Startpagina of homepage knop toevoegen aan Google Chrome

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u Google Chrome opent, dan ziet u in de menubalk geen homepage knop. Dit wordt ook wel de startpagina knop genoemd, omdat een enkele klik de startpagina direct opent.

Als u de homepage knop wilt toevoegen dan dient u dit in te stellen via de instellingen. Na het inschakelen van de homepage knop kunt u ervoor kiezen om een nieuw tabblad te openen, of een aangepast webadres te openen als startpagina.

Het voordeel van de homepage knop is dat u altijd in een tabblad direct de startpagina kunt openen door erop te klikken. Dit is een voordeel als u een bepaalde website gebruikt om vanaf te navigeren, bijvoorbeeld een startpagina met veel gebruikte links.

Startpagina of homepage knop toevoegen aan Google Chrome

Open de Google Chrome browser. In de rechterbovenhoek klik op het menu pictogram. In het menu klik vervolgens op Instellingen.

Instellingen openen in Google Chrome

Aan de linkerzijde in het menu klik u op “Vormgeving”. Om de homepage knop in te schakelen wijzigt u de schakelaar “Homepage-knop bekijken” naar “aan”.

Homepage knop inschakelen in Google Chrome

U heeft nu een keuze om de pagina “Nieuw tabblad” te openen bij een klik op de homepage knop, of om een aangepast webadres te openen. Een aangepast webadres is een websiteadres, of een URL.

Na het aanzetten van de homepage knop vind u dit pictogram links naast de adresbalk. Klik erop om de startpagina of het nieuwe tabblad te openen.

Homepage knop in Google Chrome

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Startpagina knop toevoegen aan Microsoft Edge.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!