3 tips om de Google Chrome Nieuw tabblad pagina aan te passen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het nieuw tabblad in Google Chrome heeft een standaard uiterlijk, in eerste opzich is er niet heel veel wat u aan het nieuw tabblad kunt wijzigen.

Het is echter wel mogelijk om het tabblad te wijzigen met wat alternatieve extensies en functionaliteit.

Als u het nieuwe tabblad in Google Chrome opent ziet u een adresbalk, het Google Chrome logo, en de meest bezochte websites weergegeven in kaders.

Om te beginnen gaan we kijken wat we kunnen aanpassen aan het standaard nieuw tab blad in Chrome.

Google Chrome Nieuw tabblad pagina aanpassen

Snelkoppelingen verwijderen

Het nieuwe tabblad in Google Chrome geeft standaard de websites weer die u het meest heeft bezocht als snelkoppelingen. Deze snelkoppelingen (websites) kunt u uit het overzicht verwijderen.

Ga met de muis over de snelkoppeling, houd uw muis erop, er verschijnen drie puntjes. Klik op de drie puntjes en selecteer Snelkopping bewerken.

snelkoppeling verwijderen google chrome nieuwe tabblad

Er verschijnt nu een nieuw venster waarin u de snelkoppeling kunt bewerken of verwijderen. Klik op verwijderen om de snelkoppeling uit het nieuwe tabblad in Google Chrome te verwijderen.

snelkoppeling verwijderen google chrome

Onderaan in het nieuwe tabblad vind u nog twee opties om de verwijderde snelkoppeling te herstellen of om de standaard snelkoppeling weer te geven.

standaard snelkoppelingen herstellen google chrome

Blank nieuw tabblad instellen

Indien u een wat tragere computer heeft of u wilt liever een compleet wit/blank tabblad dan kunt u met de volgende extensie uw tabblad instellingen op blank/leeg.

Heel simpel, installeer de extensie en het nieuwe tabblad in Chrome is leeg elke keer als u het opent.

Blank tabblad extensie

blank tabblad instellen google chrome

Het instellen van een leeg tabblad in Google Chrome maakt het gebruik van Google Chrome wel een stuk sneller.

Website naar eigen keus instellen als nieuw tabblad

Als u liever een eigen website instelt die opent als u een nieuw tabblad opent dan kan dat met de volgende tip. De browser extensie NewTab redirect helpt u om een website naar eigen keus in te stellen die opent als u een nieuw tabblad opent.

NewTab redirect extensie

Installeer de NewTab redirect extensie. Klik op het puzzel stuk icoon in de Chrome menubalk. Klik daarna op het punaise icoon om de New Tab redirect browser extensie in de menu balk van Google Chrome weer te geven.

extensie on top instellen

Klik op de New Tab redirect extensie in de menu balk. Open de Opties uit het menu om een nieuwe tab website in te stellen.

new tab redirect extensie opties

In de NewTab redirect extensie instellingen. In het veld onder “Redirect URL” vul de website in die u wenst te openen elke keer als er nieuw tabblad wordt geopend in Google Chrome. Klik daarna op de Save knop om de instellingen actief te maken.

nieuw tabblad website instellen

U heeft nu een website ingesteld die wordt geopend bij het openen van een nieuw tabblad in Google Chrome.

Misschien eens een ander thema installeren in Google Chrome?

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

4 REACTIES

 1. Beste Stefan, ik heb een nieuwe laptop met windows 10. Ik heb een paar problemen:

  1. Als ik op de app onder op de taakbalk ‘chrome’ klik dan krijg ik steeds een nieuw venster. Maar ik wil een nieuw tabblad en niet talloze vensters. Hoe verander ik dat?
  2. Ik heb een elitebook van Hp en daarop zit fn lock en Caps lock en in no time heb ik alleen maar hoofdletters ipv kleine letters. Nou kan ik dat uitzetten elke keer maar hoe verander ik het definitief? Want terwijl ik typ verandert dit heel snel.
  3. Op sommige momenten selecteer ik een map in verkenner maar selecteer ik er steeds vier met één klik. Wat doe ik verkeerd?
  4. Onverwacht gaat mijn pc ineens verder met hoofdletters vanwege het intelligente systeem denk ik maar ik vind het zeer frustrerend. Hoe zet ik dit uit? Ik hoop dat je me verder kunt helpen!
 2. Hoi Stefan,

  Ik heb net een vraag gesteld over nieuw tabblad. Ik heb de oplossing gevonden! Je komt er op 2 manieren achter, de vraag in het Engels stellen, of het rondje helemaal rechts boven met pijl naar beneden aanklikken en dan staat daar de URL…. chrome://newtab en die kan ik bij instellingen als tweede pagina laten opstarten.

  Haal mijn eerdere vraag maar weg, of zet dit er bij.

  Met vriendelijke groet,
  Hans

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓