Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Markeren wat u aanklikt in de Google Chrome browser

Google Chrome bevat net als andere browsers enkele toegankelijkheidsfuncties. Deze functies helpen de gebruiker met bepaalde functionaliteit in het geval van een beperking.

Als u een visuele beperking heeft dan kan het nuttig zijn om tekst, links of objecten waar u op klikt in Google Chrome te markeren. Hiermee wordt snel duidelijk waar u op heeft geklikt en waar de focus of cursor zich op dat moment begeeft.

Om tekst, links of objecten snel te markeren heeft Google Chrome de volgende functie toegevoegd in de toegankelijkheids instellingen “Een snelle markering bekijken op het object waarop de focus is geplaatst”.

Markeren wat u aanklikt in de Google Chrome browser

Open de Google Chrome browser. In de rechterbovenhoek klik op het menu pictogram. In het menu klik vervolgens op “Instellingen”. In de instellingen klikt u links in het menu op “Toegankelijkheid”.

Schakel vervolgens de volgende functie “Een snelle markering bekijken op het object waarop de focus is geplaatst” in door erop te klikken.

Een snelle markering bekijken op het object waarop de focus is geplaatst

Elke keer als u nu een link, tekst of object aanklikt in de Google Chrome browser, dan ziet u een zwart kader om het object verschijnen. Dit kader blijft voor enkele secondes actief zodat u kunt bepalen wat u heeft aangeklikt en waar de cursor zich op dat moment bevind.

Zwart kader met markering in Google chrome

Als u geen gebruik maakt van een muis, maar van een toetsenbord, dan ziet u direct waar de markering zich bevind. Hierdoor kunt u bepalen waar de focus ligt en navigeren naar het gewenste object.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!