Netwerkverbinding maken in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Hoewel u met Windows 11 een map kunt delen met iemand anders in uw netwerk, kunt u deze in Windows verkenner toewijzen aan een stationsletter.

Als u een map op een meer professionele manier wilt delen dan maakt u een netwerkverbinding met de map. Daarna wordt de map weergegeven als een lokale schijf, en kunt u of iemand anders in uw netwerk er in de toekomst snel bij.

Netwerkverbinding maken in Windows 11

Open de Windows verkenner.

Windows verkenner openen

Klik links op “Deze PC”. Klik bovenin op de drie horizontale puntjes. Klik daarna op “Netwerkverbinding maken”.

Netwerkverbinding maken

Selecteer de gewenste stationsletters. Geef de locatie voor de netwerkmap in of klik op Bladeren. Selecteer de gedeelde netwerkmap. Klik op OK.

Gedeelde netwerkmap selecteren

Om met de netwerkmap te verbinden bij het opstarten van Windows 11 schakelt u de optie “Opnieuw verbinding maken bij aanmelden” in. Als u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig heeft om met de gedeelde map te verbinden klikt u op “Verbinding maken met andere referenties” en vult u de gevraagde inloggegevens in. Klik op voltooien.

Verbinding maken met netwerkmap

U vindt de aangemaakte netwerkverbinding terug in “Deze PC” in “Netwerklocaties”.

Als u een netwerkverbinding wilt verbreken klikt u met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding, klikt op Meer opties weergeven en daarna op “Verbinding verbreken”.

Netwerkverbinding verbreken

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓