Google Chrome updaten? Zo werkt het!

Stefan
Google Chrome updaten Zo werkt het

Google Chrome updaten is belangrijk. De nieuwste versie van Google Chrome bevat beveiligingsupdates en biedt nieuwe functies. Er worden constant nieuwe problemen opgelost met een nieuwe versie van Google Chrome, daarom is het updaten van Google Chrome nodig op alle apparaten.

Zonder deze regelmatige beveiligingsupdates gebruikt u uiteindelijk een Google Chrome browser die kwetsbaar is voor aanvallen. Een schadelijke website die u in Chrome opent, kan uw browser in gevaar brengen en malware op uw pc installeren, alleen maar door de website te openen.

Het updaten van Google Chrome gebeurt door een automatisch update proces. Het is een specifiek proces wat door Chrome wordt beheerd die elke keer als u de browser opstart controleert of er nieuwe versie beschikbaar is om te downloaden en te installeren. De meeste updates worden om de 2-3 weken beschikbaar gesteld voor alle Chrome gebruikers. Als er een kritieke fout gevonden wordt in Google Chrome dan wordt een beveiligingsupdate geïnstalleerd als deze beschikbaar is.

Zoals aangegeven is het update proces van Google Chrome een automatisch proces. U hoeft het in principe niet handmatig uit te voeren, dit kan wel. Het is mogelijk om via de Google Chrome instellingen handmatig te controleren op een nieuwe update en deze dan door het update proces te laten installeren. Dit update proces is op alle apparaten hetzelfde, bijvoorbeeld een Windows-computer of een Mac computer.

Het installeren van nieuwe updates in Google Chrome beïnvloed niet uw browser instellingen, browser historie of geïnstalleerde extensies.

Google Chrome updaten

Open de Google Chrome browser. Klik vervolgens op het menu, in het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde in het menu klikt u vervolgens op “Over Chrome”.

Over Chrome

Google Chrome gaat vervolgens controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn dan zal Google Chrome deze zelf downloaden en installeren.

Chrome updaten

Na het installeren krijgt u de melding “Bijna klaar met updaten. Start Chrome opnieuw om de update af te ronden.” Klik vervolgens op “Opnieuw starten” om de installatie van de update af te ronden.

Google Chrome browser opnieuw starten om updates te voltooien

U heeft nu met succes handmatig een update geïnstalleerd voor de Google Chrome browser. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Google Chrome wil niet updaten.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *