Google Chrome download balk onderaan terugzetten

Stefan
Google Chrome download balk onderaan terugzetten

In de nieuwste versie van Google Chrome is de prominente downloadbalk onderin de browser vervangen door een downloadpictogram in de rechterbovenhoek.

Dit downloadpictogram is minder zichtbaar en daardoor ook niet makkelijk aan te klikken. Nog steeds zijn er veel mensen die alles liever bij het oude laten en hierom de downloadbalk onderin terug willen.

downloadbalk terugzetten in google chrome

Dit is mogelijk door in Google Chrome in de verborgen instellingen een bepaalde instelling aan te passen. Hoe dit werkt leest u in deze gids.

Google Chrome download balk onderaan terugzetten

Om te beginnen opent u de Google Chrome browser. In de adresbalk type:

chrome://flags/

In de zoekbalk zoekt u naar “download bubble”. U wijzigt vervolgens de volgende twee experimentele opties naar “disabled”.

  • Enable download bubble
  • Enable download bubble v2

download bubble uitschakelen in Google Chrome

Klik vervolgens rechtsonderin op “Relaunch” om de Chrome browser te herstarten. Na de herstart ziet u dat de downloadbalk onderin weer terug is en dat het downloadpictogram rechtsbovenin is vervangen.

Optioneel: Als u het downloadpictogram weer terug wilt zetten, dan klikt u in de experimentele opties op de “Reset all” knop en herstart u de Chrome browser.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
  1. Beste Stefan, heb geprobeerd maar lukt niet want de opties die je weergeeft zijn er helaas niet. Heb foto van gemaakt maar weet niet hoe ik dit in bijlage naar je kan toesturen.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *