More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Google Chrome 3 tips om de Google Chrome Nieuw tabblad pagina aan te passen

  3 tips om de Google Chrome Nieuw tabblad pagina aan te passen

  Het nieuw tabblad in Google Chrome heeft een standaard uiterlijk, in eerste opzich is er niet heel veel wat u aan het nieuw tabblad kunt wijzigen.

  Het is echter wel mogelijk om het tabblad te wijzigen met wat alternatieve extensies en functionaliteit.

  Als u het nieuwe tabblad in Google Chrome opent ziet u een adresbalk, het Google Chrome logo, en de meest bezochte websites weergegeven in kaders.

  Om te beginnen gaan we kijken wat we kunnen aanpassen aan het standaard nieuw tab blad in Chrome.

  Google Chrome Nieuw tabblad pagina aanpassen

  Snelkoppelingen verwijderen

  Het nieuwe tabblad in Google Chrome geeft standaard de websites weer die u het meest heeft bezocht als snelkoppelingen. Deze snelkoppelingen (websites) kunt u uit het overzicht verwijderen.

  Ga met de muis over de snelkoppeling, houd uw muis erop, er verschijnen drie puntjes. Klik op de drie puntjes en selecteer Snelkopping bewerken.

  snelkoppeling verwijderen google chrome nieuwe tabblad

  Er verschijnt nu een nieuw venster waarin u de snelkoppeling kunt bewerken of verwijderen. Klik op verwijderen om de snelkoppeling uit het nieuwe tabblad in Google Chrome te verwijderen.

  snelkoppeling verwijderen google chrome

  Onderaan in het nieuwe tabblad vind u nog twee opties om de verwijderde snelkoppeling te herstellen of om de standaard snelkoppeling weer te geven.

  standaard snelkoppelingen herstellen google chrome

  Blank nieuw tabblad instellen

  Indien u een wat tragere computer heeft of u wilt liever een compleet wit/blank tabblad dan kunt u met de volgende extensie uw tabblad instellingen op blank/leeg.

  Heel simpel, installeer de extensie en het nieuwe tabblad in Chrome is leeg elke keer als u het opent.

  Blank tabblad extensie

  blank tabblad instellen google chrome

  Het instellen van een leeg tabblad in Google Chrome maakt het gebruik van Google Chrome wel een stuk sneller.

  Website naar eigen keus instellen als nieuw tabblad

  Als u liever een eigen website instelt die opent als u een nieuw tabblad opent dan kan dat met de volgende tip. De browser extensie NewTab redirect helpt u om een website naar eigen keus in te stellen die opent als u een nieuw tabblad opent.

  NewTab redirect extensie

  Installeer de NewTab redirect extensie. Klik op het puzzel stuk icoon in de Chrome menubalk. Klik daarna op het punaise icoon om de New Tab redirect browser extensie in de menu balk van Google Chrome weer te geven.

  extensie on top instellen

  Klik op de New Tab redirect extensie in de menu balk. Open de Opties uit het menu om een nieuwe tab website in te stellen.

  new tab redirect extensie opties

  In de NewTab redirect extensie instellingen. In het veld onder “Redirect URL” vul de website in die u wenst te openen elke keer als er nieuw tabblad wordt geopend in Google Chrome. Klik daarna op de Save knop om de instellingen actief te maken.

  nieuw tabblad website instellen

  U heeft nu een website ingesteld die wordt geopend bij het openen van een nieuw tabblad in Google Chrome.

  Misschien eens een ander thema installeren in Google Chrome?

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x