Google Chrome updaten? Zo werkt het!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Google Chrome updaten is belangrijk. De nieuwste versie van Google Chrome bevat beveiligingsupdates en biedt nieuwe functies. Er worden constant nieuwe problemen opgelost met een nieuwe versie van Google Chrome, daarom is het updaten van Google Chrome nodig op alle apparaten.

Zonder deze regelmatige beveiligingsupdates gebruikt u uiteindelijk een Google Chrome browser die kwetsbaar is voor aanvallen. Een schadelijke website die u in Chrome opent, kan uw browser in gevaar brengen en malware op uw pc installeren, alleen maar door de website te openen.

Het updaten van Google Chrome gebeurt door een automatisch update proces. Het is een specifiek proces wat door Chrome wordt beheerd die elke keer als u de browser opstart controleert of er nieuwe versie beschikbaar is om te downloaden en te installeren. De meeste updates worden om de 2-3 weken beschikbaar gesteld voor alle Chrome gebruikers. Als er een kritieke fout gevonden wordt in Google Chrome dan wordt een beveiligingsupdate geïnstalleerd als deze beschikbaar is.

Zoals aangegeven is het update proces van Google Chrome een automatisch proces. U hoeft het in principe niet handmatig uit te voeren, dit kan wel. Het is mogelijk om via de Google Chrome instellingen handmatig te controleren op een nieuwe update en deze dan door het update proces te laten installeren. Dit update proces is op alle apparaten hetzelfde, bijvoorbeeld een Windows-computer of een Mac computer.

Het installeren van nieuwe updates in Google Chrome beïnvloed niet uw browser instellingen, browser historie of geïnstalleerde extensies.

Google Chrome updaten

Open de Google Chrome browser. Klik vervolgens op het menu, in het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde in het menu klikt u vervolgens op “Over Chrome”.

Over Chrome

Google Chrome gaat vervolgens controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn dan zal Google Chrome deze zelf downloaden en installeren.

Chrome updaten

Na het installeren krijgt u de melding “Bijna klaar met updaten. Start Chrome opnieuw om de update af te ronden.” Klik vervolgens op “Opnieuw starten” om de installatie van de update af te ronden.

Google Chrome browser opnieuw starten om updates te voltooien

U heeft nu met succes handmatig een update geïnstalleerd voor de Google Chrome browser. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Google Chrome wil niet updaten.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!