Google Chrome, in de adres balk type of kopieer en plak:
    chrome://settings/resetProfileSettings?origin=userclick&search=reset

    Probleem opgelost?

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...