Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Netwerkverbinding maken in Windows 11? Dit is hoe!

Hoewel u met Windows 11 een map kunt delen met iemand anders in uw netwerk, kunt u deze in Windows verkenner toewijzen aan een stationsletter.

Als u een map op een meer professionele manier wilt delen dan maakt u een netwerkverbinding met de map. Daarna wordt de map weergegeven als een lokale schijf, en kunt u of iemand anders in uw netwerk er in de toekomst snel bij.

Netwerkverbinding maken in Windows 11

Open de Windows verkenner.

Windows verkenner openen

Klik links op “Deze PC”. Klik bovenin op de drie horizontale puntjes. Klik daarna op “Netwerkverbinding maken”.

Netwerkverbinding maken

Selecteer de gewenste stationsletters. Geef de locatie voor de netwerkmap in of klik op Bladeren. Selecteer de gedeelde netwerkmap. Klik op OK.

Gedeelde netwerkmap selecteren

Om met de netwerkmap te verbinden bij het opstarten van Windows 11 schakelt u de optie “Opnieuw verbinding maken bij aanmelden” in. Als u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig heeft om met de gedeelde map te verbinden klikt u op “Verbinding maken met andere referenties” en vult u de gevraagde inloggegevens in. Klik op voltooien.

Verbinding maken met netwerkmap

U vindt de aangemaakte netwerkverbinding terug in “Deze PC” in “Netwerklocaties”.

Als u een netwerkverbinding wilt verbreken klikt u met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding, klikt op Meer opties weergeven en daarna op “Verbinding verbreken.

Netwerkverbinding verbreken

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
8 REACTIES
 1. Hoi, heb sinds kort opnieuw Win 11 geïnstalleerd. sindsdien moet ik netwerk referenties invoeren als ik mijn andere pc’s in mijn netwerk wil benaderen. Misschien tips?

 2. L.S.
  Probleem: het maken van een netwerkverbinding.
  Systeem: Windows 11, namen van apparaat en domein (werkgroep) correct ingevoerd.
  NAS is te vinden middels pinging 192.168.178.185 (Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss). echter kan geen netwerkverbinding maken: Deze PC, rechtermuisknop, meer opties weergeven, netwerkverbinding maken: kies letter en selecteer netwerk: “NAS niet zichtbaar te vinden!!! Wat zorgt ervoor dat ik de mappen op de NAS niet zie??

  mvg Koos

  • Hallo,
   controleer of de mappen op de NAS gedeeld zijn op het goede netwerk, of het gebruikersaccount waarmee u de NAS mappen probeert te openen de correcte rechten hebben. Ik vermoed dat er een instellingen in de NAS zelf niet goed zit. Succes!

 3. Goedemiddag ik krijg heel vaak een blauw scherm met een stopcode wat kan ik hier aan doen heb het soms drie in vijf minuten dat is vervelend

  • Hallo, dat is vaak zeer ingewikkeld om de oorzaak te achterhalen. Als u Windows 10 of Windows 11 gebruikt weet ik uit ervaring dat het vaak voorkomt door hardware die is gekoppeld aan de PC, denk aan printers, een externe harde schijf of een ander USB apparaat. Het loskoppelen van randapparaat kunt u proberen. Ik hoop dat u hiermee iets kunt.
   Succes! Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!