More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Mac OSX Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera.

  mac camera werkt niet In sommige gevallen werkt de ingebouwde FaceTime-HD camera niet, hiervoor zijn meerdere redenen te bedenken.

  In dit artikel geef ik meerdere tips om te kijken of met de onderstaande tips de Mac ingebouwde of externe Mac camera weer werkend is te krijgen.

  Mac Camera werkt niet

  Controleer of de Camera wordt herkend

  Om te beginnen is het handig om te controleren of de ingebouwde of externe camera wel wordt herkend in Mac OS.

  Klik links bovenin op het Apple icoon (). Klik op Over deze Mac uit het menu.

  Klik daarna op de Systeemoverzicht knop.

  systeemoverzicht mac

  Systeem informatie wordt nu geopend. Om te controleren of de ingebouwde Facetime camera wordt gedetecteerd in uw Mac klik op Camera in het menu.

  U ziet nu een ingebouwde FaceTime-HD camera met een Model-ID en Unieke ID. Dit wil zeggen dat de camera wordt gedetecteerd.

  camera wordt niet gedetecteerd mac

  Om een externe camera te detecteren klik op USB in het linker menu. Als u de camera ertussen ziet staan wordt deze externe camera gedetecteerd.

  Mocht de ingebouwde camera niet gedetecteerd worden dan dient u bij Apple support aan te vragen. Hiervoor moet een technisch persoon controleren wat de storing in met de ingebouwde camera veroorzaakt.

  Als de externe camera niet wordt gedetecteerd controleer dan of er specifieke software benodigd is voor de camera in Mac OS, of dat de camera wel goed aangesloten zit op de USB-Poort van uw Mac en niet kapot is uiteraard. Controleer dit door de externe USB camera op een andere computer aan te sluiten.

  Controleer of er iets de lens bedekt

  Ja ik weet het, voor de hand liggend. Maar controleer het toch maar, zie of er iets voor de lens van de camera zit. De meeste mensen schermen de lens van de camera af met iets als ze de camera niet gebruiken.

  Camera permissies controleren

  Een applicatie die gebruik maakt van de camera in Mac OS vraagt hiervoor permissie. In de meeste gevallen als u de camera niet gebruikt kunt u de permissie weigeren. Als u later toch beslist om de camera te gebruiken in die specifieke applicatie dan is de camera geblokkeerd. U dient de desbetreffende applicatie dan permissie te geven om de camera alsnog te gebruiken.

  Klik links bovenin op het Apple icoon (). Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

  Open het Beveiliging en privacy menu.

  beveiliging en privacy instellingen mac

  Om te beginnen klik u links in het menu op Camera. Daarna klikt u op het Slotje om de instellingen te kunnen wijzigen. Geef uw beheerderswachtwoord van Mac OS. Daarna controleer de applicaties die toegang hebben tot de Camera. Zorg ervoor dat als u in die specifieke applicatie de Camera wil gebruiken dat de applicatie is aangevinkt.

  camera permissies mac

  Herstart uw Mac

  Nog zo’n voor de hand liggende tip. Echter, ik merk dat ik zelf mijn Mac amper herstart wat mogelijk tot problemen kan leiden. Probeer eens de Mac te herstarten en controleer of u nu wel de Camera kunt gebruiken. Een herstart kan veel problemen simpel oplossen!

  Herinstalleer de applicatie waarin de Camera niet werkt

  Soms wil het opnieuw installeren van de applicatie waarin de Camera niet werkt helpen. Selecteer de applicatie, sleep deze naar de prullenbak, download de applicatie opnieuw via de AppStore of een website en installeer opnieuw.

  Mogelijk helpt dit om de webcam/camera te activeren in de app.

  Controleer Scherm tijd permissies

  Schermtijd is een functie in MacOS die U helpt te controleren hoe u uw Mac gebruikt. Het is ook de manier waarop macOS omgaat met ouderlijk toezicht, waarbij de toegang tot de webcam en alle programma’s die deze gebruiken kan worden beperkt.

  Het is dus aan te raden of Scherm tijd de Camera blokkeert doormiddel van ingestelde permissies.

  Klik links bovenin op het Apple icoon (). Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

  Open het Scherm tijd menu.

  schermtijd instellingen mac

  Klik links in het menu op: Materiaal en privacy. Zorg ervoor dat als beperkingen voor materiaal en privacy is ingeschakeld dat de “Sta toe” instellen voor de Camera aangevinkt staat.

  Mocht u de beperkingen willen uitschakelen klik dan op Schakel uit. Indien het helemaal uitgeschakeld staat is Schermtijd permissies in ieder geval niet het probleem.

  schermtijd camera permissies

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x