Favorieten exporteren uit Microsoft Edge naar Google Chrome

Stefan
Favorieten exporteren uit Microsoft Edge naar Google Chrome

Als u Windows gebruikt dan wordt de Microsoft Edge browser ingesteld als standaard browser. Microsoft biedt alleen Microsoft Edge aan als standaard browser, alle andere browsers moet u zelf installeren.

Ondanks dat Edge steeds beter wordt en ook grotendeels gebruik maakt van dezelfde techniek als Google Chrome, installeren mensen nog steeds massaal de Google Chrome browser naast Edge.

De Google Chrome browser heeft een aantal voordelen tegenover Microsoft Edge, en deze voordelen worden vooral duidelijk als u ook gebruik maakt van een Google-account, bijvoorbeeld een Gmail e-mail adres.

Het is dan ook niet ongebruikelijk dat veel mensen op een later moment willen wisselen van de standaard Microsoft Edge browser naar de Google Chrome browser. Op het moment dat u gaat wisselen wilt u mogelijk oude data vanuit Edge exporteren en weer importeren in Google Chrome.

In deze gids leest u hoe u favorieten kunt exporteren uit Microsoft Edge en kunt importeren in de Google Chrome browser.

Favorieten exporteren uit Microsoft Edge naar Google Chrome

In Google Chrome kunt u gegevens importeren, dat kan direct vanuit een aantal browsers naar Chrome. Helaas niet voor Microsoft Edge.

Op het moment dat u favorieten van Edge naar Chrome wilt verplaatsen dient u deze eerst als HTML-bestand te exporteren uit Edge en via Google Chrome weer opnieuw te importeren.

Open de Microsoft Edge browser. Klik op het favorieten pictogram in de adresbalk. Klik vervolgens op de drie horizontale puntjes en daarna op favorieten exporteren.

Favorieten exporteren uit de Microsoft Edge browser

U gaat nu de favorieten uit Microsoft Edge opslaan op uw computer als een HTML-bestand. Dit HTML-bestand gaan we zo meteen importeren in Google Chrome.

Kies een bekende locatie, bijvoorbeeld het bureaublad en klik op Opslaan.

Microsoft Edge favorieten opslaan als HTML-bestand

Sluit nu de Microsoft Edge browser.

Het is nu tijd om de Google Chrome browser te openen. Klik in de rechterbovenhoek op het menu en in het menu klik op Instellingen.

Google Chrome instellingen openen

Klik op Bookmarks en instellingen importeren.

Bookmarks en instellingen importeren in Google Chrome

Selecteer HTML-bestand met bookmarks uit de lijst. Klik vervolgens op de Bestand kiezen knop.

HTML bestand met bookmarks importeren

Selecteer het HTML-bestand met alle favorieten uit Microsoft Edge die we eerder hebben geëxporteerd. Klik op Openen.

Favorieten importereren uit Edge in Google Chrome

Alle favorieten zijn nu geïmporteerd. Schakel de optie “Bookmarkbalk bekijken” in en klik op Klaar.

Bookmarks uit Edge geimporteerd in Google Chrome

U ziet nu een werkbalk bovenin Google Chrome met “Geïmporteerd” daar vind u de geïmporteerde favorieten.

Werkbalk met favorieten

Om de bookmarkbalk vervolgens aan te passen met de geïmporteerde favorieten typt u “chrome://bookmarks/” in de adresbalk.

U kunt nu de bookmarkbalk aanpassen naar wens. Zo kunt u een nieuwe favorieten map aanmaken, de naam wijzigen, mappen verwijderen, kopiëren en plakken.

Bookmarkbalk aanpassen in Google Chrome

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Microsoft Edge verwijderen.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

1 reactie
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *